گروه سیاسی- در میان وزرای حسن روحانی، عباس آخوندی یکی از وزرایی است که دارای ضعیف ترین نمره در کارنامه 5 ساله اش است اما این دلیل نشد تا مجلس شورای اسلامی در دولت دوازدهم از کنار نام وی عبور کند و آخوندی را با رای بالایی بار دیگر راهی کابینه کرد.
به گزارش افکارنیوز، مجلس شورای اسلامی و نمایندگان موافق با آخوندی یکی از شرکای فجایعی است که وی در سال های اخیر به بار آورده است. با وجود مشخص شدن ضعف عملکردی وی و اثبات بسیاری از شاخص های ناکارآمدی بار دیگر نمایندگان مجلس در هر بار استیضاح با رای اعتماد بیشتری وی را ابقا کرده اند.
عباس آخوندی زاده 1336 شهر نجف عراق، سابقه مدیریتش را مدیون باجناق قدرتمند خود در سیاست است. علی اکبر ناطق نوری کسی که در سال 1361، آخوندی را به عنوان معاون سیاسی خود در وزارت کشور انتخاب کرد. آخوندی در دولت هاشمی رفسنجانی از سال 1372 تا 1376به عنوان وزیر مسکن و شهرسازی راهی این وزارتخانه شد.
در دولت حسن روحانی بار دیگر قرعه وزارت راه و شهرسازی به نام وی افتاد و در سال 1392 به مجلس نهم معرفی شد و با 159 رای از 284 رای، توانست وزیر شود. عملکرد فاجعه بار وی در دور جدید، پای آخوندی را دوبار برای استیضاح به مجلس شورای اسلامی باز کرد. در سه شنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۴، جلسه استیضاح عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی در مجلس شورای اسلامی برگزار شدو نهایتاً استیضاح وزیر راه و شهرسازی با ۷۲ رأی موافق، ۱۷۵ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع از مجموع ۲۵۲ رأی مأخوذه، رأی نیاورده و عباس آخوندی بعنوان وزیر راه و شهرسازی ابقاء گردید. در ۱ اسفند ۱۳۹۵ و یک سال بعد از روی کار آمدن مجلس دهم آخوندی مجدداً استیضاح و به مجلس فراخوانده شد، اما مجدداً استیضاح با ۷۴ رأی موافق، ۱۷۶ رأی مخالف و ۵ ممتنع استیضاح از مجموع ۲۵۷ نماینده حاضر در مجلس رای نیاورده و آخوندی در وزارت راه و شهرسازی ماندنی شد.
استیضاح اسفندماه عباس آخوندی به خاطر فاجعه قطار سمنان – دامغان در هفت خوان بود. حادثه ریلی که به کشته شدن 47 نفر از هم وطنانمان انجامید. پورسیدآقایی، مدیرعامل راه آهن کشور خود را پیش انداخت و استعفا داد تا به این بهانه ترکش انتقادات متوجه آخوندی نشود ولی با این حال تنی چند از نمایندگان وزیر راه را برای استیضاح به مجلس کشاندند. با این وجود لابی سنگین دولت و نمایندگان طرفدار آخوندی وی را در ساختمان وزارت راه در عباس آباد همچنان حفظ کرد.
سقوط حادثه هواپیمایی آنتولوف 141 در مرداد سال 93 نیز یکی از دلایل استیضاح وزیر راه در سال 94 و در مجلس نهم بود. مجلسی که اکثریت قاطع با اصولگرایان بود ولی وزیر بازهم جان سالم به در برده بود.
به هر حال سقوط هواپیمای آسمان در 29 بهمن ماه سال جاری نمایندگان مجلس را بر آن داشت تا با جمع آوری امضاهایی، عباس آخوندی را به مجلس بکشانند. طرحی که به هیات رئیسه ارائه شده و حتی برخی از نمایندگان در نامه به دولت خواهان آن شدند تا وزیر راه خود قبل از استیضاح، استعفا دهد! که این نشان از آن دارند که نمایندگان مخالف چندان امیدی به مجلس برای موفقیت استیضاح ندارند.
چگونه وزیر راه با اینهمه فجایع همچنان در راس یکی از مهم ترین وزارتخانه های دولت حضور دارد؟ فجایع ریلی، جاده ای، هوایی و دریایی تنها مربوط به حوزه راه است و آخوندی در حوزه شهرسازی و مسکن نیز کارنامه ای ندارد. وی طرح مسکن اجتماعی را در حالی در سال 92 مطرح کرد که پس از چندسال کش و قوس در نهایت اعلام کرد، بودجه آن تامین نشد و این طرح اجرا نمی شود. یکی از دلایل عمده رکود بازار مسکن سیاست های کلی وزارت راه و شهرسازی است که نتوانست با بسته های تشویقی تحرکی در این بخش ایجاد کند و تنها زمانیکه سود بانک ها به سپرده ها به 15 درصد رسید، بخشی از نقدینگی راهی بازار مسکن در ماههای اخیر شده و به آن رونق داده است. البته رونقی که باعث گرانی مسکن شده و متاسفانه رونق در بازار ایران به معنای گرانی و نه خانه دار کردن مردم است!
آخوندی با کارنامه ای فاجعه بار و کاملا منفی، در حالی با اعتماد به نفس تمام به کارش ادامه می دهد و پشتیبانی رئیس دولت را نیز دارد که میلیون ها ایرانی قربانی بی عملی و ناکارامدی وی شده اند. کسی که یک باجناقش احمد ناطق نوری است و باجناق دیگرش، حجت الاسلام شهیدی، رئیس بنیاد شهید. این حلقه حفاظتی وی را در مقابل هر باد و بارانی مصون داشته است. علی لاریجانی را شاید بتوان یکی از اصلی ترین موانع استیضاح عباس آخوندی دانست، کسی که با باجناق های وزیر راه روابط بسیار گرمی دارد و لابی آنها چه در مجلس و چه بیرون مجلس اثرگذارتر از هر غم و اندوهی بوده که به خاطر عملکرد آخوندی بر دل مردم ایران نشسته است.
شاید به همین خاطر باشد که طرح سه باره مساله استیضاح آخوندی در مجلس با شک و شبهه های فراوانی نیست به موفقیتش همراه باشد. مجلسی که نمی تواند به خوبی از حقوق ملت در مقابل وزیری ناکارآمد دفاع کند و این به خاطر سابقه ای است که در دو استیضاح قبلی شاهد آن بوده ایم. شاید این آخرین فرصت برای مجلس دهم و نمایندگان مردم باشد تا برای یکبارهم شده در مقابل وزیری مغرور کوتاه نیایند و با استیضاح آخوندی التیامی بر درد هزاران قربانی سیاست های وزیر باشند. وزیری که حتی در محل حوادث مورد اعتراض مردم واقع می شود و برخوردهای زننده ای با خبرنگاران و مردم عادی داشته است. مجلس می تواند با استیضاح و عزل وی حیثیت خود را حفظ کند و در مقابل فشارها و لابی ها کوتاه نیاید. بدون شک استیضاح آخوندی در مجلس دهم یکی از نقاط روشن در کارنامه نمایندگان خواهد بود.