تحریم‌های آمریکا علیه ایران نباید تأمین انرژی ژاپن را تحت تأثیر قرار دهد

 وزیر اقتصاد و تجارت ژاپن می‌گوید که تأمین انرژی این کشور نباید تحت تأثیر تحریم‌های اعمالی ایالات متحده علیه ایران قرار بگیرد.

هیروشیگی سِکو، وزیر اقتصاد، تجارت و صنایع ژاپن در کنفرانسی خبری گفت که طی دور دوم مذاکراتی که اوایل ماه جاری میلادی در واشنگتن داشته‌اند، «طرف ژاپنی بر این اصل عمومی تأکید کرد که [تحریم‌های ایالات متحده] نباید بر تأمین انرژی تأثیر داشته باشد یا اثری منفی بر فعالیت‌های تجاری ژاپن داشته باشد.»

به نوشته اس‌پی‌گلوبان، پیشتر یک مقام ارشد دولتی ژاپن گفته بود ژاپن به دنبال کسب معافیت از تحریم‌های آمریکا علیه ایران است، مسئله‌ای که ناشی از اولویت‌های اصلی امنیت انرژی این کشور و همچنین نیاز پالایشگاه‌های محلی [ژاپن] به نفت ایران است.

مدیرکل منابع نفت، گاز و معدنی وزارت اقتصاد، تجارت و صنایع ژاپن نیز در جریان یک مصاحبه گفته بود این یک اصل مستحکم برای دولت ژاپن این است که معافیت به دست آورد. وی افزود که ژاپن به فکر تداوم واردات نفت خام ایران است و دولت این موضع را به ایالات متحده منتقل کرده و به دنبال درک موضع ژاپن [از سوی آمریکایی‌ها] است. وی افزود که ژاپن باید از تحریم‌های آمریکا معاف باشد زیرا این کشور واردات نفت از ایران را طی سال‌های اخیر کاهش داده است.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا با امضای یک دستور اجرایی در روز دوشنبه فرمان شروع موج جدیدی از تحریم‌های ضدایرانی را صادر کرد. به موجب این دستور اجرایی، تحریم‌های ازپیش برنامه‌ریزی‌شده ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی ایران، اعمال خواهند شد. ترامپ اعلام کرد که هدف از این سیاست‌ها وارد آوردن "حداکثر فشار اقتصادی" بر ایران است.

روز دوشنبه مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای مشترک با وزرای خارجه سه کشور انگلیس، آلمان و فرانسه از تصمیم آمریکا برای احیای تحریم‌ها علیه ایران ابراز تأسف کرد. در این بیانه تأکید شده است که طرف‌های باقی‌مانده در برجام متعهد شده‌اند علاوه بر موارد دیگر، در زمینه حفظ و نگهداری کانال‌های موثر مالی با ایران و تداوم صادرات نفت و گاز ایران همکاری کنند.

موگرینی همچنین ساعاتی پیش در کنفرانسی خبری مشترکی با وزیر خارجه نیوزیلند تصریح کرد که تجارت بین ایران و اتحادیه اروپا «جنبه‌ای بنیادین از حق ایران برای داشتن مزیت اقتصادی در قبال آن چیزی است که تاکنون انجام داده‌اند، که مطابق با تمامی تعهدات هسته‌ای آن‌ها است.»

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین با اشاره به اینکه تجارت بخشی اساسی از توافق هسته‌ای است، گفت: «ما تمامی شرکت‌های کوچک و متوسط را به افزایش تجارت با ایران و در ایران به عنوان بخشی از چیزی که برای ما اولویتی امنیتی است، تشویق می‌کنیم.»