وحید موسویان مسئول جوانان ستاد انتخاباتی سیدابراهیم رئیسی نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر امروز در مناظرهای که با سیدشهابالدین طباطبایی مسئول جوانان ستاد انتخاباتی حسن روحانی برگزار شد، با بیان اینکه اشتغال عنوان محور اصلی اقتصاد کشور است، گفت: امروز مسئله جوانان ما ازدواج، اشتغال و مسکن است و دراین زمینه مطالبه عمومی و فراگیری از طرف جامعه وجود دارد.
وی افزود: متأسفانه در سالهای اخیر بلایی بر سر جوانان ما آوردند که ما در عرصه رسانه و فرهنگ متخصص هستیم اما در موضوع اقتصاد که باید جوانان کشور آن را مدیریت کنند متخصص کم داریم.
موسویان با تأکید براینکه علاج کار کشور به میدان آمدن جوانان است، گفت: باید در این حوزه حرف برای گفتن داشته باشیم و نکته اول این است که به تنهایی این مسئله قابل حل نیست و نباید بحث حاشیهای در این مورد کرد و باید حرف در کف میدان عمل و قابل رؤیت در این مورد زده شود.
مسئول جوانان ستاد انتخاباتی سیدابراهیم رئیسی با بیان اینکه بحثهایی که من مطرح میکنم جناحی و انتخاباتی نیست، گفت: سیاسی کردن مناظرات به نوعی به محاق بردن خواست مردم است و مردم اشتغال میخواهند و فرزندانشان بیکار است و اگر از صدر نظام تا کف جامعه را نگاه کنیم خواهیم دید که دغدغه همه مسئله اشتغال است.
وی با تأکید براینکه موضوع اشتغال در نسبت با تولید و وضعیت و شاخصهای اقتصادی کشور تعریف میشود، خاطرنشان کرد: ما نمیتوانیم بگویم وضع خوب است و اقتصاد کشور در حال مطلوبی است اما بیکاری بیداد میکند و باید یک بسته برنامهای داشته باشیم و نگاه سیستمی داشت.
موسویان با تأکید براینکه نمیشود مسکن دچار رکود باشد، مسکنی که بیش از 200 بخش را به طور مستقیم و غیرمستقیم تحت تأثیر قرار میدهد را حل کنیم و بگوییم اشتغال وجود دارد و برعکس اشتغال را حل کنیم و بگوییم مشکل مسکن وجود دارد، خاطرنشان کرد: نمیشود گفت که مشکل اشتغال جوانان را حل نکردهایم ولی ازدواج بکن و اینها یک نسبت شبکهای با هم دارند که باید دیده شوند.
وی با اشاره به نکته دوم در ادامه صحبتهایش تصریح کرد: امروز در رسانهها و لسان مسئولین زیاد میشنویم که ما خرابهای را تحویل گرفتهایم و باید 8 سال صرف کنیم که به نقطه صفر برسیم، در حالی که دوستان این مدعا را پاسخ دادهاند.
مسئول جوانان ستاد انتخاباتی سیدابراهیم رئیسی با بیان اینکه ما بحث منطقی و دور تسلسل داریم، گفت: اگر بخواهیم با این منطق به وضع موجود کشور و شاخصهای اقتصادی، اجتماعی، علم و فناوری و صنعت کشور نگاه کنیم خیلی راحت میتوانیم بگویم جریانی که امروز بیش از 5 دولت را در دهههای گذشته به دست داشته باید پاسخگوی رسمی مشکلات کنونی نیز باشیم.
موسویان افزود: ما شاهدیم که آقای هاشمی 8 سال و آقای خاتمی 8 سال رئیس جمهور این کشور بودهاند و 4 سال نیز آقای روحانی مسئول قوه مجریه بوده و سؤالی که پیش میآید این است که 5 دولت باید پاسخگو باشد یا 2 دولت.
وی تأکید کرد: اگر قرار باشد همه مسائل و مشکلات را به گردن قبلیها بیندازیم، قبلیها هم میتوانند بگویند کار دولتهای قبل از ما است و آن موقع مشکلات حل نمیشود در حالی که نباید به گذشته بپردازیم و بنده نیز به اینجا نیامدهام به گذشته بپردازم و انتقاد کنم و دنبال بحث کارشناسی دقیق هستم.
مسئول جوانان ستاد انتخاباتی سیدابراهیم رئیسی با بیان اینکه میزان تولید شغل و تمام شاخصهای عملکردی دولت قبل مشخص است، گفت: میزان تولید مسکن طبق اعلام مرکز آمار کاملاً مشخص است و نیازی به کلی گویی نیست چون دردی را نیز دوا نمیکند.
موسویان با تأکید براینکه با پناه بردن به یک ادبیات فکاهی توسط عالیترین مقامات اجرایی کشور مواجه هستیم و این به معنای فرار از عملکرد است، تصریح کرد: مشخصاً امروز باید سر سفره عملکرد خودمان بنشینیم و پاسخ بدهیم چون مردم مطالبه دارند و به گذشته پرداختن دردی را دوا نمیکند.
وی ادامه داد: آقای روحانی در خرداد 92 پیرامون بحث اشتغال گفتند که اگر تولید در بخشهای مختلف بهبود یابد هم بیکاری حل میشود و هم عرضه کالا زیاد میشود و هم تقاضا به تعادل میرسد و در این صورت ناچار نمیشویم که کالاهای بنجل وارد کنیم.
مسئول جوانان ستاد انتخاباتی سیدابراهیم رئیسی در همین راستا خاطرنشان کرد: عبارت کالای بنجل وارد نمیکنیم نیازمند پاسخگویی به عمل کرد است حتی اگر آقای رئیسی و هر فرد دیگری روی کار بیاید باید پاسخگوی عملکرد خود باشد و باید کسی که بر مسند مدیریت ابرسازمان اجرایی کشور نشسته پاسخگوی عملکرد خود باشد.
موسویان ادامه داد: در این دولت کارخانه ارج و بسیاری از کارخانههای دیگر تعطیل شد و اگر دولت قبل مشکلی داشته باید مشکلات را حل میکرد در حالی که در این دولت کالاهایی چون غذای سگ و گربه، پیپ، 262 تن ذرت پف فیل و... وارد کشور شده است و اینها همه چیزهایی که سال 92 گفتیم و اکنون وارد کشور میشود و باید دولت پاسخگوی ورود چنین اجناس بنجلی به کشور باشد.
وی با تأکید براینکه اشتغال به معنای نخریدن و وارد نکردن کالای بنجل به کشور است، گفت: ایجاد اشتغال به معنای این است که برای جوان چینی و فرانسوی اشتغال ایجاد نکنیم.
مسئول جوانان ستاد انتخاباتی سیدابراهیم رئیسی با بیان اینکه گفتن اینکه یک کشوری را خرابه تحویل گرفتیم دردی را درمان نمیکند، گفت: مگر جز این است که با علم به اینکه کشور را خرابه تحویل گرفتهاید وارد عرصه مدیریت اجرایی شدهاید و قرار نیست که این خرابه ادامه پیدا کند و آمار بیکاری به جای توقف افزایش نیز بیابد.
موسویان با تأکید براینکه حتی اگر آقای روحانی نیز مجدداً انتخاب شود مشخصاً باید به سمت تولید و اشتغال حرکت کنیم، تأکید کرد: ما در مورد اقتصاد صحبت میکنیم و کلیگویی و استفاده از عبارات کلی مشکلی را حل نمیکند.
وی با بیان اینکه سازندگی نقطه مقابل خرابکاری است، خاطرنشان کرد: دولتی که خراب میکند مقابلش دولتی است که میسازد و دولت آقای روحانی با 10.4 درصد بیکاری کشور را تحویل گرفته و 12.5 درصد در سال 95 تحویل داده است و این به معنای خرابکاری است.
مسئول جوانان ستاد انتخاباتی سیدابراهیم رئیسی با بیان اینکه میانگین واردات و صادرات کاملاً مشخص است، تأکید کرد: با بررسی این آمار مشخص میشود که چه کسی و چه دولتی خرابکاری کرده است.
موسویان با اشاره به اینکه داغ کردن بحث ایرادی ندارد ولی نباید آن را سیاسی کرد، ادامه داد: در دولت خرابکار ظرفیتهای فناوری ما رشد نمیکند، رشد علم و فناوری افزایش نمییابد و دغدغه مقام معظم رهبری میشود.
وی افزود: امروز اقتصاددانان که دل در گرو کشور دارند در آن طرف دنیا میگویند کاری که آقای روحانی با اقتصاد کشور کرده است ایران را تبدیل به یونان دوم میکند.
مسئول جوانان ستاد انتخاباتی سیدابراهیم رئیسی ادامه داد: در دولت خرابکاری و خرابکار توی جادهسازی و اصلاح زیرساختهای کشور توسعه پیدا نکرده و اشتغال افزایش پیدا نمیکند.
موسویان افزود: دولت خرابکار ایجاد مسکن نمیکند و مسکن مستضعفین را مزخرف مینامند و به نظرم باید با شاخصها صحبت کرد. چون در دولت خرابکار جوانها مورد بیاعتنایی قرار میگیرند و مؤسسات دانشبنیان به حاشیه میروند.
وی با انتقاد از خامفروشی و عدم استفاده از سرمایههای کشور خاطرنشان کرد: ما با یک دولت خسته مواجهایم و معمولاً خستهها بیشتر خرابکاری میکنند و جوانان کمتر.
مسئول جوانان ستاد انتخاباتی سیدابراهیم رئیسی با تأکید براینکه نباید به ادبیات فکاهی روی بیاوریم، گفت: دولتی خرابکاری میکند که نمیتواند صنایع میاندستی را مدیریت کند و کارخانهها تعطیل میشوند و جوانانهای بورسیه با سیاسیکاری به حاشیه میروند.
موسویان با تأکید براینکه در دولت خرابکار مردم گلهمند میشوند، تصریح کرد: موضوع خانواده در کشور فرهنگی و اقتصادی است و مسئله طلاق یکی از آسیبهای اجتماعی کشور است و رشد طلاق در کشور نگرانکننده است. چون کانون تشکیلدهنده جامعه خانواده است و طلاق ویروس خانواده است و اگر این ویروس وارد این سلول شد جامعه دچار سرطان میشود.
وی ادامه داد: در 4 سال اخیر آمار طلاق افزایش یافته و باید با نگاهی کارشناسانه به مسئله طلاق نگاه کرد و این موضوع دو بال دارد که آن موضوع فرهنگی و اقتصادی است.
مسئول جوانان ستاد انتخاباتی سیدابراهیم رئیسی با تأکید براینکه اگر جوان شغل داشته باشد رغبت بیشتری به ازدواج پیدا میکند، گفت: سن ازدواج اکنون بالا رفته است و مسئله دوم نیز مشکل طلاق در کشور است و این بحث کاملاً کارشناسی است.
موسویان با تأکید براینکه با یک رسوب خطرناک مواجهایم، گفت: ما به بلایی دچار میشویم که جامعه آمریکایی و اروپایی به آن دچار شده است و خصوصاً در 5 یا 6 سال اخیر این مسئله رشد صعودی گرفته و علت آن دو بعد اقتصادی و فرهنگی است.
وی ادامه داد: بعد فرهنگیاش این است که عدهای ازدواج نمیکنند و امید به ازدواج ندارند چون شغلی وجود ندارد و این دولت نتوانسته جلوی رشد بیکاری را بگیرد و با غول بیکاری دست بسته مواجه شده است. در حوزه اقتصاد نیز نتوانستهایم اشتغال ایجاد کنیم و وقتی شاخصهای اقتصادی کشور سقوط میکند چنین مشکلاتی پیش میآید.
مسئول جوانان ستاد انتخاباتی سیدابراهیم رئیسی با بیان اینکه تاکنون یا با مشکل تورم و یا با رکود مواجه بودهایم،گفت: امروز با هر دوی این مشکلات مواجه هستیم.
موسویان با بیان اینکه روحانی در زمان انتخابات 92 گفت میخواهم امید دهم، بیان داشت: بیتدبیری دولت باعث ناامیدی در جوانان شده و یا ازدواج نمیکنند و یا کسانی که ازدواج کردهاند امیدی به ادامه زندگی ندارند.
وی ادامه داد: یکی از شاخصهایی که امید را بررسی میکند این است که خانوادهها پایدار بمانند ولی امروز آمارها این مسئله را نشان نمیدهند.
مسئول جوانان ستاد انتخاباتی حجتالاسلام رئیسی با اشاره به مسئله فرهنگ گفت: دولت نه تنها برنامه بلکه توجهی به موضوع طلاق ندارد و دولت آقای روحانی دولت بیتفاوت به جوانان است.
موسویان با بیان اینکه معضلات طلاق محصول تغییر ذائقه و سبک زندگی است، گفت: تغییر سبک زندگی از بمباران رسانهای که از بیرون کشور وارد میشود منشاء میگیرد و ذائقهها تغییر میکند.
وی با بیان اینکه این مشکلات محصول تغییر ذائقه و همچنین سبک زندگی مسئولان ما است، گفت: وقتی به جوان ما امید داده نمیشود چنین اتفاقاتی میافتد و امروز کارگزاران ما به جوانان ما امید نمیدهند. دولت آقای روحانی در سبک زندگی هیچ ابتکار عملی ندارد و آنهایی که سبک زندگی جوانها را خراب میکنند امروز در رسانههایشان از دولت دفاع میکنند و ما امروز با یک شبه اپوزیسیون دولتی مواجه هستیم و این خطرناک است.
مسئول جوانان ستاد انتخاباتی حجتالاسلام رئیسی افزود: امروز شبکههای خارجی و برای مثال یک مؤسسه در آمریکا برای از هم پاشیدن بنیاد خانواده نیرو و هیأت علمی دارد و تزهای دکترا توسط فراگیرهای آنها برای ترویج آسیبهای اخلاقی نوشته میشود.
موسویان با بیان اینکه امروز با یک ادبیات سوگوارانه در دولتیها مواجه هستیم، گفت: این همان ادبیاتی است که میگوید شب پرداخت یارانه عزا میگیرید و اگر عزا دارید بروید گوشه خانهتان بنشینید و فرصتها را به یک دولت امیدوار بدهید چون دولتداری سخت است و با استخر درست کردن و خوابیدن نمیشود دولت درست کرد.
وی با بیان اینکه باید از گذشته دور شد و امید به آینده داشت، گفت: امید به آینده باید مدنظر باشد نه نگاه به گذشته.
مسئول جوانان ستاد انتخاباتی حجتالاسلام رئیسی با انتقاد تهرانی برخی مسئولان خاطرنشان کرد: ایران فقط تهران نیست و دولت در این ۱۰۰ روزی که تا پایان بازنشستگیاش مانده به شهرستانها برود و با مردم صحبت کند.
موسویان با بیان اینکه با پدیده فرار به عقب در دولت مواجهایم، خاطرنشان کرد: همه فرار به جلو میکند، اما این دولت فرار به عقب میکند و پیشنهاد میدهم که نمایندهای از دولت قبل در جایی پاسخگوی انتقادات وارده باشد.
وی با بیان اینکه ما نباید با کلمه امید بازی کنیم، گفت: مردم با امید به آقای روحانی رأی دادند ولی امیدشان ناامید شد و واقعیت امروز کشور این را میگوید. امید در رشد ازدواج و کاهش طلاق است و کاهش تورم و رکود است و اگر رشد اقتصادی پیدا کردهایم آن وقت میتوانیم امیدوار باشیم.
مسئول جوانان ستاد انتخاباتی حجتالاسلام رئیسی با بیان اینکه ادبیات رسوب کرده دولت فرار به عقب است، گفت: امید با ادبیات عزادارانه و با ادبیات توهینآمیز صحبت کردن ایجاد نمیشود بلکه با عملکرد ایجاد میشود.
موسویان با بیان اینکه طبق شاخصی که آقای روحانی اعلام کردند شاخص جیب مردم است، گفت: امروز مردم قیمت های افسارگسیخته را میبینند و اگر امید وجود داشته باشد با یک مشکل اقتصادی طلاق ایجاد نمیشود.
وی با بیان اینکه اگر وضع اقتصادی خوب و قابل دفاع است چرا هنوز کشور از رکود خارج نشده است، گفت: ما امروز دچار رکود مدیریتی هستیم.
مسئول جوانان ستاد انتخاباتی حجتالاسلام رئیسی با بیان اینکه هیچ دولتی معادل کل نظام نیست، خاطرنشان کرد: فرصتی که به این دولتی داده شد به هیچ دولتی دیگری داده نشده اما این دولت امید را به ناامیدی تبدیل کرد.
موسویان با بیان اینکه آقای طباطبایی در حالی از حاکمیت دفاع میکند که ما سال ۸۸ را فراموش نکردهایم، گفت: اما از گذشته عبرت میگیریم و من به رئیس دولت هفتم و هشتم که از نام او اکنون استفاده ابزرای میشود توصیه میکنم به آقای روحانی توصیه اخلاقمداری کنند.
وی در سؤال خبرنگاری پیرامون برنامه آقای رئیسی در مورد مسئله اقوام و مذاهب گفت: ادبیات نمیشود و نمیتوانیم در سخن دولتیها موج میزند و این در حالی است که وضعیت مرزنشینان و به ویژه کردستان خوب نیست.
مسئول جوانان ستاد انتخاباتی حجتالاسلام رئیسی گفت: وضع کنونی کردستان در حالی است که به روحانی رأی داده است و لذا باید حوزه فرهنگی قومیتی را به رسمیت شناخت.
موسویان در مورد برنامه عملیاتی رئیسی برای حوزه جوانان خاطرنشان کرد: آقای رئیسی منتقد و قائل به تغییر وضع موجود هستند و مشخصاً مسکن و اشتغال نکته کانونی اقتصاد است که آقای رئیسی هم برنامه دارند و هم تیم متخصص و تیم نخبگانی دانشجویی که در سالهای اخیر مورد بیتوجهی واقع شدهاند و ایشان را کمک برای تدوین برنامهای منسجم در این زمینه کمک کردهاند.
در پایان این مناظره موسویان از طباطبایی برای حضور در شهر مشهد دعوت کرده و شعار ستاد آقای رئیسی را «دولت پیر دگرباره جوان خواهد شد» اعلام کرد.