گروه سیاسی- حمید رضا ترقی کارشناس سیاسی در گفت و گو با افکارنیوز با اشاره به اینکه اصلاح طلبان اصولا اعتقادی به مدیریت جهادی ندارند گفت: اصولا توجه به مدیریت جهادی برای جریانی قابل طرح است که اعتقادی به مدیریت جهادی داشته باشند در حالی که بسیاری از نیروهای دولتی اصلا اعتقادی به مدیریت جهادی ندارند و این نوع مدیریت ها رابا نگاه های لیبرالی واصلاح طلبی که دارند مغایر می دانند بنابراین وقتی مبحث مدیریت جهادی در شرایط کنونی از سوی رهبر انقلاب اسلامی ودلسوزان نظام مطرح می شود به دلیل توجه به نگاه مسوولانه مدیر جهادی به خدمات دهی به نظام وکشور است؛ چرا که مدیر جهادی در وهله اول ایفای مسولیت را در منظر خداوند مورد نظر قرار می دهد وبعد از آن به حفظ وتامین منافع ومصالح مردم نه مصالح جناحی وحزبی خود می اندیشد, طبیعتا چنین مدیری با کمترین هزینه بیشترین خدمات را ارائه می دهد لذا با صراحت می توان گفت چنین اندیشه ای در فرهنگ وتفکر اصلاح طلبان جایگاهی ندارد.
وی افزود: بی شک توسعه شهر تهران با مشکلات اقتصادی موجود کشور و حداقل بودجه وامکانات به دست مدیری جهادی ایجاد می شود؛ مدیری جهادی چون دکتر قالیباف که در اوج تحریم های اقتصادی توانست شهر را به درجه قابل قبولی از توسعه برساند. در حالی که شهر نزدیک به یک سال از خدمات دهی و عمران وتوسعه تعطیل بوده و نیاز مردم به توسعه پروژه های سنگین و خدمات رفاهی در نظر گرفته نشده به نظرمی رسد این موضوع برخلاف مدیریت جهادی و انقلابی دکتر قالیباف از نظر اعضای شورای پنجم و شهرداری کنونی همچنان غافل مانده است. یقینا در صورت تداوم بی توجهی نمایندگان شورای شهر به چنین مواردی قطعا بخش قابل توجهی ازخدمات ونیازهای شهر وشهروندان زمین می ماند و عدم تحقق آنها منجر به افزایش نارضایتی شهروندان خواهد شد.
ترقی درباره ویژگی های مدیریتی دکتر قالیباف اظهار داشت: یکی از ویژگی های دکتر قالیباف که در کمتر مدیری دیده می شود قدرت ریسک بالای ایشان است, خستگی ناپذیری وآغاز کار بعد از نماز صبح تا پایان شب و حضور در صحنه فعالیت وکار و انتخاب مدیران اهل کار و خستگی ناپذیر بنحوی که شهرداران مناطق مختلف حتی روز جمعه و مرخصی نداشتند همه و همه از ویژگی های مدیریتی ایشان بود. از سوی دیگر حضور به موقع شهردار در صحنه حوادث، بحران ها و مسائل شهری و عدم اکتفا به آمارها وگزارش های نیروها از ویژگی های مدیریتی ایشان بود. وسیله نقلیه برای دکتر قالیباف مهم نبود که با موتور می رود یا با راننده یا بدون راننده بلکه حضور در صحنه ومشاهده روند کار برای او مهم بود.
وی دراین باره افزود: دکتر قالیباف در تامین هزینه های شهرداری موفق بود، هیچ گاه از نداشتن گلایه نکرد, اینکه بودجه هنگفتی از ابتدا در اختیار مدیری باشد با اینکه مدیری خود عامل خلق پول باشد زمین تا آسمان با هم متفاوت است چرا که با داشتن پول بسیاری ازکارها به خودی خود انجام می شود چه بسا مدیرانی که بودجه های هنگفتی در اختیار داشته اما موفقیتی در کار خود کسب نکرده اند, هر چند حجم کار زیاد شهرداری بی نقص نیست و ممکن است در بعضی بخش ها ایرادی داشته باشد اما دکتر قالیباف درهمه حوزه ها اعم از شهری؛ عمرانی , فرهنگی و.. با توجه واتکا به مبانی فکری واعتقادی به اسلام وترویج فرهنگ دینی وتوانست مدیریت متفاوتی را درشهر تهران به نمایش بگذارد, هنگامی که شهردار در جهت موفقیت دین و تقویت مبانی معنوی وایمانی جامعه تلاش کند طبیعتا شهر و شهروندان شاهد آثار آن هستند.
ترقی با بیان اینکه امروز کشور نیازمند استفاده از مدیرانی جهادی چون دکتر قالیباف است خاطر نشان کرد: امروز کشور نه تنها در شهرداری بلکه در همه سازمانها ونهادها نیازمند استقرار مدیریت جهادی است, شاید عقب ماندگی های کشور وتنبلی دولت در انجام کارهای اجرایی به دلیل عدم استفاده از مدیران جهادی است. بر فرض مثال چندین ماه از زلزله کرمانشاه می گذرد شواهد نشان از کم کاری دولت وگلایه مند بودن مردم از تداوم چادر نشینی ووضعیت بد خود دارند, یقینا تا زمانی که مدیریت جهادی دراین بخش به دنبال کار زلزله زدگان نباشد نمی توان انتظار پیشرفت خاصی داشت. عدم حضور مدیران جهادی در بدنه دولت منجر به تداوم وضعیت بد در شرایط اقتصادی کشور شده که هر روز مشکلات دیگری را به سایر مشکلات می افزاید.
وی درپایان با انتقاد از عدم توجه مدیران شهری فعلی به وضعیت ومطالبات شهری گفت: مردم در شهر تهران انتظار دارند با توجه به عوارض پرداختی خدمات قابل توجهی را از شهرداری دریافت کنند و در مسائلی چون حمل و نقل و مبلمان وتوسعه شهری با مشکلی مواجه نشوند درحالی که در یک سال گذشته هیچ یک از توقعات مردمی در برنامه های مدیران شهرداری وشورای شهر لحاظ نشده و این موضوع تداوم نارضایتی شهروندان را به دنبال داشت است از این رو می توان گفت لازمه برآورده شدن خواسته های مردم مدیریت جهادی برای رفع عقب ماندگی های کشور است.