یک رسانه صهیونیستی یکشنبه شب در تحلیلی با اشاره به برگزاری نشست روسای مجالس ۶ کشور با موضوع مقابله با تروریسم و تقویت ارتباطات درون منطقهای در تهران نوشت، ایران با میزبانی یک نشست مهم بینالمللی و به تصویر کشیدن چهره منزوی آمریکا و متحدانش، به افزایش نفوذ خود در منطقه و فراتر از آن ادامه میدهد.
به نوشته روزنامه «جروزالم پست» روز شنبه در حالی نشستی مهم در تهران بین «حسن روحانی» رئیس جمهور ایران و مقامهایی از چین، پاکستان، ترکیه، روسیه و افغانستان برگزار شد که رئیس جمهور ایران از این محفل برای حمله به آمریکا و تل آویو که بنابرگفته وی حامیان گروههای خرابکار هستند، استفاده کرد.
این در حالی است که نشست تهران یک روز قبل از برگزاری شورای همکاریهای خلیج فارس در ریاض (یکشنبه) که متحدان درجه اول غرب در آن حضور دارند، برگزار شد.
این نشریه با توجه به اهمیت ترکیب شرکتکنندگان در این نشست نوشت: کشورهای مهمی در این نشست حضور داشتند به طوریکه از یک سو ترکیه، افغانستان و پاکستان که در ظاهر از متحدان آمریکا هستند از جمله شرکتکنندگان این نشست بودند و از سوی دیگر چین و روسیه به عنوان دو قدرت بزرگ جهانی که در جبهه مخالف و در حال به چالش کشیدن آمریکا هستند نیز از دیگر حاضران در نشست تهران بودند.
بر اساس این گزارش، چین در زمینه تجاری در بحث و جدل با دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکاست و روسیه نیز در حال اعمال فشار بر متحدان غرب، چون اوکراین است و به تازگی سه کشتی این کشور را توقیف کرده است.
جروزالم پست سپس نوشت: «ایران که در ظاهر تحت تحریمهای جدید آمریکا قرار دارد و دولت ترامپ نیز در حال مواجهه با این کشور است، توانایی خود را در ترتیب دادن نشستهای سطح بالای بینالمللی و برای انتقاد از آمریکا بین متحدان و دشمنان این کشور نشان داد.»
به نوشته این روزنامه، ایران همچنین در تلاش برای رسیدن به ترکیه است و این بخشی از رابطه فزایندهای است که در سالهای اخیر نه تنها در زمینه تجارت بلکه موارد امنیتی توسعه یافته است.
روسیه، از دیگر حاضران در نشست تهران نیز همچنین بخشی از این رقابت مهم و رو به رشد در مقابل آمریکا در منطقه است. در حالی که آمریکا در شرق سوریه در حال اجرای عملیات نظامی است، روسیه و شرکتکنندگان در مذاکرات سوریه آشکارا در تلاش برای کنار گذاشتن واشنگتن از جریان این مذاکرات هستند.
این نشریه صهیونیستی ادامه داد: روابط رو به رشد بین روسیه، ایران، چین، ترکیه و پاکستان برای سیاست خاورمیانهای و جهانی آمریکا خوش یمن نیست. این کشورها نه تنها باهم مهمترین اقتصادها و ارتشهای مهم جهان هستند، بلکه چالشی برای آمریکا در مناطق مختلف محسوب میشوند. در حالی که سیاست آمریکا در خاورمیانه مانند روابط با عربستان سعودی و رویکرد در سوریه به وضوح نظم خود را از دست داده، این کشورها به طور چشمگیری در مورد مسائل خاص، به ویژه دیدگاههای خود در مورد واشنگتن، باهم تفاهم کامل دارند.
جروزالم پست در خاتمه نوشت: ایران با گردهم آوردن همسایگان خط نفوذی را ایجاد کرده و خود را به عنوان یک کشور باثبات برای کمک به منطقه به تصویر میکشد و غرب را در آشفتگی قرار میدهد.