آیتالله محمدعلی شرعی صبح امروز در سن 81 سالگی در مشهد مقدس دار فانی را وداع گفت.
حجتالاسلام والمسلمین صالحی، نوه مرحوم آیتالله شرعی در گفتوگویی، درگذشت مدیر سابق حوزههای علمیه خواهران و عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم را تایید کرد.
برپایه این گزارش، وی در اسفند ماه 1314 در داراب فارس دیده به جهان گشود. پدرش مرحوم آیةالله حاج شیخ غلامحسین شرعی شیرازی که از علمای بزرگ و مبارز آن نواحی محسوب میشد، تحصیلات خود را در نجف ادامه داده بود و پس از بازگشت به ایران ابتدا در داراب و بعد از چندی در قم ساکن شد.
آیتالله حاج شیخ محمدعلی شرعی در پنج سالگی شروع به آموختن قرآن کرد و با تشویق و ترغیب پدر خود تمام «نصاب الصبیان» و «تهذیب المنطق» را حفظ کرد و عموم مطالب صمدیه و الفیه را نیز به خاطر سپرد، سپس سیوطی را نزد حاج شیخ احمد زرندی و حاج شیخ حسین مؤمن شیرازی فرا گرفت.
آیتالله حاج شیخ محمدعلی شرعی از معدود دانشوران حوزوی است که عمرش در نشر و گسترش معارف خاندان عصمت و طهارت و ارائه خدمات گوناگون فرهنگی، علمی، سیاسی و اجتماعی و تربیتی سپری شد.
آیتالله شرعی با توجه به لزوم ایجاد تشکیلات منسجم در حوزههای علمیه برای ارتقای وضعیت علمی و آموزشی طلاب و فراهم کردن زمینههای لازم در مبارزه با رژیم طاغوت، مدیریت مدرسه رضویه را بر عهده گرفت و سالهای متمادی در آنجا به کار و تلاش پرداخت.
اعتقاد راسخ وی به حقانیت مکتب اهل البیت و پیروزی حق بر باطل در فرجام امور، رویکردی آینده شناسانه را به وی ارزانی داشته که زندانی شدن در زندانهای ساواک، تلاش در هماهنگسازی نیروهای طرفدار حق، ایجاد امکانات رفاهی و آموزشی برای آحاد مردم، تشویق و ترغیب قشرهای گوناگون به دفاع از اسلام و انقلاب اسلامی، شهادت فرزندش حجتالاسلام شهید محمدتقی شرعی در جبهههای جنگ تحمیلی و... مجموعهای از عملکردهای باورمند وی را نشان میدهد.
آیتالله حاج شیخ محمد علی شرعی را میتوان یکی از چهرههای سیاسی و فرهنگی معاصر دانست، چرا که با تهیه یک دستگاه چاپ و تکثیر، سخنرانیهای امام راحل را در میان افراد انقلابی منتشر سازد که یکی از شاخصترین این موارد چاپ و نشر سخنرانی مشهور حضرت امام (قدس سره) در پانزدهم خرداد سال 42 است.
وی در اولین سالهای تأسیس جامعه مدرسین به پیشنهاد و درخواست آیتالله ربانی شیرازی به عضویت آن درآمد و در تمام فعالیتهای سیاسی آن فعالانه شرکت داشت.
آیتالله شرعی برای دو دوره به عنوان نماینده مردم قم به مجلس شورای اسلامی راه یافت. در دوره اول از اعضای کمیسیون دفاع مجلس بود و در طی آن دوره با همکاری دیگر اعضای کمیسیون، اساسنامه ارتش و سپاه را تدارک دید.