دولت پاکستان احتمالا پروژه متوقف شده خط لوله ال ان جی گوادر رامجددا احیا خواهد کرد. این خط لوله 2.3 میلیارد دلاری یک طرح جایگزین برای خط لوله انتقال گاز میان ایران و پاکستان است و با توجه ظرفیت تنوع بخشی به منابع تامین انرژی پاکستان و تاثیر نپذیرفتن از هر گونه تحریم بین المللی علیه ایران، از اهمیت استراتژیکی برای اسلام آباد برخوردار است.
پیش از این، کمیته انرژی کابینه پاکستان به ریاست نواز شریف، نخست وزیر سابق پاکستان، این پروژه خط لوله ال ان جی را تحت فشار عربستان از دستور کار خارج کرده بود.
عربستان که به دلیل ادعای حمایت قطر از تروریسم، کلیه روابط اقتصادی و دیپلماتیک خود با این کشور را قطع کرده، پاکستان را نیز برای قطع روابط با ایران و قطر تحت فشار قرار داده است.
کمیته انرژی کابینه پاکستان در واکنش به این فشارها، پروژه خط لوله ال ان جی گوادر را به حالت تعلیق در آورده بود به این امید که فشارها از جانب ریاض فروکش کند. این کمیته تنها هزینه بالای 2.3 میلیارد دلاری را دلیل کنار گذاشتن این پروژه عنوان کرده بود. اما به گفته مقامات آگاه، این هزینه اعلام شده شامل 600 میلیون دلار تعرفه ها و مالیات نیز بوده است.
اکنون شاهد خاقان عباسی، نخست وزیر جدید پاکستان که پیش از این سمت وزارت نفت این کشور را در اختیار داشت این سیگنال را ارسال کرده که پروژه مذکور به دلیل اهمیت استراتژیکی که دارد برای بررسی مجدد در دستور کار قرار گرفته است.
وزارت انرژی پاکستان همواره به دولت این کشور فشار وارد می کرد تا این پروژه را به کوریدور اقتصادی چین-پاکستان اضافه کند، اما این فشارها نتیجه ای در بر نداشت.
مقامات پاکستانی در حمایت از این پروژه خاطر نشان کرده اند که چند منطقه جدید صنعتی که قرار است در امتداد مسیر کوریدور اقتصادیچین-پاکستان ایجاد شود، نیاز به گاز دارد و به همین علت است که دولت جدید پاکستان خواستار احداث این خط لوله است.
بر اساس این طرح، یک پایانه ال ان جی در بندر گوادر احداث خواهد شد تا گاز وارداتی را فرآوری نماید.
دولت پاکستان متعهد شده بود خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان را تا دسامبر 2014 تکمیل کند، اما به بهانه تحریم های غرب علیه ایران از تکمیل این پروژه سر باز زد. اکنون دولت پاکستان قصد دارد در صورت مرتفع شدن تمامی محدودیت ها، خط لوله ال ان جی گوادر را به مرز ایران متصل نماید.