محسن رضایی: با موشک‌ها جنگ را زود پایان می‌‌دهیم

 محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام چهارشنبه( ٢٩ اردیبهشت) در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به سخنرانی ترامپ در سازمان ملل، این سخنان را خلاف عرف دیپلماتیک دانست و گفت: این سخنان با عرف سخنرانی همه روسای جمهور جهان متفاوت بود چرا که جنبه توهین و بی ادبی داشت.از یک طرف جاهلانه و نا آگاهانه و  از طرف دیگر غیر مسئولانه و یاغی گرایانه بود.

وی افزود:  آقای ترامپ  به ملت ما و ملت‌های  دیگر  توهین  و نسبت به جایگاه خود کاملا جاهلانه عمل کرد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه ترامپ ، سازمان ملل را با پایگاه هوایی آمریکا اشتباه گرفته بود، ادامه داد: سازمان ملل برای این ایجاد شد که کشورها اختلافات خود را از طریق دیپلماسی حل‌و‌فصل کنند در حالی که زبان سخنان ترامپ ، زبان دیپلماسی نبود. او سازمان ملل را با پایگاه هوایی وسران کشورها را با سربازان آمریکایی اشتباه گرفته بود.

رضایی با اشاره به  وجود تناقضات فراوان در صحبت‌های ترامپ تصریح کرد: وی از یک طرف وانمود می‌کرد که می‌خواهد به نفع ملت ایران صحبت کند ولی در طول یک سال گذشته تحریم‌هایی همچون عدم فروش هواپیما و محدودیت در صدور  ویزا و محدودیت استفاده از اینترنت را علیه شهروندان و مردم ما برقرار کرد.

 

وی با بیان اینکه ترامپ از فقدان دموکراسی در ایران صحبت کرد، گفت: این در حالی  است که آمریکا در منطقه با دیکتاتورهای مستبد متحد است و دوستان واقعی‌اش دیکتاتورهایی سابقه دارند که  درکشورهایشان اصلا دموکراسی وجود ندارد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: ترامپ از حقوق بشر صحبت می‌کند، در حالی که قوانین نژاد پرستانه‌ای که وی وضع کرد، محدودیت‌های نژادی‌ای که وی درست کرده و یا حمایت‌هایی که از اسرائیل و عربستان در سرکوب مردم فلسطین یا یمن می‌کند با این که کشورها را به ضدیت با  حقوق بشر متهم می‌کند، منافات دارد.

 رضایی افزود: نکته جالب سخنرانی وی این است که وی ادعا می‌کرد دولت آمریکا با داعش مبارزه می‌کند، در حالی که خود وی در نطق‌های انتخاباتی به خانم کلینتون گفته بود که دولت آمریکا داعش را به وجود آورده است، بنابراین دفاع آمریکا در مقابله با تروریسم و متهم کردن کشورهای دیگر مثل ایران که خط مقدم مقابله با تروریسم است، به هیچ وجه در اظهارات آقای ترامپ واقعیت ندارد.

وی تصریح کرد: مجموعه این مسائل نشان می دهد که آمریکا با  مصیبتی  بزرگ مواجه شده و ترامپ هر چه بیشتر حرف بزند،  حقانیت ایران در مبارزه با آمریکا بیشتر اثبات می‌شود.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: باید بگذاریم  ترامپ بیشتر حرف بزند و اگر لازم شد باید جایزه‌ای به وی داد تا در این چهار سال دوره ریاست‌جمهوری‌اش، آنچه را در باطن آمریکاست  افشا کند و بسیاری از واقعیت‌های دولت‌های آمریکا  را که با انواع فریبکاری و تبلیغات اجازه نمی‌دادند برای مردم جهان علنی شود،  از زبان آقای ترامپ بشنویم.

رضایی اضافه کرد: اینها نشان می‌دهد  که امریکا روز به روز بدنام تر می‌شود و حیثیت تبلیغاتی که برای خود درست کرده بود، در حال فروریختن است.

وی در پاسخ به سئوالی در خصوص تصمیم ترامپ در قبال برجام گفت: وی در یکی دوماه گذشته مرتب می‌گوید من تصمیم را گرفته‌ام  ولی نمی‌گویم.

 رضایی با بیان اینکه ترامپ سه راهکار دارد، افزود: به نظر من وی در 23 مهر ماه ممکن است توقف تحریم‌های ثانویه را که مصوبه کنگره است و هر 90 روزباید امضا کند، یا امضا کند و یا به کنگره  بگوید ایران برجام را نقض کرده که در این صورت  کنگره  دو ماه وقت دارد گزارش  را مطالعه کند  و مصوبه‌ای داشته باشد؛مثلا این حقی را  که به رئیس جمهور داده که هر 90 روز تحریم‌ها را متوقف کند، از وی بگیرد.

وی افزود: راهکار دیگر این است که با امضا نکردن، دوباره تحریم ها را برگرداند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام شکایت به کمیسیون مشترک را راهکار سوم وی دانست و عنوان کرد: متاسفانه ساز و کاز  خوبی در برجام تعبیه نشده و وی می‌تواند به کمیسیون شکایت و ادعا کند که ایران برجام را نقض کرده است. با این شکایت هر چند  کشورهای دیگر از جمله، روسیه، فرانسه و چین  بگویند که ایران تعهداتش را  نقض نکرده، اما همین که ترامپ بگوید من قانع نشدم، می‌تواند با تقاضای برگشت قطعنامه‌های شورای امنیت،  آنها را دوباره برگرداند و اگر کشوری مخالفت کند، آمریکا می‌تواند وتو کند.

رضایی با بیان اینکه ترامپ سه سناریو در ذهن خود در حال پرورش دادن دارد، تصریح کرد: این که  وی می‌تواند تحریمها را برگرداند، شدنی است و راه در این زمینه باز است.

وی با بیان این که برجام  سد محکمی ایجاد نکرده که تحریمها برنگردد، افزود: هر طرفی که ادعا کند برجام نقض شده،  ممکن است عمل متقابل هم انجام دهد. البته ما هم می‌توانیم عمل متقابل انجام دهیم؛ اما چون حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل نداریم، این موضوع در نهایت متوقف خواهد شد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سئوالی درباره  تحریم‌های  یک‌جانبه آمریکا و حفظ برجام به صورتی  که فایده‌ای برای ایران نداشته باشد، گفت: تصور آمریکایی‌ها این است که هر نقضی در ارتباط با برجام انجام دهند، ایران هیچ اقدامی نمی‌کند و این فرض اولیه آنهاست.

رضایی افزود: بر این  اساس  می‌گویند، ایران در برجام اگر دستاوردی داشته، هزینه‌هایی هم کرده اما همین چیزی را  که ایران به دست آورده، از ایران می گیریم.

وی افزود: ترامپ به دنبال این است که اگر برجام میوه‌ای هم داشته بردارد و ببرد و اگر این منافع را بگیرد، برجام برای ایران سراسر زیان خواهد بود.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: در چنین شرایطی هر نوع انفعال و عقب نشینی ایران باعث می‌شود آنها جلوتر بیایند.

 رضایی در پاسخ به سئوالی در باره عکس العمل و سیاست ایران در این شرایط گفت: ایران اگر بخواهد به شیوه‌ای که تا کنون بوده، خصوصاً در قبال  اقدام تند و یک جانبه آمریکا ادامه دهد، خطرات بسیاری به دنبال خواهد داشت.

وی بی خاصیت شدن دیپلماسی ایران را یکی از مضرات انفعال در قبال اقدامات ترامپ دانست و افزود: یکی از این خطرات  این است که دیپلماسی ما را در جهان خنثی خواهد کرد. یعنی  رویه  و در جهان ضرب المثل خواهد شد که شما هر نوع دیپلماسی با ایران می‌توانید داشته باشید و ایران به دنبال شما خواهد آمد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: به عبارت دیگر به همه کشورهای یاغی درس غلطی داده می‌شود که ایران در سیاست‌خارجی ثبات و استحکامی ندارد.

رضایی ادامه یافتن فشارهای دیگر را از دیگر خطرات مورد اشاره دانست و افزود: وقتی ما در قبال یک توافق چند جانبه هیچ‌کاری نمی‌کنیم، نتیجه آن این می‌شود که اقدامات  تندتری  صورت خواهند داد.

وی با تاکید بر اینکه انفعال ما موجب تندتر شدن ترامپ می‌شود، افزود: ایران قطعاً باید عکس‌العمل داشته باشد اما سوال این است که  عکس‌العمل مناسب و مطلوب چیست.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ترامپ اگر آمریکا را از برجام خارج کند و تحریمها را برگرداند، برگشت تحریمها تنها به ضرر ایران نیست بلکه به ضرر اروپا هم هست. زیرا در این حالت تمام بانک‌های اروپا و شرکت‌های اروپایی و چینی  هم که با ایران ارتباط دارند در واقع تحریم می‌شوند.

رضایی گفت: اولین اقدام این است که ما از کشورها بخواهیم در قبال این اقدام ترامپ بایستند و پیشنهادهایی  برای تنبیه آمریکا از سوی مجامع بین‌المللی داشته باشیم.

وی افزود: وزارت خارجه ما باید خود را آماده کند که در قبال اقدام ترامپ حتماً از فضای بین‌المللی استفاده کند؛ به طوری که  پیشنهادهایی روی میز شورای امنیت داشته باشد و با اتحادیه اروپا کار کند و حداقل این که از پنچ کشور بخواهد که آنها جبران کنند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: ایران باید اقدام هشدار دهنده داشته باشد و گام به گام اقداماتی برای پاسخ دادن تدارک ببیند.

رضایی در پاسخ به سوالی مبنی بر هدف آمریکا از تغییرات در برجام گفت: برجام یک سند محدود کننده غنی سازی ایران در مدت معین است. یعنی بعد از ١٣ سال ما می‌توانیم غنی سازی را مجدداً شروع کنیم. ترامپ می‌گوید ایران بعد از ١٣سال هسته‌ای می‌شود و به سمت بمب اتم می رود.

وی افزود: ترامپ می‌گوید این ١٣سال باید حذف شود و این زمان  نامحدود باشد تا ایران هیچ وقت به غنی‌سازی کامل برنگردد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: یکی دیگر از محدویت های ما در برجام این است که درصد غنی سازی ما سه و شش  و هفت صدم است و ما بعد از ١٣ سال بیش از این مقدار می توانیم غنی سازی کنیم.

رضایی تصریح کرد: یک محدودیت دیگر این است که ما در مدت١٣ سال باید از سانترفیوژهای نسل اول استفاده کنیم اما بعد از ١٣ سال می‌توانیم از سانترفیوژهای مدرن غنی سازی استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه ترامپ مدعی است این محدودیت‌ها برای همیشه وجود داشته باشد، افزود: ترامپ می‌گوید چرا موشک‌های بالستیک ایران در برجام محدود نشده و مدعی است که برجام باید اصلاح  شده و موشک‌های ایران را هم شامل شود.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه ترامپ می‌خواهد بازرسی‌ها از ایران بدون قید و شرط باشد، گفت: حرف ما این است که بازرسی‌ها قید دارد؛ یعنی آژانس نمی‌تواند از همه مراکز ایران مثلا پادگانهای ایران و مراکزدفاعی بازرسی کند.

رضایی با بیان این که ایران به این زیاده‌خواهی‌ها و دخالت‌های غیرقابل قبول، تن نمی‌دهد، افزود: ما امنیت خود را به دست کسی نمی‌سپاریم. اگر ما امنیت خود را به دست آمریکا بدهیم، یعنی خود را تسلیم کرده‌ایم.

وی افزود: اگر ما زیر بار زور آمریکا برویم، استقلال ما خدشه‌دار می‌شود، دستاوردهای انقلاب را ازدست خواهیم داد و خدای ناکرده به یک ملت ذلیل تبدیل خواهیم شد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: ملت و رهبر بزرگوار ما حاضر نیستند  چنین تعهداتی را بپذیریم.

رضایی در پاسخ به سئوالی درباره ادعاهای اروپائی‌ها برای محدودسازی فعالیت موشکی ایران در چند سال آینده، این ادعاها را خواب و خیال توصیف کرد که تحقق یافتنی نیست و گفت: اروپایی‌ها این مطالب را برای کاهش فشارهای ترامپ مطرح می‌کنند.

وی مسائل موشکی ایران را مهمترین عنصر بازدارندگی ایران دانست و افزود: ایران به کمک موشک‌هایش به صلح منطقه کمک می‌کند. آن سرکوبی  که ما به وسیله موشک‌ها علیه داعش داشتیم، در مبارزه با تروریسم نقش موثری داشت.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: ما امروز به وسیله موشک‌هایمان علیه داعش و تروریست‌ها عمل می‌کنیم و قطعا اگر کشوری در منطقه پیدا شود که مثل صدام امنیت ما را مخدوش کند، ما با این موشک‌ها زودتر جنگ را  به پایان می‌بریم تا صلح سریعتر در منطقه برقرار شود.

 

رضایی درباره دلایل اتهام افکنی امریکا مبنی بر حمایت مالی ایران از  حزب الله و مقاومت مردمی در کشورهای منطقه  که درگیر نبرد با تروریسم هستند، گفت: آمریکایی‌ها دقیقاً می‌دانند که ما چقدر هزینه می‌کنیم. پس اسناد هزینه‌های ما را منتشر کنند که ما چقدر کمک کرده‌ایم؟ اصلاً نوع دفاع ما هزینه‌بر نیست. جنگ ما یک جنگ مردمی است و موفقیت ما هم در همین است.

وی افزود: برخلاف ارتشهای کلاسیک مثل ارتش رژیم صهیونیستی یا سایر ارتش‌های  منطقه، ما در  دفاع مقدس خود، از 120 میلیارد دلار درآمد ایران در هشت سال، تنها 20 میلیارد دلار هزینه جنگ کردیم.

وی افزود: ما در عراق و سوریه در حال کمک مستشاری هستیم که این مشاوره دادن بیش از میلیاردها تومان می‌ارزد؛ اما پولی از ایران به آن کشورها  نمی‌رود.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: آنچه ما هزینه می‌کنیم ، ایمان و شهادت طلبی شهیدان والامقامی مثل شهید حججی و شهید حسین همدانی است.

رضایی گفت: سردار شهید حسین همدانی از حیث تجربه ، آموزش و نحوه  طراحی جنگ  در سوریه سرمایه‌گذاری عظیمی کرده است که ارزش کار او با ریال و دلار قابل سنجش نیست.

وی افزود: روسیه با آن همه عظمت خود در هوا می‌جنگد اما در زمین نمی‌تواند به جنگد. نیرویی که در زمین می‌جنگند، حشد الشعبی است که سلاحش را از داعش و آمریکا به غنیمت گرفته است.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: وقتی جنگ ایران و عراق تمام شد، حدود 800 تا 900 تانک و 500 تا 600 توپ از عراق به غنیمت گرفته و   از آن غنایم استفاده کرده بودیم.

رضایی افزود: جنگی که امروز در عراق و سوریه علیه داعش وجود دارد و یا حزب الله علیه اسرائیل دارد، جنگ هزینه‌زایی میلیاردی نیست. جنگ ایمان، شهادت طلبی و  دانش و تجربه جدید رزم است و  ما در واقع، در حال آموزش و انتقال  تجربه‌ای هستیم  که در هشت سال دفاع مقدس به دست آورده‌ایم.

وی با بیان اینکه ما هر جا این فنون را آموزش دادیم کشوری که آموزش دیده، موفق شده است، افزود: چرا لبنان اولین کشور عربی است که توانست اسرائیل را شکست دهد؟ آیا  سلاح‌های  مدرنی داشته است؟

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه  ما بسیاری از تجهیزات مدرن خود را در  صحنه‌های مقاومت  تولید کرده‌ایم، گفت: امروز فناوری پهپادهایی که در جنگ با داعش بهینه و تولید کردیم،  فوق‌العاده بالاتر رفته است.

رضایی گفت: در زمان شلیک شش موشک به سمت مقر داعش، پهپادهای ایران از بالای ساختمان‌ها در حال فیلمبرداری بودند و موشک‌های ما بعد از طی هزار و 700 کیلومتر درست به هدف اصابت کرد.

وی با اشاره به جایگاه شایسته ایران در تجهیزات موشکی هوایی افزود: به دلیل اینکه در مبارزه با داعش حضور داشتیم، فناوری ما فوق‌العاده پیشرفت کرد و این پیشرفت فناوری  ما میلیاردها تومان ارزش دارد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادعای دادن پول ایران به عراق و سوریه را حرفی بی ارزش دانست و افزود: خوب است از آمریکا واسرائیل خواسته شود اسناد کمک ایران به حزب‌الله  و دیگر نقاط  را منتشر کنند. ما در حال انتقال دانش و تجربه خود هستیم و هم‌زمان فناوری نظامی خود را نیز توسعه می‌دهیم.

رضایی در پاسخ به سئوالی درباره دیگر راهبردهای آمریکا علیه ایران گفت: تمام سیاست‌ها و راهبردهای آمریکا در منطقه با شکست مواجه شده است. در حقیقت ترامپ میراث غلط و ناکام اوباما را  تحویل گرفته و  با رسوایی در حال پیش بردن آن است.

وی افزود: در زمان اوباما، حلب و موصل در دست داعش بود. وقتی ترامپ بر سر کار آمد، این دوشهر آزاد شد. در واقع ائتلاف عربستان و کشورهای دوست آمریکا در اشغال حلب با شکست مواجه شدند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به حمله عربستان به یمن گفت: الان عربستان در این حمله که در زمان اوباما شروع شد، در اوج استیصال است و در یمن شکست سنگینی  را متحمل شده است.

رضایی با بیان اینکه انصارالله در یمن به موشک‌هایی دسترسی پیدا کرد که می‌تواند هم ریاض و هم امارات را هدف قرار دهد، افزود: اگر یک موشک از سوی حوثی‌ها به امارات اصابت کند، این برج‌های کاغذی کمتر از چند روز از جمعیت خالی شده و دبی و امارات به بیابان و برهوت تبدیل می‌شود.

وی افزود:  در مجموع آمریکایی‌ها چه خود و چه حامیان‌شان در سوریه، عراق، یمن، بحرین شکست سنگینی خوردند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به تنش‌زایی آمریکا در منطقه، این سیاست را در جهت  تامین امنیت رژیم‌صهیونیستی دانست و تصریح کرد: آمریکایی‌ها می‌گویند اگر منطقه امن باشد اسرائیل ناامن خواهد بود که براساس همین استراتژی، صدام را وادار کردند  به ایران حمله کند. بعد از آن هم، حمله عراق علیه کویت را طراحی کردند. سپس آمریکا خود به عراق حمله کرد. مدتی بعد اسرائیل به لبنان حمله کرد. بعد داعش را به وجود آوردند و در حال حاضر هم می‌خواهند شمال و کردستان عراق را وارد درگیری کنند.

رضایی با اشاره به اقدامات ترکیه در منطقه گفت: بارزانی می‌گوید کرکوک مال ماست و دولت عراق هم می‌گوید به هیچ وجه زیر بار نمی‌رویم.

وی افزود: آمریکا دنبال این است اکنون که داعش در حال از بین رفتن است، حادثه‌ای به وجود آورند؛ چرا که  معتقدند امکان ندارد امنیت اسرائیل بدون ناامنی در منطقه ادامه یابد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: هدف آمریکا و اسرائیل این است که کشورهای اسلامی را درگیر با یکدیگر کنند؛ چرا که اگر این کشورها  آرامش داشته باشند، به سراغ اسرائیل می‌روند.

رضایی با بیان اینکه آمریکایی‌ها دو استراتژی دارند،گفت: یکی اینکه  می‌خواهند در منطقه ناامنی ایجاد و کشورهای اسلامی را درگیر کنند و دوم اینکه برای ایران تهدیداتی به وجود آورند.

وی تاکید کرد: آقای ترامپ شاید اولین رئیس‌جمهور آمریکا باشد که در رقابت با ایران قبل از اینکه بازی را شروع کند، شکست می‌خورد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه ترامپ وارد ماجرای بسیار پیچیده‌ای شده، افزود: ترامپ سیاست‌ها و برنامه‌هایی دارد که هم از داخل آمریکا غیرقابل تحمل است و هم  حیثیت ساختگی همه دولت‌های قبلی آمریکا را می‌برد. از طرف دیگر می‌خواهد با 5 کشور بزرگ جهان که تعهدات مشترکی در قبال برجام و ایران داده‌اند، مواجه شود. همچنین با عکس‌العمل ایران نیز در این زمینه مواجه خواهد شد.

رضایی تسلیم شدن آمریکا را حتمی دانست و افزود: من سرنوشت خوبی برای آمریکا نمی‌بینم و شاید بدترین سرنوشتی که برای دولت‌های آمریکا رقم خورده، برای ترامپ پیش خواهد آمد.

وی خطاب به آمریکایی‌ها و  با بیان اینکه ما در ایران هم سعدی و حافظ داریم و هم ابن سینا و ملاصدرا که در قلب و ذهن و عقل جهانیان نفوذ دارند، افزود: در کنار این عرفا و شعرا، اسطوره‌هایی همچون  رستم، آرش، و قهرمانانی همچون مهدی باکری و حسین خرازی را نیز  داریم که هر تجاوزی  به ایران را ناکام گذاشتند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: علاوه بر اینها محسن حججی و حسین همدانی را داریم که در دفاع از  بشریت، تروریست‌ها را سرکوب کردند.

رضایی افزود: توصیه ما به آمریکایی‌ها این است که ایران را بشناسید و سعی کنید در مقابل ملت ایران تواضع و فروتنی داشته باشید و از به کاربردن کلمات  توهین‌آمیز و بی‌ادبانه خودداری کنید.