وبسایت «یو اس نیوز» در مطلبی نوشت: پس از توافق هسته ای ایران، گمانه زنی های بسیاری در خصوص بهبود روابط تهران و واشینگتن مطرح شد؛ اما رویاروییهای اخیر قایق های تندروی ایرانی با کشتی آمریکایی در آب های خلیج فارس نشان داد روابط دو کشور همچنان خصمانه باقی خواهد ماند.
در روزهای اخیر رویدادهای قابل توجهی در خلیج فارس به وقوع پیوست. قایق های تندروی سپاه پاسداران به کشتی جنگی آمریکا نزدیک شدند.
روز سه شنبه 4 قایق تندروی سپاه به فاصله تقریبی 180 متری ناو آمریکایی "یواساس نیتز" در نزدیکی تنگه هرمز آمده و با سرعت بالا دور آن چرخیدند. کشتی آمریکایی نیز چندین پیغام رادیویی به آنها مخابره و چند تیر هشدار شلیک کرد. روز چهارشنبه نیز قایق های ایرانی به کشتی های آمریکایی در شمال خلیج فارس نزدیک شدند و به پیام های رادیویی مخابره شده واکنشی نشان ندادند.
بیل اوربان، سخنگوی ناوگان پنجم آمریکا، این رویارویی ها را خطرناک و آزاردهنده توصیف کرد و گفت احتمال تشدید تنش وجود داشت. این رویدادها، تازهترین تنش میان نیروهای نظامی ایران و آمریکا طی سال گذشته بود. نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد تیرهای هشدار هیچ گونه خسارتی ایجاد نکرده است.
بیل اوربان مدعی شد: «قایق های تندروی ایرانی به هیچ کدام از پیغام های هشدار توجهی نشان ندادند. اوضاع می توانست بدتر شود و احتمال درگیری و تشدید تنش وجود داشت.»
آنتونی کردزمن، تحلیلگر مرکز مطالعات بینالمللی و استراتژیک، مدعی شد: «آنها می دانستند با این اقدام ما را تحریک می کنند؛ اما تا جایی که می توانستند پیش آمدند. این اقدام آنها پیغام مهمی در برداشت. اینکه آنها همواره در خلیج فارس هستند و با هر تهدیدی مقابله می کنند.»
در ادامه این مطلب ادعا شده است: تداوم رویارویی هایی از این دست در خلیج فارس، آمریکا را بسیار نگران کرده است. ایرانی ها به دنبال برتری مطلق در منطقه خلیج فارس هستند.
رهبر معظم ایران معتقد است آمریکا به تعهدات خود در قبال برجام عمل نکرده است. در عوض با همکاری مشترک با دشمنان قسم خورده ایران، از جمله عربستان سعودی، به دنبال فعالیت های نظامی در منطقه خلیج فارس است. تهران نیز با تقویت روابط خود با مسکو، همکاری های نظامی خود را با این کشور گسترش داده است. استقرار موقت بمب افکن های روسی در پایگاه همدان نمونه ای از این همکاری های مشترک است.
همچنین یکی از تحلیلگران امنیت بین المللی اظهار کرد: «سپاه پاسداران با انجام چنین اقداماتی در فواصل مختلف سعی دارد قدرت نظامی آمریکا را در خلیج فارس بسنجد، نقاط ضعف آن را کشف و چگونگی واکنش ناوهای آمریکایی را مشاهده کند.» وی در خاتمه مدعی شد: « آنها در منطقه ای محدود مانند تنگه هرمز دست به چنین اقداماتی می زنند. چنین اقداماتی در آینده نیز اتفاق خواهد افتاد. این درگیری ها، نخستین رویارویی ایران و آمریکا در آب های خلیج فارس نیست.»