سفیر یکی از کشورهای اتحادیه اروپا در تهران در نشستی که در کمیسیون امنیت ملی تشکیل شد راهکار اتحادیه اروپا برای همکاری با ایران را تشریح کرد.
"اشتفان شُلتس" سفیر اتریش، در تهران پیش از ظهر (امروز دوشنبه 9 مهر) در نشست مشترک کمیسیون امنیت ملی مجلس، با 26 تن از سفرای اروپایی در سخنانی ضمن ابراز تأسف از حادثه تروریستی اهواز، اظهار داشت: برای حادثه اهواز ابراز تأسف میخوریم. خانم موگرینی و نمایندگان اتحادیه اروپا خواستار شفای عاجل مجروحین این حادثه هستند.
وی افزود: در بیانیه ایران و اتحادیه اروپا در آوریل سال 2016 میلادی بر همکاری بین ایران و اتحادیه اروپا تأکید شد.
سفیر اتریش در تهران اضافه کرد: ایران و اتحادیه اروپا در قالب برنامه 2020، تبادل دانشجویان ایرانی، اتحادیه اروپا و آموزش ضابطین ارشد قضایی با همه همکاری دارند که این همکاری علاوه بر ایران با افغانستان و پاکستان نیز در وین انجام میشود.
اشتفان شُلتس ایران را یک کشور با درآمد متوسط به بالا دانست و افزود: همکاری با ایران در قالب کشوری با درآمد متوسط به بالا انجام میشود.
وی به برخی همکاریهای اقتصادی و سیاسی ایران و اتحادیه اروپا اشاره کرد و تصریح کرد: سیاست تجارت 20 میلیون یورویی، حمایت از پناهجویان افغانستانی از طریق کمکهای بشردوستانه ایران امکانپذیر بود که ما این همکاریها را انجام دادیم و با انجام تعدادی طرح مشترک، اتحادیه اروپا ایران را به عنوان یک شریک انتخاب کرد.
سفیر اتریش در تهران با بیان اینکه روابط میان ایران و اتحادیه اروپا شامل مسائل زیادی میشود، گفت: ارتقای برنامه هستهای ایران در زمینه رگولاتوری را خواستاریم. اتحادیه اروپا عمیقا متأسف است که آمریکا از برجام خارج شد و تحریمهای یکجانبه را به مردم ایران تحمیل کرد.
اشتفان شُلتس با اشاره به نشست وزرای خارجه 4+1 با ایران در 24 سپتامبر سال جاری میلادی، گفت: تمامی مشارکتکنندگان در این نشست تعهد خود را به برجام اعلام کردند و معتقد بودند تا زمانی که ایران در چارچوب تعهدات خود در قالب برجام پایبند باشد اتحادیه اروپا نیز متعهد به اجرای کامل آن است.
وی لغو تحریمها را بخش اصلی و حیاتی برجام عنوان کرد و افزود: مردم ایران باید از مزایای اقتصادی برجام بهرهمند شوند.
سفیر اتریش در تهران در پایان همکاری ایران با اتحادیه اروپا در قالب شرکتهای کوچک و متوسط را یکی از راههای دور زدن تحریمها دانست و خاطرنشان کرد: از این طریق میتوان تحریمها در روابط با ایران را تحت تأثیر قرار داد.