امیر محبیان تحلیلگر مسائل سیاسی با اشاره به رای اعتماد مجلس به ۱۶ وزیر معرفی شده از سوی رئیس جمهور اظهار کرد: همانطور که قبلا هم پیش بینی کرده بودم، اصولگرایان در روند رای گیری به عنوان عنصر مخل وارد نشدند و تصمیم شان از لحاظ تشکیلاتی حمایت از کابینه پیشنهادی برای دادن فرصت حل مشکلات مردم به دولت بود.
وی افزود: بخشی از بالا و پایین شدن آرا هم به دلیل نگرش خاص فراکسیون امید نسبت به بعضی از وزرای پیشنهادی بود که پنهان هم نبوده و بعضی از اصلاح طلبان صراحتا علیه بعضی افراد مانند رحمانی فضلی، جهرمی و ربیعی موضع گرفته بودند که موفق به حذف آن ها نشدند.
محبیان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی رای آوری جهرمی، رای نیاوردن بی طرف، رای ناپلئونی حجتی و رای بالای رحمانی فضلی را شکست اصلاح طلبان می دانند؛ شما چه قدر به این موضوع معتقد هستید، گفت: بهتر است از این موضع به قضیه نگاه نکنیم. این موارد بیشتر حاکی از ضریب اختلاف نگرش اصلاح طلبان با روحانی و مدل رفتاری اوست. در مورد جهرمی وزیر پیشنهادی ارتباطات، تبلیغات غیر منصفانه ای شد و عملا همه ظرفیت تبلیغی اپوزیسیون هم برای تخریب او بکار گرفته شد که نتیجه نداد.
این فعال سیاسی در همین باره تصریح کرد: البته یک نتیجه هم از رخداد رای اعتماد می توان گرفت و آن میزان نفوذ کلام و تاثیر علی لاریجانی در مجلس است که توانست نمایندگان را قانع کند که مسئله مهم کشور فعلا افزایش کارآمدی و رفع معضلات مردم است و بهتر است به دولت فرصت داده شده و حاشیه سازی نکنیم. نمایندگان هم به ویژه اصولگرایان با منطق عقلایی خوبی عمل کردند.
محبیان در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آینده رابطه دولت با اصلاح طلبان را چگونه می بینید؟ اظهار کرد: اصلاح طلبان فعلا به طور کجدار و مریز با دولت روحانی حرکت خواهند کرد اما به مرور با وی زاویه گرفته و هر چه به پایان دولت دوم روحانی نزدیک شویم، بر شدت انتقادات و فشارها خواهند افزود تا با صف بندی روشنی وارد فضای رقابت انتخاباتی ۱۴۰۰ شوند.