حبیبالله بیطرف وزیر پیشنهادی نیرو در دفاع از برنامههای خود در صحن علنی مجلس، تعهد نسبت به مطالبات مردم و به کارگیری همه استعدادها در ایفای مسئولیت، رعایت اخلاق حرفهای در مدیریت و فعالیتهای اجرایی، صداقت و صراحت در برخورد با مردم و نمایندگان مجلس، داشتن روحیه انقلابی و توام با انتقادپذیری را از عمده برنامههای خود دانست و گفت: ایران با توجه به شرایط اقلیمی یعنی کمبود بارش، پراکندگی بارش در طول سال به صورت نامتوازن، شرایط خاصی دارد و جزو کشورهای کم آب و در محدوده خشک و نیمه خشک قرار دارد لذا مهار آبهای سطحی جزو برنامههای ملی ایران است. بر اساس سیاستهای کلی نظام ابلاغیه مقام معظم رهبری در سال 77، مهار آبهایی که از کشور خارج میشود، به حداقل رساندن ضایعات آب و بهرهگیری درست از آب، جزو سیاستهای کلی نظام جمهوری اسلامی ایران بوده و هست.
وی افزود: در همین راستا به همت متخصصین و مدیران پرتلاش این سرزمین مهار آبها در همه کشور آغاز شد و مطالبات گستردهای صورت گرفت و امروز شاهد وجود 169 سد مخزنی بزرگ، 200 سد متوسط و 220 سد کوچک در دست بهرهبرداری در ایران اسلامی داریم.
وزیر پیشنهادی نیرو با طرح این سوال که آیا به خاطر برخی مشکلات باید از عملکرد 600 سد دیگر چشم پوشی کنیم و آنها را به باد حمله بگیریم، اظهار داشت: تاکنون 87 سد بزرگ در دنیا شکسته است و آثار و خسارات داشته است اما در کشور ما یک مورد هم نداشتیم؛ 5 مورد در ژاپن و چندین مورد هم در آمریکا بوده است.
بیطرف اضافه کرد: 10 پروژه دارای مشکلات فنی است یکی از آن ها سد لار است که قبل از انقلاب هم ساخته شده است یکی از قدرترین پیمانکاران جهانی آن را ساخته اما همچنان مشکل دارد؛ در مورد سد سیوند و نگرانی که آثار باستانی را زیر آب ببرد این درست نیست. تراز سرریز سد سیوند تا پایه آثار تاریخی 35 متر اختلاف ارتفاع دارد.
وی گفت: در مورد سد 15 خرداد اقدام بزرگی که نظام جمهوری اسلامی برای تامین آب شهر قم انجام داد البته یک مقدار مشکلات داشت اما سد کار کرده و قابل بهرهبرداری است.
بیطرف در ادامه با بیان این مطلب که تعدادی از رودخانههای کشور به شدت کم آب شده یا خشکیده و برخی تالاب ها و منابع زیست محیطی نیز خشکیده است، تصریح کرد: زنگهای خطر به صدا در آمده و مصرف بیرویه آب همچنان ادامه دارد.
وزیر پیشنهادی نیرو ادامه داد: در حال حاضر منابع آب زیرزمینی به عنوان منابع اصلی کشور دچار مشکلات عدیده ای گردیده است و تاکنون بیش از 120 میلیارد متر مکعب از این ذخایر استراتژیک کاسته شده است.
بیطرف بر همین اساس خاطرنشان کرد: اگرچه با سرمایه گذاری دولت، آب رسانی گسترده ای انجام شده است اما باید بگوییم امروز در آستانه بحران قرار داریم و باید عاقلانه اندیشه کنیم. مجلس دولت و قوه قضائیه همه باید بتوانیم کشور را از این مرحله عبور دهیم.
وی خاطرنشان کرد: بهبود، اصلاح و اقتدار مدیریت مهمترین فاکتور مهار بحران است، در سال 82 به این نتیجه رسیدیم که صرفا مدیریت یک جانبه راهکار نیست باید هم سطح تولید و هم سطح عرضه را دید. راهکار اساسی این است که ساختار مناسب چیده شود، ساختار سه سطحی در برنامه آب پیش بینی شده است.