این روزنامه که یکی از پرخاشکنندگان به صاحبنظران منتقد بوده و همواره وضعیت گل و بلبل از توافق با آمریکا و اروپا را به نمایش گذاشته است، اکنون با یک جاخالی دادن هنرمندانه مینویسد:
«کلاف سردرگم تحریمها، این عبارتی است که برای قراردادهای اقتصادی ایران با شرکتهایی چون توتال، بوئینگ و پژو و ... میتوان تفسیر کرد. قرار بود، شرکتهای اروپایی که زمانی از ایران رفته بودند با برگشت دوباره خود گذشته را جبران کنند و با هیچ تحریمی از ایران نروند اما کوچکترین تلنگر باعث شد تا همان شرکتها برای خروج از ایران پا پیش بگذارند و این موضوع به شرکتهایی که در کشورمان سرمایهگذاری کرده بودند هم سرایت پیدا کرد.»
ایران میافزاید: «قبل از تحقق برجام کارشناسان بر سرمایهگذاری مشترک با شرکتهای خارجی تاکید کردند و یادآور شدند اگر سرمایهگذاری از طرف خارجی صورت گیرد دیگر شرکتها ایران را ترک نخواهند کرد، چراکه منافعشان به خطر میافتد. اما گذشت زمان و تحریم مجدد ایران نشان داد که سرمایهگذاری آنها هم مانعی برای خروج از ایران نیست. چراکه شرکتهای اروپایی منافعشان در آمریکا است و حاضر نیستند شریک دیرینه خود را از دست بدهند. از طرفی برخی از کارشناسان هم یادآور شده بودند که وزارتخانهها و شرکتها نباید با مجموعههایی وارد مذاکره شوند که زمانی از ایران رفته بودند و به تحریمها دامن زدند. این مجموعهها نمیتوانند شریک خوبی باشند. بدین جهت پیشبینی دوم کارشناسان این روزها درست از آب درآمده است. چرا که بدعهدی از سوی مجموعههایی صورت گرفت که پیش از برجام از کشورمان رفته بودند. شرکت پژو که با عذرخواهی برگشت و مدیر ارشد آن گفت برای جبران به ایران بازگشتهایم، چند وقتی است که در مورد چگونگی همکاریهای غیرمستقیم با شرکتهای ایرانخودرو و سایپا مذاکره میکند. آنها میگویند سرمایهگذاری را متوقف میکنیم.»
ایران همچنین با اشاره به بدعهدی شرکت فرانسوی توتال نوشت: حال سؤال مهم اینجاست که با توجه به اینکه توتال مناقصههای فاز 11 را برگزار کرده بود، اگر از قرارداد خارج شود، تکلیف مناقصهها چه خواهد شد؟