جفری لوئیس موسس تارنمای تخصصی تسلیحاتی (armscontrolwonk.com) با بررسی تصاویر منتشر شده از پرتاب موشکهای سپاه و پیش از اعلام مشخصات آنها در توییتر نوشت: به نظر میرسد که دستکم برخی از این موشکها که از کرمانشاه پرتاب شدند، موشک با سوخت جامد باشند.
پژوهشگر موسسه مطالعات بینالمللی میدلبری در توییتی دیگر و با بررسی فیلم صدا و سیما نوشت: گرچه شب است و هوا تاریک ولی شعله پسسوز موشک پرتاب شده دود غلیظی را آشکار میکند که مشخصه سوخت جامد موشک است.
تحلیلگر نشریه فارن پالیسی در ادامه با اشاره به اینکه مقامهای ایرانی در سپتامبر 2016 (اواخر تابستان 1395) وعده تولید انبوه موشک ذوالفقار را داده بودند، نوشت: به نظر میرسد که چنین اتفاقی رخ داده باشد. به نظر میرسد ایران در حال کنار گذاشتن موشکهای اسکاد و به کارگیری موشکهای توانمندتر با سوخت جامد است.
در همین حال مایک المن، پژوهشگر ارشد موسسه بینالمللی مطالعات راهبردی، در پاسخ به توییتهای لوئیس نوشت که ایران دو دهه تلاش کرد تا موشکهای اسکاد را کنار گذاشته و از موشکهای سوخت جامد بهرهگیری کند، ایران حدود 7 سال است که توجه خود را معطوف به موشکهای کلاس فاتح کرده است.
لوئیس در تائید ادعای المن نوشت: این تغییر رویه موشکی ایران ثمره خود را در توانمندیهای عملیاتیاش نشان داده است. باید دید که آیا پیشرفتهای ایران منجر به بهرهگیری از موتورهای بزرگتر نیز میشود؟