حجت الاسلام محمدرضا میرتاج الدینی نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی طی مطلبی خطاب به اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام، نسبت به برخی معاهدات بین المللی هشدار داد.
متن این یادداشت به شرح زیر است:
تعیین ضرب الاجل برای تصویب لوایح FATF خصوصاً برای تصویب پالرمو و CFT، در واقع یک اولتیماتوم نرم بحساب می آید. کشور ایران بعنوان یک کشور مستقل و انقلابی که 40 سال در مقابل هنجارهای ظالمانهی قدرت های استکباری ایستادگی کرده است نباید تسلیم چنین اولتیماتوم از سوی گروه اقدام مالی (FATF) که تحت اشراف آمریکا است و یک نظام امنیتی جدا از شورای امنیت است، بشود. تسلیم در برابر آن، فشارهای بعدی را بدنبال خواهد داشت.
اکنون که این دو لایحه در مرحله بررسی مجمع تشخیص مصلحت قرار دارد نکاتی را عرضه میدارم؛ الف) طبق اظهار آقای ظریف وزیر محترم امور خارجه و سایر موافقان، تصویب این لوایح تحریم ها را از بین نمیبرد و تنها بهانه ای از دشمن گرفته می شود. آیا بهانه دیگری بدنبال آن نخواهد بود که گفته اند گام بعدی را نیز اعلام خواهند کرد؟
ب) با تصویب آنها، خروج ایران از لیست سیاه FATF تقریباً نزدیک به صفر است. این نهاد مالی بصورت اجتماعی عمل میکند و بسی روشن است که آمریکا و عربستان و رژیم صهیونیستی بعنوان مخالف خروج ایران از لیست سیاه، رأی خواهند داد.
پ) کشورمان قانون مبارزه با پولشوئی و مقابله با تأمین مالی تروریسم را در اختیار دارد و مجلس گروههای مبارزه با اشغال خارجی و استعمار و نژادپرستی را از تعریف تروریسم استثنا کرده است لکن نهاد مالی FATF تعریف ما از تروریسم را نپذیرفته و طی بیانیه 9 مادهای اعلام کرده است که قید تحفظ و تعریف ایران را نمی پذیرد و ایران باید با استانداردهای FATF قوانین خود را اصلاح نماید.
ت) نظام استکباری با این معاهده ها و کنوانسیون ها، بدنبال تنگ کردن حلقه حصار اقتصادی و تحریم ها است و در واقع می خواهد توان و قدرت ایران در دور زدن تحریم ها را محدود نموده و فشار اقتصادی را بر ملت ایران افزون تر نماید. بنابراین هرگونه تسلیم در برابر آنها، خودتحریمی و خلع سلاح نمودن خود در برابر تحریم های آمریکا است.
ج) وقتی که تحریم ها برگشته است و از سوی دیگر، کانال مالی اروپا موسوم به SPV هم جز مبادله نفت با غذا و دارو چیز دیگری نیست. اینستکس (INSTEX) کانال مالی جدید اروپا هم پایین تر از SPV است ، نفت در مقابل کالا بود ولی کانال جدید فروش نفت به سایر کشورها و انتقال پول به اروپا و مبادله در مقابل غذا و دارو کشاورزی است. اروپا هم که از ایران نفت نمیخرد پس چه لزومی برای پذیرفتن چنین معاهده ای زورگویانه است.
بهعبارت دیگر تحریم ها بالاتر از FATF است و پذیرفتن آن هیچ اثری برای رفع تحریم ها نخواهد داشت نه تنها مشکلی حل نخواهد کرد بلکه بر مشکلات افزوده خواهد کرد بنابراین عده ای معیشت مردم را بهانه تصویب آنها قرار ندهند. متأسفانه گروگانگیری معیشت مردم در تصویب برجام هم انجام شد الان هم از این شیوه نخ نما استفاده می کنند در حالیکه این یک فریب سیاسی است و انتظار از اعضای محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام این است که این حقایق را با مردم در میان بگذارند.
ضرب الاجل برای تصویب FATF یادآور اولتیماتوم روس ها در تاریخ مشروطه است که بزرگ مردانی چون شهید مدرس و شهید شیخ محمد خیابانی در مقابل آن ایستادند و آنرا رد کردند. استدلال موافقان اولتیماتوم روس و اقای حسن وثوق وزیر امور خارجه مشروطه، شبیه استدلالهای امروزی است. ایستادگی عزتمندانه و خردمندانه موجب عقب نشینی دشمن خواهد شد و این واقعیت بارها در تاریخ شکوهمند 40 ساله انقلاب اسلامی به اثبات رسیده است.
سیدمحمدرضا میرتاج الدینی
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی
معاون پارلمانی رئیس دولت دهم