لاریجانی: قانوناً نمی‌توان سوال از رئیس‌جمهور را به قوه‌قضائیه ارجاع داد

 حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس در نشست علنی امروز (چهارشنبه، 7 شهریور) قوه مقننه با استناد به ماده 213 آیین‌نامه داخلی مجلس  طی تذکری گفت: تخلفات زیادی در کشور رخ داده که نتیجه آن در نارضایتی 200 نماینده روشن است و مشخص بوده که رئیس‌جمهور در 4 سال اقداماتی انجام داده که پاسخ این اقدامات برای نمایندگان قانع‌کننده نبوده است.

وی با بیان اینکه قوانینی که توسط دولت نقض و یا از اجرای آن استنکاف شده شامل قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز است، افزود: قوانینی مانند قانون برنامه پنجم توسعه، سیاست‌های کلی اصل 44، نحوه پیگیری سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، قانون بهبود فضای کسب وکار، قانون رفع موانع تولید برای جلوگیری از تغییر شتابزده روش‌های اقتصادی، اصلاح مجوزهای کسب وکار، کسب مقررات زائد، ایجاد دولت الکترونیک و جلوگیری از رشد شتابزدهقیمت ارز به درستی اجرایی نشده است.

نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس ادامه داد:کمیسیون‌ها گزارش‌های متعددی در برنامه این استنکاف‌ها، نقض قانون‌ها و عدم اجراها ارائه دادند. مرکز پژوهش‌ها و دیوان محاسبات گزارش‌های متعددی در این باره ارائه دادند؛ بنابراین رئیس مجلس مهلتی تعیین کند که این گزارش‌ها با یکدیگر تلفیق، ترکیب، موارد نقض و استنکاف رئیس‌جمهور به قوه قضائیه ارسال شود.

حاجی‌دلیگانی تصریح کرد: اگر اکثریت نمایندگان حاضر در جلسه از پاسخ‌های رئیس‌جمهور به سؤال قانع‌ نشده باشند و موضوع مورد سوال نقض قانون و یا استنکاف از قانون محسوب شود، سوال به قوه قضائیه ارجاع می‌شود.

علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی که ریاست جلسه را بر عهده داشت در پاسخ به تذکر این نماینده گفت: اگر در عناوینی که نمایندگان به عنوان سوال مطرح کردند، کلمه‌ای به عنوان استنکاف و نقض قانون ذکر می‌کردند، مجلس می‌توانست چنین اقدامی انجام دهد اما در حال حاضر چنین عنوانی ذکر نشده است.

وی تصریح کرد: شما می‌توانید مطابق ماده 236 این اقدام را انجام داده و موارد استنکاف و نقض قانون را به قوه قضائیه ارسال کنید اما در قالب سوال از رئیس‌جمهور امکان‌پذیر نیست. سوال از رئیس‌جمهور کار عبثی نبود، اما قانونا نمی‌توان اقدامی کرد.