شب گذشته یکی از تالارهای مجلل شمال شهر، میزبان یک مراسم تجلیل بود؛ مراسمی که قرار بود در آن از مقام علمی یکی از اساتید دانشگاه تجلیل شود.
محمد شریف ملک زاده معاون رئیس جمهور سابق، همان استادی بود که شب گذشته مراسم تجلیل از مقام علمی وی در تالار الماس شهر با حضور برخی چهره های مختلف از جمله حسینعلی شهریاری نماینده مردم زاهدان در مجلس، علیرضا ابراهیمی نماینده مردم رامیان در مجلس و بیاتی رئیس دانشگاه عدالت حضور داشتند.
حدود 300 نفر از اساتید، قضات، کارمندان و دانشجویان دانشگاه های آزاد و دانشگاه عدالت به این مراسم دعوت شده بودند.
نکته قابل توجه در این مراسم این بود که تقریبا همه سخنرانان و مجری مراسم در مطالب خود به جایگاه علمی ملک زاده اشاره کرده و تاکید داشتند که وی چندی پیش به عنوان یکی از مفاخر علمی و فرهنگی کشور انتخاب شده است؛ اشاره سخنرانان نیز به برگزاری مراسمی در هفته های گذشته برای انتخاب ملک زاده به عنوان یکی از مفاخر علمی و فرهنگی کشور بود که در سالن تفاهم تهران برگزار شد.
با توجه به سازوکار تعیین مفاخر علمی و فرهنگی کشور، این سوال ایجاد می شود که چه کسی با توجه با سابقه محمد شریف ملک زاده وی را به عنوان یکی از مفاخر علمی و فرهنگی کشور انتخاب کرده است؟
چه کسی ملک زاده را جزو مفاخر ایران ثبت کرد؟
حدود یک ماه قبل مراسمی در سالن تفاهم تهران با عنوان «همایش رونمایی از کتاب اقتصاد مقاومتی و برجام و تجلیل از دکتر ملک زاده» با حضور جمعی از چهره های فرهنگی و دانشجویان دانشگاه آزاد و عدالت برگزار شد.
برگزار کنندگان این مراسم تاکید داشتند که قرار است در این همایش محمد شریف ملک زاده به عنوان یکی از مفاخر علمی کشور ثبت و مورد تجلیل قرار بگیرد؛ البته به شیوه مراسم های رسمی حتی تمبر یادبود این تجلیل نیز آماده شده و توسط یکی از مسئولان اداره پست رونمایی و توسط حاضرین به امضا رسید.
در این مراسم تقریبا تمامی سخنرانان ملک زاده را با عناوینی نظیر، استاد بی نظیر، نابغه بزرگ، اولین مخترع بین المللی و ... مورد خطاب قرار می دادند؛ تعابیری که برخی از حاضرین در همایش از بیان آنها متعجب شده بودند.
در بخش دیگری از این از کتاب اقتصاد مقاومتی و برجام که توسط ملک زاده نوشته شده است رونمایی شد؛ کتابی 500 صفحه ای که حدود 300 صفحه از آن به طور کامل بازخوانی بیانات رهبر معظم انقلاب پیرامون برجام است و دیگر بخش های آن نیز به گواهی قسمت منابع و ماخذ همین کتاب، برگرفته از مقالات کارشناسان و شخصیت های علمی است که در رسانه های کشور، منتشر شده است.
عنوان برگزار کننده این همایش «دبیرخانه دائمی مفاخر و فرهیختگان» ذکر شده و سبحانی مسئول پژوهشگاه دائمی مفاخر ایران واستان مرکزی نیز در جایگاه مسئول دبیرخانه دائمی مفاخر وفرهیختگان معرفی شده بود.
پیگیری های ما از انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور که مسئولیت شناسایی این مفاخر را بر عهده دارد نشان می داد که این انجمن چنین مراسمی را برگزار نکرده است؛ یکی از مسئولان حوزه ریاست این انجمن تاکید داشت که مراسم انتخاب ملک زاده به عنوان یکی از مفاخر کشور، از سوی انجمن برگزار نشده و تنها آقای محقق مسئول انجمن قرار بوده که در این همایش سخنرانی کند و حتی این سخنرانی نیز انجام نشده است.
در سوی دیگر ماجرا سبحانی که خود را مسئول پژوهشگاه دائمی مفاخر ایران واستان مرکزی معرفی کرده بود، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مسئولیت انتخاب ملک زاده به عنوان یکی از مفاخر کشور با چه نهادی بوده، تاکید کرد که این انتخاب از سوی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی انجام شده ولی مسئولیت برگزاری همایش تجلیل از ملک زاده به دبیرخانه مفاخر و فرهیختگان که زیر مجموعه پژوهشگاه دائمی مفاخر ایران و استان مرکزی است، واگذار شده بود.
البته خبرگزاری ما با مسئولان دانشگاه عدالت که آیت الله هاشمی شاهرودی به عنوان موسس آن شناخته می شود درباره برگزاری این مراسم تجلیل تماس گرفت، که یکی از مسئولان روابط عمومی این دانشگاه تاکید کرد که دانشگاه عدالت هیچ نقشی در برگزاری همایش تجلیل از ملک زاده نداشته است.
در این میان اما مراسم شب گذشته که در مجموعه الماس شهر برگزار شد مشخصا از سوی دانشگاه عدالت اسلامی برگزار شده بود و حجت السلام بیاتی مسئول این دانشگاه نیز بر روی این مساله تاکید داشت که این مراسم تجلیل از سوی دانشگاه و دانشجویان آن برای تجلیل از استاد خود برگزار شده است.
با توجه به سابقه خاص ملک زاده سوال های زیادی درباره ثبت وی به عنوان یکی از مفاخر کشور ایجاد شده است؛ با توجه به پیگیری های ما تقریبا هیچ نهاد رسمی نمی پذیرد که دقیقا با چه ساختار و چهارچوبی ملک زاده به عنوان یکی از مفاخر شناسایی شده است و همین مساله می تواند ابهامات این تجلیل را افزایش دهد.