ظریف قزاقستان را ترک کرد

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه پس از شرکت در نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در آستانه و انجام مذاکرات با رئیسان جمهوری و وزیران خارجه چند کشور، عصر جمعه پایتخت قزاقستان را ترک کرد.

 

ظریف در این سفر با آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل، نور سلطان نظربایف و اشرف غنی رئیسان جمهوری قزاقستان و افغانستان دیدار و در باره مسائل بین المللی، همکاری ها و همچنین راهکارهای حل سیاسی بحران های منطقه مذاکره کرد.
 
 
دیدار با غیرت عبدالرحمانف و وانگ یی وزیران خارجه قزاقستان و چین، مذاکره با سرگئی لاوروف، عبدالعزیز کامیلوف و ارلان عبدالدایف وزیران امور خارجه روسیه، ازبکستان و قرقیزستان نیز از دیگر برنامه های سفر دو روزه فشرده ظریف به شهر آستانه بود.
 
 
محکومیت اقدام های تروریستی روز چهارشنبه در تهران، لزوم حل تنش اخیر بین کشورهای عربی منطقه از راه گفت وگو، لزوم مبارزه با تروریسم در خاورمیانه و همچنین گسترش همکاری های دوجانبه و چندجانبه از جمله محورهای مذاکرات وزیر امور خارجه ایران و مقام های کشورهای مختلف در آستانه را تشکیل می داد.
 
 
ظریف همچنین ریاست هیات ایرانی در نشست رئیسان جمهوری کشورهای عضو رسمی و ناظر سازمان همکاری شانگهای را برعهده داشت که امروز برگزار شد.
 
 
یکی دیگر از برنامه های وزیر خارجه ایران شرکت در آئین گشایش نمایشگاه بین المللی اکسپو 2017 آستانه بود.
 
 
همکاری شانگهای به عنوان یک سازمان بین دولتی منطقه ای برای همکاری های چند جانبه امنیتی و اقتصادی سال 1385 تاسیس شد.
 
 
این سازمان شامل چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان در برگیرنده معادل 30 میلیون و 189 هزار کیلومتر مربع مساحت، سه پنجم گستره آسیا و حدود یک میلیارد و 500 میلیون نفر جمعیت (نزدیک 25 درصد جمعیت کره زمین) است.
 
 
افغانستان، بلاروس، ایران، مغولستان کشورهای ناظر و آذربایجان، ارمنستان، کامبوج ، نپال، ترکیه و سریلانکا نیز اعضای شریک سازمان همکاری شانگهای هستند.
 
 
با توجه به برنامه عضویت هند و پاکستان، این سازمان با افزایش جمعیت به سه میلیارد نفر و پهنه سرزمینی به 35 میلیون و 972 هزار کیلومتر مربع به یکی از بزرگ ترین قدرت های منطقه ای جهان تبدیل می شود که منافع دوجانبه و چندجانبه اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی برای اعضا و شرکای اقتصادی غیر عضو دارد.