انتقاد لاریجانی از معرفی نکردن وزیر علوم

 جهانبخش محبی‌نیا نماینده مردم میاندوآب در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه 24 مرداد) و در جریان بررسی رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم، نسبت به معرفی نکردن وزیر پیشنهادی علوم از سوی روحانی انتقاد کرد و گفت: آقای روحانی همواره منطبق با آئین‌نامه و قانون صحبت می‌کنند و برنامه‌های وزرا را نیز طبق قوانین و‌ آئین‌نامه در مجلس تشریح کردند.

وی با استناد به مواد 204، 205 و 206 آئین‌نامه داخلی مجلس و نیز اصل 131 قانون اساسی در تذکری، اظهار داشت: توضیحات آقای روحانی حرارت تذکر بنده را به جهت اینکه منطبق با قوانین بود، گرفت. انتظار نداشتیم در معرفی وزرا در یک مرحله از سوی رئیس‌جمهور بی‌اعتنایی شود و هیئت‌رئیسه مجلس و شورای نگهبان نیز نسبت به آن اظهارنظر نکنند.

محبی‌نیا تاکید کرد: مواد مختلف آئین‌نامه داخلی مجلس می‌گوید که رئیس‌جمهور باید تمامی وزرا را در یک لیست به مجلس معرفی کند، همچنین طبق همین مواد آئین‌نامه چنانچه مجلس به یک یا چند وزیر رای اعتماد ندهد، رئیس‌جمهور می‌تواند سرپرست معرفی کند.

نماینده مردم میاندوآب در مجلس خاطرنشان کرد: همه وزرا باید در یک لیست به مجلس معرفی شوند، این رویه بعد از 38 سال پس از انقلاب یک امر ایجابی و قانونی به ما متبادر شده است.

وی ادامه داد: بنده نگران هستم که اگر در این دوره از سر لاعلاجی یک وزیر از سوی رئیس‌جمهور به مجلس معرفی نشده، در دوره‌های بعدی کل وزرا را معرفی نکنند و یا تعداد بیشتری از وزرا معرفی نشود.

 

علی لاریجانی رئیس مجلس که ریاست جلسه را بر عهده داشت، در پاسخ به تذکر نماینده مردم میاندوآب در پارلمان، گفت: باید در تذکر شما تامل کرد، البته به نظر می‌رسد که این تذکر وارد نباشد.

 

وی افزود: در آئین‌نامه داخلی مجلس کلمه «همه» برای معرفی وزرای پیشنهادی از سوی دولت نیامده است. طبق اصل 136 رئیس‌جمهور می‌تواند وزرا را معرفی کند و از مجلس رای اعتماد بگیرد و اگر نصف کمتر باشد به معنی معرفی هیئت وزیران نیست و مجدد باید درخواست رای اعتماد کند.

 

لاریجانی خاطرنشان کرد: اصل 136 قانون اساسی می‌گوید که اگر هیئت وزیران از نصاب بیفتد باید رئیس‌جمهور دوباره وزرا را معرفی کند، گرچه بهتر بود که آقای رئیس‌جمهور وزیر علوم را نیز معرفی می‌کرد.