حسن هانیزاده درباره تاثیر تشکیل یک هیات از سوی وزارت خارجه عربستان سعودی برای سفر به تهران و بازدید از سفارت این کشور در روابط دوکشور اظهارکرد: با توجه به شکست سیاستهای نظامی و سیاسی عربستان در یمن، لبنان، سوریه و عراق و همچنین شکست محاصره قطر توسط عربستان، بحرین، امارات و مصر، عربستان به این نتیجه رسیده است که ادامه سیاستهای تخریبی گذشته و تقابل با ایران به انزوایش منجر خواهد شد.
هانی زاده یادآور شد: بعد از اتفاقاتی که اخیرا رخ داد مانند پیروزی حزب الله در عرسال، پیروزی حشدالشعبی در تلعفر و ناکام ماندن عربستان در تغییر سیاست قطر، رهبران عربستان سعودی درصدد بازنگری در سیاستهای منطقه خود برآمدند.
کارشناس مسائل بین الملل اضافه کرد: از سوی دیگر نگاه تحقیرآمیز دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به عربستان و اینکه عربستان را تنها یک عابر بانک در منطقه میداند موجب شده عربستان یک گام به ایران نزدیک شود.
هانی زاده یادآورشد: با توجه به تجارب گذشته و اینکه عربستان همواره در هنگام بروز مشکلات خارجی و بحرانهای داخلی بصورت تاکتیکی به ایران نزدیک میشود و قصد دارد همین شیوه را ادامه دهد. به همین دلیل بایستی در انتظار گامهای عملی عربستان برای ترمیم سیاستهای خود باشیم لذا نباید خیلی به سیاستهای تاکتیکی عربستان اطمینان کرد.
وی تاکید کرد: به هرحال دیدار عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان با محمد جواد ظریف در حاشیه نشست وزرای خارجه عضو سازمان همکاریهای اسلامی در استانبول گام مثبت و سیگنال سبزی از سوی عربستان به تهران است که قصد دارد به ایران نزدیک شود و لذا پس از مناسک حج انتظار میرود عربستان گامهایی برای نزدیکی به تهران بردارد.