آرمان نوشت: اینکه گفته میشود دولت حسن روحانی همه تخممرغهایش را در سبد سیاست خارجی گذاشته است، باید اذعان داشت که کار درستی انجام شده است. آرمان با ادعای انزوای ایران میافزاید: دولت روحانی و رویکرد سیاست خارجیاش در وهله اول حالت انزوا و انقباض را به حالت انبساط بدل کرد و آن چهره عبوس که در ذهن جهان تصویرسازی شده بود، به چهرهای خندان بدل گشت.
درست است که بگوییم بر جام بزرگترین دستاورد دولت یازدهم است؛ چرا که کشور را از انزوا در آورد، ایران را نماد مذاکره و مصالحه به جهان معرفی کرد و تنشهای جهانی و منطقهای علیه ایران را تا حدودی کاهش داد. یادمان هست که با حصول توافق برجام بسیاری از هیئتهای بلندپایه از کشورهای اروپایی در راستای انعقاد قراردادهای تجاری و سرمایهگذاری به ایران آمدند تا عصر جدیدی از روابط و تعامل با ایران را رقم بزنند. اگر امروزه شاهدیم که نتایج مثبت برجام حاصل نشده است، یکی از دلایل آن علاوه بر بدعهدی آمریکا، کارشکنی عدهای است که خود را دلواپس نامیدند و با ایجاد تشویش، رغبت سرمایهگذاران خارجی برای ورود به بازارهای ایران را از میان بردند.
این روزنامه نوشت: تا زمانی که سیاست خارجی اصلاح نشود و ادبیات جدیدی در مناسبات جهانی جایگزین ادبیات قدیم نگردد، گشایشی در اقتصاد بروز پیدا نمیکند و تا زمانی که شرایط برای سرمایهگذاری خارجی در کشور فراهم نشود، تکانهای سازندهای در اقتصاد حاصل نخواهد شد.
گذاشتن تخممرغها در سبد سیاست خارجی تصمیم درست دولت بوده و این همان موضوعی است که نباید فراموش کرد.
یادآور میشود دولت مرکب از مجموعه وزارتخانههای اقتصادی و سیاسی و فرهنگی است و به ویژه در حوزه اقتصادی باید انواعی از مدیریتها و وزارتخانهها فعال باشند تا اقتصاد رونق بگیرد اما گذاشتن همه تخممرغها در سبد مذاکرات، موجب لاینحل ماندن مشکلات اقتصادی با وجود وعدههای اقتصادی 100 روزه شد، در حالی که بسیاری از ظرفیتهای داخلی را میشد فعال کرد و در کنار آن از فرصت دیپلماسی به عنوان مکمل استفاده نمود.