حسن هانی زاده کارشناس غرب آسیا با اشاره به اخبار منتشره در برخی رسانه های رژیم صهیونیستی مبنی بر مداخله و فشار عربستان به ویژه محمد بن سلمان برای مجبور کردن فلسطینیها جهت پذیرش معامله قرن اظهار کرد: از زمانی که "ترامپ" رئیس جمهور آمریکا "بیتالمقدس" را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی قلمداد کرد با فشار لابی صهیونیستی و آمریکا، "محمد بن سلمان" ولیعهد عربستان طرح موسوم به معامله قرن را به محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین ارائه کرد.
کارشناس مسائل منطقه با بیان اینکه به موجب این طرح، "محمد بن سلمان" از فلسطینیها خواست تا برای همیشه از بین المقدس چشم پوشی کنند و به جای "بیت المقدس" منطقه "ابودیس" در کرانه غربی را به عنوان پایتخت فلسطین برگزینند، گفت: علاوه بر این دولت آینده فلسطین نباید درباره مسئله مهاجران و رانده شدگان از اراضی اشغالی و بازگشت آوارگان فلسطینی بحثی به میان آورد.
وی با اشاره به اینکه "محمد بن سلمان" متعهد شد در صورتی که فلسطینیها از بیت المقدس چشم پوشی کنند، تمام هزینههای آینده دولت فلسطین را تامین خواهد کرد، افزود: ولیعهد عربستان این طرح را به محمود عباس ارائه کرد اما با مخالفت تشکیلات خودگردان، حماس و جهاد اسلامی مواجه شد.
هانی زاده با بیان اینکه ریاض با فشار به فلسطینیها سعی میکند تا آنها از بیت المقدس چشم پوشی کنند، خاطرنشان کرد: اکنون عربستان در کنار رژیم صهیونیستی قرار دارد و روابط سعودیها و صهیونیستها کاملا آشکار شده است.
کارشناس مسائل منطقه با اشاره به اینکه "محمد بن سلمان" در طول سه سال گذشته دو بار به فلسطین اشغالی سفر و با نتانیاهو و دیگر مقامات رژیم صهیونیستی دیدار کرد، افزود: ولیعهد عربستان به صهیونیستها قول داده است تا مقدمات برقراری رابطه بین رژیم اشغالگر قدس و کشورهای عرب منطقه را فراهم کند.
وی بیان کرد: روابط بین عربستان، بحرین و امارات با رژیم صهیونیستی کاملا عادی شده است و عربستان تلاش میکند نفوذ رژیم اشغالگر قدس را در منطقه گسترش دهد.
هانیزاده همچنین با اشاره به پیشنهاد ظریف مبنی بر تشکیل مجمع گفتوگوی منطقهای در خلیج فارس اظهار کرد: پیشنهاد وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران پیشنهادی کاملا منطقی است اما هیچ گاه عملیاتی نخواهد شد.
کارشناس مسائل منطقه با بیان اینکه عربستان راه تقابل با جمهوری اسلامی ایران را در پیش گرفته است، گفت: سیاستهای ریاض تابعی از سیاستهای آمریکا و رژیم صهیونیستی است و سعی میکند یک جبهه عبری _عربی را علیه ایران سازماندهی کند.
وی ادامه داد: عربستان میخواهد نقش رژیم صهیونیستی را در منطقه پر رنگ کند و از نفوذ ایران در کشورهای اسلامی و عربی جلوگیری کند.
هانی زاده در پایان خاطرنشان کرد: پیشنهاد ظریف مبنی بر تشکیل مجمع گفتوگوی منطقهای در خلیج فارس پیشنهادی منطقی است اما عربستان مایل نیست از طریق گفتوگو با ایران مشکلات خود را حل کند و سعی میکند به نیابت از آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه تهران جریانسازی کند.