نشریه آمریکایی «نشنال اینترست» در تحلیلی به قلم «کایل میزوکامی» تحلیلگر امور امنیتی درباره توان نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران نوشت: ایران بیشک یکی از قدرتمندترین و بانفوذترین کشورها در خاورمیانه است. «آیت الله خامنهای» فرمانده کل قوای ایران است و همانند بسیاری از کشورها، ایران دارای دو نیروی مسلح یکی ارتش و دیگری سپاه پاسداران و بسیج است. البته نیروهای مسلح ایران به علت وقوع انقلاب از کمبودهایی رنج میبرند.
در این میان ارتش حفاظت از مرزها و سپاه حفاظت از شهرها را بیشتر بر عهده دارند. مرکز مطالعات راهبردی و بینالملل در سال 2013 در ارزیابی اعلام کرد ایران 350 هزار نیروی فعال دارد که در این بین 130 هزار نفر کادر و 220 هزار نفر سرباز مشمول خدمت هستند.
نویسنده با اشاره به توان لجستیکی ارتش و فشار ناشی از تحریمها بر بدنه نیروهای مسلح و تلاشهای صنایع دفاعی ایران برای رفع کمبودها نوشت: ایران امروزه مشتاق برتری نظامی در صنایع تسلیحاتی است و کم و بیش سلاحهایی تولید میکند. این کشور مدعی ساخت تانکی به نام «کرار» است. کرار از نسخه روسی «تی -90» که قبلا قصد خرید آنرا داشت، ساخته شده و مقامهای ایران کرار را برتر از تی-90 میدانند.
در ادامه این تحلیل آمده است: در این میان هزاران نیروی سپاه قدرتمند ایران با دفاع از نظام البته با کمی اختلاف با ارتش از نظر تجهیزات نظامی کلاسیک ، مشغول فعالیت هستند. مهمترین بخش سپاه پاسداران و شاید تمام نیروهای نظامی ایران، «نیروی قدس سپاه» است که متشکل از پانزده تا سی هزار نفر از بهترین نفرات سپاه بوده و قابلیت رزم غیرمتعارف را به ایران بخشیده و از این حیث به شدت شبیه نیروهای ویژه آمریکا است. نیروهای قدس سپاه به طور عمده در قالب گروههای غیردولتی چون حزبالله لبنان و مبارزان شیعه عراق فعالیت دارند و به آنها کمکهای تسلیحاتی و آموزشی ارائه میدهند.
نویسنده در خاتمه نوشت: ارتش و دیگر نیروهای زمینی ایران مانند ارتش چین در دهه هشتاد میلادی در حالیکه از حیث نیرو بزرگ هستند، اما چندان مجهز نمیباشند. هرچند که موقعیت جغرافیایی و جمعیتی ایران خود در واقع یک عامل بازدارنده برابر تهاجم نظامی است اما اختصاص منابع مالی میتواند همچون «ارتش جمهوری خلق چین» ایران را به قدرت زمینی مسلط در غرب آسیا مبدل کند.