روزنامه «الوفد» مصر در مطلبی با اشاره به سفر حسن روحانی رئیسجمهور ایران به عمان و کویت نوشت: ما مصریها آرزو داشتیم قاهره نخستین مقصدی بود که حسن روحانی برای سفر برمیگزید و از کشور ما عازم عمان و کویت میشد.
این روزنامه در ادامه آورده است: سفر روحانی به عمان و کویت، فرصتی است که باید برای تجدیدنظر در روابط ایران و مصر از آن بهره برد؛ بویژه آنکه این سفر در پی ارسال پیام کشورهای عضو شورای همکاری خطاب به ایران انجام میشود. روحانی پیش از این اظهار داشته بود: «کشورهای عضو شورای همکاری، اخیرا از طریق کویت در خصوص از میان برداشتن سوء تفاهمات و افزایش سطح همکاری برای ما پیامی فرستاده بودند. ما هم از این پیام استقبال کردهایم و طی سفر به دو کشور عضو این شورا، به تبادل نظر در این زمینه میپردازیم.»
در ادامه این مطلب آمده است: با کمال تاسف باید اذعان داشت که مصر با رویکرد حفظ منافع ملی به موضوع رابطه با ایران نمیپردازد. درست است که امنیت کشورهای خلیج فارس، امنیت کشور ما است و شهروندان کشورهای خلیج فارس هم برادران و دوستان ما هستند. اما ما نباید با تفکر ناپخته با این موضوع برخورد کنیم. سالها است که مصر سیاستهای بچهگانهای را در پیش گرفته و با ایران قطع رابطه کرده است. از همین رهگذر، اختلاف مذهبی با ایران را دستمایه خود قرار داده، یعنی دقیقا سیاستی که عربستان نیز آن را در پیش گرفته است. بدان معنا که سیاستهای تبعیتگرا را پیشه کرده و جا پای کشورهای خلیج فارس و مشخصا عربستان سعودی نهاده است.
الوفد میافزاید: بررسی رویه رسانههای مصر نیز نشان میدهد که طی سالهای اخیر آنها در مورد ایران تنها به دو موضوع پرداختهاند؛ اختلافات مذهبی و نگرانی از گسترش تشیع.
در ادامه این مطلب آمده است: اینگونه پردازشها و تمرکز بر نقاط افتراق مذهبی؛ تنها باعث گریز مسلمانان از یکدیگر میشود و به خشونت کلامی یعنی تکفیر و خشونت رفتاری یعنی تروریسم میانجامد که این راهحل کار نیست. دولت مصر، قطع رابطه با کشوری به بزرگی و اهمیت ایران را به بهانههایی نظیر اختلافات مذهبی و ترس از گسترش تشیع توجیه میکند. در حالی که با رژیم اشغالگر، و کشورهایی که اهل کتاب نیستند نظیر هند، چین، ژاپن و کره دارای رابطه است.
روزنامه «الوفد» با بیان اینکه اینک وقت آن رسیده که بدون روا داشتن زیان در حق کشورهای خلیج فارس، به منافع اقتصادی و سیاسی خود بیندیشیم، خاطرنشان میکند: مصر باید به گردشگران ایرانی مجال ورود دهد، چرا که میتواند به شکل گستردهای ایرانیان را جایگزین گردشگران روس کند و از ظرفیت جاذبههای گردشگری مذهبی مصر مثل مقام راس الحسین بهره گیرد. همچنانکه یهودیان برای بازدید از جبل موسی در صحرای سینا عازم مصر میشوند، باید دروازهها را برای مسلمانان شیعه که به زیارت اماکن مقدس شیعی در مصر میآیند بگشاییم. کشور ما در کنار برنامههای دولتی به سرمایهگذاری ایرانی نیاز دارد تا از صف طولانی بیکاران بکاهد.
در پایان این مطلب آمده است: چه ایرادی دارد که قاهره میزبان حسن روحانی باشد و موارد اختلاف با ایران را مستقیما با وی به گونهای حل و فصل کند که به نفع هر دو کشور و منافع دوستان ما در خلیج فارس تمام شود؟