در ادامه تحلیلها درباره مانعتراشی آمریکا در مسیر گسترش تبادلات خارجی با ایران پس از برجام، یک روزنامه غربی از ناامیدی بازرگانان آلمانی از موانع ایجاد شده توسط واشنگتن گزارش داده است.
روزنامه وال استریت ژورنال در مطلبی تحت عنوان «بازرگانان و تجار آلمانی، آمریکا را به دلیل ناامیدی ایجاد شده در تجارت با ایران مقصر میدانند»، از شکوه آلمانیها از مانعتراشیهای واشنگتن در مسیر گسترش تجارت با ایران گزارش داده است.
در این گزارش آمده است: «شرکتهای آلمانی امید داشتند که با باز شدن اقتصاد ایران پس از برداشته شدن تحریمهای بینالمللی در ماه ژانویه، آنها قادر به احیای روابط قدیمی تجاری خود با ایران خواهند شد اما علی رغم رشد صادرات(آلمان به ایران)، نتایج به دست آمده بسیایر از آلمانیها را ناامید کرده است».
روزنامه آمریکایی نوشت: «هیئتهای تجاری آلمانی بلافاصله پس از امضای توافق هستهای، شروع به بازدید از ایران کردند و حتی قبل از آنکه در ماه ژانویه تحریمها رسما برداشته شوند، آلمانیها در جستجو برای توزیعکنندگان محلی(کالاها و خدمات در ایران) بودند و آمادگی ازسرگیری تبادلات تجاری را داشتند».
وال استریت ژورنال ادامه میدهد: «دیگر هیئتهای اروپایی هم همین کار را کردند اما انتظارات در خصوص تحکیم روابط تجاری آلمانی-ایرانی بسیار بالا بود. برخی از شرکتهای آلمانی حتی در زمان سختترین تحریمها هم از ایران عقبنشینی نکرده بودند».
در ادامه این گزارش بر طرحهای برخی شرکتهای آلمانی از قبیل زیمنس برای گسترش تبادلات تجاری خود با ایران تاکید کرده اما از موانع آمریکا برای تحکیم این پیوندها هم سخن به میان آورده است.
وال استریت ژورنال مینویسد: «اکنون آلمانیهای ناامید شده، موانع باقی مانده آمریکا در مسیر برخی تبادلات با ایران را مقصر نقایص و کاستیها میدانند».
مدیر بخش اروپا و بینالملل فدراسیون تجارت عمده فروشی و خدمات خارجی آلمان گفته است: «به خاطر تحریمهای باقی مانده آمریکا، توسعه و رشد(تبادلات تجاری با ایران)، بسیار کمتر از انتظارات است. شرکتها نگرانی تلافیجویی آمریکا هستند».
«گرگور ولف» تاکید کرد که بسیاری از موسسات مالی غربی از ترس مواجه شدن با مجازات و تنبیههای آمریکا، درباره تعامل با بازار ایران تردید دارند.
اقتصاددان ارشد آلمانی شرکت بیمه «اولر هرمس گروپ» هم تصریح کرد: «مراودات پولی با ایران، به شدت از سوی آمریکا مورد تنبیه و توبیخ قرار گرفته است. همه منتظر هستند که آمریکا اولین گام را(در مسیر رفع مجازات شرکتهای خارجی تبادل کننده با ایران) بردارد».
«لودویچ سوربان» در ادامه میگوید: «با این حال، ایران در درازمدت همچنان بازار جالبی است به ویژه برای صادرکنندگان آلمانی. در بهترین شرایط، صادرات آلمان در سالهای پیش رو به ایران میتواند به دو برابر افزایش یابد».