امیر دریادار حسین خانزادی صبح سه شنبه در مراسم الحاق ناو موشک انداز «سپر» به ناوگان شمال کشور با اشاره به اینکه دریا دارای مزایای بسیار زیاد است، اظهار کرد: این مزایا فرصت بزرگ و راهبردی برای همکاری با دوستان، حفظ منافع ملی، افزایش امتدادهای عمقی و افزایش مرز امکان تولید ملی در اختیار قرار می دهد.
وی افزود: استفاده مناسب از دریا و کنترل آن تضمین کننده تولید چرخه هایی است که ضمن فعال سازی ظرفیت های ژئوپلیتیک و ژئواکونومیک کشور، منزلت منطقه ای و جهانی ایجاد و موجب شکل گرفتن زنجیره هایی می شود که قدرت، ثروت، تسلط و منزلت به واسطه آن افزایش می یابد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: دریا نه تنها فرصت روان سازی و تاثیر گذاری جهانی را در اختیار قرار می دهد بلکه حضور درعرصه هایی را میسر می کند که به واسطه آن نوع امنیت مرزی مصون از تجاوز از طریق برقراری امنیت در مناطق دریایی تحت حاکمیت دریاهای مجاور و حضور اثربخش در مناطق دریایی مورد علاقه به وجود می آید.
برخورداری از ۳ حوزه ژئوپلیتیک دریایی
وی با اشاره به اینکه حضور در دریا و بهره گیری از منافع آن متناسب با وزن ژئوپلیتیک کشورها، خاطرنشان کرد:این موضوع تمام حوزه های اقتصاد، فرهنگ، سیاست، دفاع و امنیت و جامعه را در بخش مناسبی از دریا قرار داده و دریا مهمترین درگاه ارتباطی آنها با جهان شده است.
امیر دریادار خانزادی در ادامه به برخورداری جمهوری اسلامی ایران از سه حوزه ژئوپلیتیک دریایی مهم شامل خلیج فارس، شمال اقیانوس هند و دریایی خزر اشاره و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران دارای ۱۵ همسایه بوده که با ۸۰ درصد آنها مرز دریایی دارد، قرار گرفتن در مناطق ژئوپلیتیکی هارتلند و ریملند، قرار گرفتن در مرکز بیضی انرژی جهان و تسلط بر تنگه هرمز به عنوان تنگه راهبردی انرژی جهان، قرا گرفتن در موقعیت مرکز زمین، دسترسی بلاواسطه به اقیانوس ها و دریاهای آزاد جهان، مجاورت با خطوط مواصلاتی راهبردی تجارت جهانی شرق به غرب از طریق شمال اقیانوس هند و با موقعیت گذرگاهی منحصر به فرد تلفیقی در زمین، دریا و هوا، کشوری دریایی است.
وی یادآورشد: این موضوع فرصتی مناسب برای توسعه گفتمان اقتصادی، سیاسی و فرهنگی، دفاعی و امنیتی با تمرکز بر دریا و شهرهای بندری برای تاثیر گذاری جهانی، منافع و امنیت جمعی به منافع ملی برای شکوفایی اقتصادی و پیشرفت از طریق برقراری امنیت و صلح پایدار فراهم می کند.
تجهیزات و نیروی انسانی متخصص نقش اساسی در نمایش اقتدار در دریا
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه با توجه به وجود چنین شرایطی نیروی دریایی به عنوان مظهر اقتدار ملت در دریا مکلف به ایجاد ظرفیت ها و قابلیت هایی است که متضمن برقراری امنیت و صلح پایدار از طریق حضور اثربخش در دریا و ایجاد بازدارندگی است، افزود: با این ظرفیت می تواند امنیت ملی در مناطق دریایی تحت حاکمیت، امنیت جمعی و منطقه ای در دریا و مشارکت در برقراری امنیت دریایی در ابعاد جهانی را اجرا کند.
وی همچنین تصریح کرد: در این فرایند تجهیزات در کنار نیروی انسانی کارآمد، نقش اساسی برای نمایش اقتدار در دریا، ایجاد بازدارندگی قابل وثوق و برقراری امنیت ایفا می کند.
خانزادی ناو موشک اندار سپر را نماد قدرت دفاعی جمهوری اسلامی در دریا برشمرد و گفت : ناو که به ناوگان نیروی دریایی راهبردی ارتش ملحق شده و مکمل ظرفیت هایی است که در کنار سایر ناوهای ساخته شده به دست توانمند متخصصان داخلی در نیروی دریایی ارتش، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و صنایع وابسته به آن به ویژه سازمان صنایع دریایی مراکز علمی وپژوهشی، دانشگاه ها و مشارکت سایر بخش های علمی و صنعتی کشور با برخوردای از قابلیت های جدیدتر امکان برقراری تعامل معنی دار با دوستان و همسایگان در دریای خزر را فراهم می کند.