گروه سیاسی- در زمان باراک اوباما، آمریکایی ها طی تحریم هایی که تحت مصوبات شورای امنیت و اتحادیه اروپا بود تصمیم گرفتند برای ثابت نگه داشتن قیمت نفت، کشورهایی که خریدار نفت ایران هستند را استثنا کرده و هر شش ماه یکبار میزان واردات نفت از ایران را 20 درصد کاهش دهند تا پس از 3 سال نفت ایران از بازار جهانی حذف شود.
به گزارش افکارنیوز، همان زمان به گفته مسئولان نفتی کشور ، ایران بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه در سال نفت میفروخت که این رقم برای سالهای قبل نیز به همین اندازه بود، پس از برجام میزان صادرات نفت کشور به ۵/۲ میلیون بشکه در روز رسید و حتی با سخت ترین تحریم هایی که علیه ایران اجرا شد اما کشورهایی که نفت ایران را احتیاج داشتند حاضر نشدند به دستورالعمل آمریکایی ها عمل کنند.
ترامپ اما در زمان انتخابات ریاست جمهوری این سیاست دموکرات ها را به باد انتقاد گرفت و پس از رئیس جمهور شدن تواق نامه برجام را پاره کرد و اعلام کرد تحریمهای سختی را علیه نفت ایران اجرا خواهد کرد. ترامپ مدعی شد تا 13 آبان ماه امسال کاری کند صادرات نفت ایران به صفر برسد و در این ماجرا به اوپک و دیگر تولیدکنندگان نفت در جهان تاخت و از آنها خواست تولید نفت خود را افزایش دهند تا قیمت نفت پایین بیاید.
اما جالب اینجاست جز تعداد محدودی شرکت اروپایی، دیگر کشورها به حرفهای ترامپ اهمیتی ندادند و بازار شرق آسیا و ترکیه و ... حتی در برخی مواقع میزان واردات نفتشان از ایران بیشتر هم شد.
ترامپ که دید در اجرای سیاست پلید خود علیه ایران ناکام مانده مجبور شد به هشت کشور خریدار نفت و گاز ایران معافیتهایی اعطا کند؛ با این شرط که بین دو تا شش ماه آینده، واردات خود از ایران را به صفر برسانند اما همین ضرب العجل در زمان اوباما نیز با شکست مواجه شد و اینبار نیز شکست خواهد خورد.
پیام ترامپ به کشورها برای کاهش خرید نفت ایران در واقع یک شوی سیاسی بوده و عملی نخواهد شد زیرا با توجه به افزایش مصرف نفت در جهان و اینکه کشورهای دارای نفت نیز با تمام توان در حال تولید نفت هستند، نفت ایران جایگزین نخواهد داشت و بسیاری از کشورها مجبور به خرید نفت از ایران هستند و این بلوف ترامپ با شکست مواجه خواهد شد.