شایعه اعمال محدودیت در صدور ویزا برای سفر به ایران صحت ندارد

 مرتضی عبادی سرکنسول ایران در اربیل با تکذیب شایعات عدم صدور روادید برای سفر به جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: سرزمین پهناور ایران به لحاظ وجود جاذبه‌های سرشار از موهبت الهی و مراکز زیارتی و سیاحتی و درمانی از مقاصد جدی سفر ملت عراق از جمله اهالی کردستان عراق است، از این رو علاوه بر تمایل مردمی برای سفر به ایران، مسئولین اقلیم کردستان به ویژه  وزیر  شهرداری و گردشگری کردستان عراق به توسعه صنعت گردشگری با بهره گیری از تمام ظرفیت‌های  طرفین اصرار داشته و ضمن پیگیری در جلسات معمول با سرکنسولگری، زمینه‌های برگزاری همایش‌های مشترک را نیز فراهم آورده‌اند.

وی افزود: آداب و سنن مشترک و آشنایی و قابل فهم بودن زبان فار سی برای مسافرین اقلیم و جاذبه‌های سیاحتی، زیارتی، تفاوت آب وهوای مناطق و همچنین توانمندی بالای درمانی و هزینه پایین از جمله مشوق‌های سفر به جمهوری اسلامی ایران است.

سرکنسول ایران تاکید کرد: سرکنسولگری‌های جمهوری اسلامی ایران در اقلیم، سهولت در دریافت ویزا را  نسبت به گذشته افزایش داده‌اند و متقاضیان روادید ظرف چند ساعت قادر به اخذ ویزا و انجام سفر خواهند بود.

عبادی خاطرنشان کرد: البته مسافرین به طور معمول از معطلی در دوسوی مرز بدلیل تاخیر انجام تشریفات قانونی در مرزهای زمینی از جمله «تمرچین» و نبود دفاتر یا نقشه های راهنمای گردشگری در ورودی مرزها و همچنین هزینه چند صد دلاری« کاپوتاژ» برای کسانی که با خودروی شخصی به ایران سفر می‌کنند که از طرف شرکتی عراقی که خود را نماینده بیمه «دی» معرفی می‌کنند دریافت می‌شود گلایه دارند. این در حالی است که هزینه کاپوتاژ حداکثر بیش از پنجاه دلار نخواهد بود ولی عدم شفافیت و واسطه قرار دادن طرف عراقی از سوی بیمه دی زمینه اجحاف در حقوق مردم را به وجود آورده و آنان را نگران کرده است.

وی در خصوص شایعه عدم صدور ویزا برای سفر به کشورمان گفت: طی روز گذشته  (۲۳مرداد۹۷) بیش از ۴۰۰۰ ویزا در نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در اقلیم صادر شد که ۲۵۱۰ مورد آن در اربیل انجام شد لذا شایعه ممنوعیت صدور ویزا تکذیب می‌شود.

وی ادامه داد: بعضاً  با اختلال در اینترنت، معطلی برای صدور روادید برای ساعتی افزایش می‌یابد که با توجه به دیدار اخیر با آقای«نوزاد هادی» استاندار  اربیل و حمایت وی در رفع ایراد اینترنت وضعیت بهبود یافت.

عبادی همچنین نبود دفتر ارائه خدمات تحویل پلاک موقت راهنمایی و رانندگی در مرز تمرچین را از جمله عوامل معطلی مسافرین دانست و خاطرنشان کرد: حضور دفتر خدمات تحویل پلاک موقت در مرزی که به طور شبانه‌روزی تردد در آن انجام می شود یک ضرورت است لذا نقص موجود علاوه بر اطلاع رسانی به نیروی انتظامی، در نشستی با رئیس سازمان گردشگری و میراث فرهنگی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و انتظار می رود این مشکل مرتفع شود.