«انور عشقی» ژنرال بازنشسته عربستانی و رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک ریاض در گفتوگویی با «اسپوتنیک» درباره ایران مدعی شد، ریاض خواستار جنگ نیست اما به آنچه که وی اقدام نظامی تهران علیه این کشور خواند، پاسخ خواهد داد.
انور عشقی گفت: عربستان از موشک دوربرد و راهبردی «دانگفنگ (Dongfeng/ در زبان چینی به معنای باد شرق است)» ساخت چین برخوردار است و تنها چهار موشک از این نوع یاد شده برای تخریب کامل تهران و یک موشک برای تخریب صعده یمن کافی است، اما ریاض خواهان این سناریو نیست.
عشقی افزود، اگر ایران هر منطقهای در عربستان را هدف قرار دهد، ریاض تهران و صعده یمن را هدف قرار خواهد داد.
وی در ادامه گفت: عربستان به جامعه بینالمللی فشار وارد میکند تا با وارد کردن فشار بر ایران مانع از اقدامی علیه ریاض شوند زیرا این موضوع بر اقتصاد جهانی بویژه در زمینه نفت، امنیت ملی آمریکا و غرب تأثیر میگذارد و عربستان در حال حاضر با ایران و کسانی که به این کشور در راستای اجرای طرحهایش کمک میکنند، مقابله میکند.
این ژنرال بازنشسته سعودی گفت: فشارهای فعلی بر ایران کافی نیست، ایران، حاکمیت کشورها را نقض میکند و ثبات منطقه را بر هم میزند، علاوه اینکه برای متحدانش موشک میفرستد.
وی ادامه داد: ایران، طمعورزیهای سیاسی دارد و عربستان کشوری است که بیشتر از سوی ایران مورد هدف قرار میگیرد ،نمونه آن حوثیها در یمن و برخی مزدوران دیگر ایران در منطقه «شرقیه» عربستان هستند.
عشقی در خصوص موشکهای یمنی شلیک شده به سمت عربستان هم صحبت کرد و مدعی شد پدافند هوایی عربستان همه آنها را هدف قرار گرفته و برخی مجروحان پس از شلیک این موشکها فقط به خاطر ترکشهای آن بوده است.
وی تصریح کرد: عربستان منتظر تحویل گرفتن موشکهای «اس 400» روسیه طی یک قرارداد تسلیحاتی است که سال گذشته در مسکو امضا شده است.
عشقی به امکان لغو برجام توسط دولت آمریکا هم اشاره کرده و گفت: حالا که «مایک پامپئو جایگزین «رکس تیلرسون» در پُست وزارت خارجه شده ؛ وضعیت تغییر کرده و لغو توافق هستهای با ایران بعید نیست.
انور عشقی حمله ائتلاف عربی به رهبری عربستان به یمن که تا کنون منجر به کشته و زخمی شدن هزاران یمنی شده را مبارزه با تروریسم خواند و ادعا کرد : اگر این عملیات نبود، تروریسم، شمال تا جنوب یمن را فراگرفته بود، نیروهای ائتلاف توانستهاند جنوب یمن را پاکسازی کنند اما در شمال برخی مناطق مانند صنعا، تعز، الحدیده و صعده باقی ماندهاند.
وی افزود: شکی نیست که اعمال فشار نظامی بر حوثیها آن را به سمت پذیرفتن مشروعیت مقبول بینالمللی بر اساس قطعنامه 2216 (که مدعی مشروعیت دولت عبد ربه منصور هادی میشود) از طریق طرح ابتکار خلیج (فارس) و برونرفتهای گفتوگوی یمنی سوق خواهد داد.
این اظهارات تند انور عشقی علیه ایران تنها چند روز پس از رجزخوانیهای «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان و دیگر مقامات این کشور علیه تهران صورت بیان میشود.
بن سلمان اخیرا در مصاحبهای صراحتا از کشورهای غربی خواست با اعمال تحریمهای بیشتر فشار بر ایران را افزایش دهند.
بن سلمان در مصاحبه با نشریه «وال استریت ژورنال» افزود: «ما باید [در فشار با تحریم] موفق شویم تا از درگیری نظامی جلوگیری کنیم. اگر در آنچه در تلاش برای انجامش هستیم موفق نشویم، احتمالا 10 تا 15 سال دیگر شاهد جنگ با ایران خواهیم بود.»