سعید لیلاز، از فعالان سیاسی و اقتصادی اصلاحطلب و عضو حزب کارگزاران سازندگی به تازگی در بخشی از یک گفتوگو با روزنامه شرق اظهار کرده است: در کمتر از چهار سال گذشته که دولت آقای روحانی قدرت را به دست داشته است مجموعه عملکرد اقتصادی دولت آقای روحانی نشان میدهد که دستاورد این دولت مافوق انتظار بوده است.
او سپس در پاسخ به این گفته خبرنگار شرق که «اما وضعیت معیشت مردم همچنان در وضع مطلوبی نیست» بیان میکند: این یک واقعیت است که مردم ما از نظر معیشتی بهشدت تحت فشار هستند و این کاملا ملموس است و با عدد و رقم قابل اثبات؛ اما به این معنی نیست که دولت آقای روحانی عملکرد موفق یا حتی بهنسبت موفقی نداشته است. به این معنی است که دولت تدبیر و امید مرحله بسیار بسیار خطرناکی را در اقتصاد ایران از سال ١٣٩٢ آغاز کرده است.
*صحبتهای پارادوکسیکال سعید لیلاز محتوا و مزاجی انتخاباتی دارد و نمیتوان آنها را با واقعیتهای وضع موجود تطابق داد.
در حقیقت، ماجرا این است که اصلاحطلبان با علم به مردود بودن کارنامه دولت اعتدال اما از آنجا که گزینهای برای کاندیداتوری رسمی در انتخابات 96 ندارند و قدرت تحریم انتخابات را هم در خود نمیبینند؛ مجبورند که واقعیت را بصورت دستچین شده بیان کنند و در این ملغمه که هم به مشکلات اقتصادی اشاره دارد و هم باید عملکرد دولت را موفق جلوه دهد؛ به اصطلاح هم شریک مردم باشند و هم شریک دولت آقای روحانی.
قبل از لیلاز نیز شاهد این دست سخنان متناقضنما از جانب جریان سیاسی خاص درباره عملکرد اقتصادی آقای روحانی بودهایم.
مثلاً شهربانو امانی از اعضای حزب کارگزاران چند سال قبل با اشاره به توافقات دولت یازدهم گفته بود: مشکلات اقتصادی حل نشد ولی فشارها از مردم ایران برداشته شد!
و یا مثلاً «غلامرضا تاجگردون» از نمایندگان اصلاحطلب هم در صحبتهایی این مفهوم را بیان کرده بودکه«برجام دستاورد داشته اما مردم متوجه نیستند!»
علی یونسی، دستیار رئیسجمهور روحانی هم چندی قبل در یک گفتوگو تصریح کرده بود: مشکل تحریمهای بینالمللی رفع شده اما مردم احساس ناامنی میکنند!
لازم به یادآوری است، «سعید لیلاز» در مقطعی دیگر و در گفتوگو با شماره 190 نشریه تجارت فردا نیز صحبتهای متناقضی را درباره عملکرد اقتصادی دولت بر زبان آورده بود که خوانش دوباره آنها خالی از لطف نیست.
متن این صحبتها را در ادامه میخوانید:
_ لیلاز: به نظر من اگر غیر از برجام که ماموریت اصلی دولت روحانی بوده است، فقط و فقط به اینکه ایران امسال صادرکننده گندم شده اشاره میکردیم، به عنوان دستاورد اقتصادی دولت یازدهم کفایت میکرد. یا اینکه ما از امسال از واردات بنزین بینیاز میشویم.
خبرنگار تجارت فردا: البته «اگر» پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس راهاندازی شود.
لیلاز: «اگر»ی وجود ندارد. من به شما «خبر» میدهم که این پالایشگاه راه افتاده است.
...
_ لیلاز: در سه سال گذشته دولت روحانی موفق شده ارز را تکنرخی کند.
خبرنگار تجارت فردا: البته هنوز نشده، ولی به نظر میرسد زمان تکنرخی شدن ارز نزدیک است.
لیلاز: ۹۰ درصد کار انجام شده. به لحاظ فنی، به نظر من ارز همین الان هم تکنرخی حساب میشود!
این کارشناس اقتصادی اصلاحطلبان زمان دیگری هم رئیسجمهور روحانی را «قهرمان عدالتپروری» نامیده و یا مثلاً درباره تماس تلفنی نابجای روحانی با رئیسجمهور آمریکا گفته بود:
«مشاهده میکنیم که به محض مکالمه تلفنی بین روحانی و اوباما و سیاست جدید روحانی، ثبات و پیشبینیپذیری به بازار اقتصاد ایران حکمفرما شده است و در نتیجه ما شاهد کاهش شدید تورم به خصوص در حوزه مواد غذایی هستیم»