شبکه ای بی سی نیوز فیلمی که مخفیانه از اتاق یک هتل گرفته شده را منتشر کرد. در این فیلم "آرش قهرمان،" تبعه ایرانی، مشاهده میشود که به اتهام انتقال غیرقانونی برخی تجهیزات فنی به ایران از سوی دادگاه فدرال مجرم شناخته و به گذراندن 6.5 سال زندان محکوم شده بود.
ایبیسی نیوز مدعی است آرش قهرمان در این فیلم با چند مرد درباره ارسال محموله تجهیزات فنی به ایران صحبت میکنند. او از همراهانش میخواهد در ارسال بستهها دقت کافی را بکار بندند در غیر اینصورت همه با هم در یک سلول زندانی خواهند شد.
ایبیسی نیوز هنگام پخش فیلم نوشتههایی بر روی صفحه نمایان میکند و به بینندگان اینگونه القا میکند که محور صحبتها درباره ارسال محمولهای "غیرقانونی" است. مردان حاضر در اتاق پس از گفتگوهای مقدماتی درباره بستهها، مشغول وارسی آنها میشوند. چند روز پس از ضبط مخفیانه این فیلم، آرش قهرمان به جرم قاچاق تجهیزات فنی به ایران که میتواند کاربرد نظامی نیز داشته باشد بازداشت و محاکمه شد. هرچند آرش قهرمان به گذراندن 6.5 سال زندان محکوم شده بود؛ در جریان تبادل اسرا میان ایران و آمریکا، فقط پنج ماه پس از تحمل زندان، آزاد شد. آرش قهرمان پس از آزادی اعلام کرد در آمریکا باقی میماند.
آرش قهرمان در جریان این تبادل تنها نبود زیرا 5 زندانی ایرانی دیگر نیز در همین ارتباط از زندانهای آمریکا آزاد شدند. دادستانی ایالات متحده اتهام علیه 14 تبعه خارجی دیگر را که با این ایرانیها همکاری داشتند؛ اما در خاک آمریکا نبودند را لغو کرد.
ای بی سی در ادامه این گزارش آورد: اوباما پس از امضای توافق هستهای و آزادی چندین زندانی آمریکایی در ایران، یک ژست بشردوستانه به خود گرفت. چندی پیش ماجرای پرداخت 400 میلیون دلار باج آمریکا به ایران در قبال آزادی زندانیان آمریکایی فاش شد؛ اما مگر آرش قهرمان در جریان تبادل زندانیان آزاد نشده بود؟ چرا کابینه اوباما باید علاوه بر آنچه درمورد تبادل زندانیان توافق کرده بود، 400 میلیون دلار دیگر هم به ایران پرداخت کند؟
ایبیسی نیوز مدعی شد: فیلم افشا شده از محل مذاکرات آرش قهرمان با دیگر اعضای گروه وی به روشنی نشان میدهد آنها از غیرقانونی بودن اقدام خود آگاهی داشتند و میدانستند اگر برنامه به خوبی پیش نرود، زندان در انتظارشان خواهد بود. باراک اوباما درمورد تبادل زندانیان گفته بود: این افراد به اقدامات تروریستی و یا هرگونه جرم خشونتامیز دیگری متهم نبودند. آزادی آنها نشاندهنده تمایل ما برای پیشبرد اهداف مشترکمان با ایران است. این ماجرا در راستای حفظ امنیت ملی آمریکا صورت گرفت.
اما دادگاه فدرال پس از بررسی پرونده آرش قهرمان اعلام کرد وی در نقض قوانین تحریم آمریکا و قانون پولشویی این کشور مجرم شناخته شده است. "جان کارلین،" رئیس بخش امنیت ملی وزارت دادگستری آمریکا، به صراحت اعلام کرد: اقدام این افراد به طور بالقوه برای امنیت ملی آمریکا یک تهدید به حساب میآید.
در مدت زمان ریاست جمهوری باراک اوباما دستکم 130 فرد حقیقی و 33 شرکت به دلیل تلاش برای قاچاق کالا و تجهیزات حساس نظامی به ایران، متهم شدهاند.