محمدعلی وکیلی نماینده مردم تهران و سخنگوی فراکسیون امید مجلس دهم در پاسخ به این سوال که نظر شما درباره اظهارات شهیندخت مولاوردی معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری چیست، اظهار داشت: در ابتدا باید بگویم اینکه بنده تشکیلاتی رأی آوردم و یا در فراکسیون امید باید موارد فراکسیونی توسط اعضا رعایت شود، حرف درستی است ولی هیچگاه هیچ انسان خردمندی انتظار ندارد که وظایف نمایندگی او فدای مصلحتهای فراکسیونی شود. وظایف نمایندگی، وظایف ذاتی است، اما مصلحتهای فراکسیونی، مصلحتهای مقطعی است، بنابراین عضو فراکسیون بودن فرع است اما انجام وظایف نمایندگی یک اصل محسوب میشود.
*تلاش خواهم کرد که درباره استیضاح ربیعی فراکسیون امید را قانع کنم
وی افزود: بنده گفتم که اگر روزی پیرامون استیضاح ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به جمعبندی برسم، حتماً تلاش خواهم کرد که فراکسیون مربوطه را قانع کنم و اگر نتوانستم قانع کنم، منصرف میشوم ضمن اینکه بنده در جایگاه نمایندگی توانایی چنین کاری را دارم و از آنجایی که استیضاح جزو وظایف ذاتی نمایندگی است، بنابراین ضرورتی ندارد این موضوع را از مسیر فراکسیون پیش ببرم و اگر چنین توقعی وجود داشته باشد در مجلس بخواهیم آب بخوریم، باید اجازه فراکسیون را بگیریم و این دونشأن و خلاف وظایف نمایندگی است.
سخنگوی فراکسیون امید مجلس ادامه داد: درمورد اینکه خانم مولاوردی تعبیر خودسرانه را برای بنده به کار بردند، باید گفت اولاً این مطلب دونشأن یک مسئول است، دوماً ایشان در جایگاه تشخیص خودسری و غیرخودسری نیست. مگر ایشان رهبر یا سخنگوی فراکسیون است؟ ضمن اینکه او یک مقام دولتی است، آیا اظهارنظر در مسئلهای که به او مربوط نیست، آنهم بدون اجازه رئیسجمهور خودسرانه نیست؟ اظهارنظر من در موضوعی که جزو وظایف ذاتیام است، خودسرانه است یا اظهارنظر خانم مولاوردی در موضوعی که به او ارتباطی ندارد؟
وی بر همین اساس اضافه کرد: مردم باید داوری کنند که خودسرانه بودن در این بین قابل تعمیم به کدامیک از ما است. برداشت هر کسی که این جمله را از ایشان شنیده که کار و قضاوت او در موضوعی که به او ارتباط ندارد، کاملاً خودسرانه است؛ چرا که درحوزه وظایف او نیست. کار او خودسرانه است چون دخالت در کار نمایندگی کرده است و بدون اجازه رئیس جمهور چنین اظهارنظرهایی ارائه داده است.
« خانم مولاوردی مقام مسئول در دولت است و اگر قرار باشد هر مقام اجرایی برای نماینده تعیینتکلیف کند، این نماینده به درد لای جرز دیوار میخورد؛ اگر بنا باشد نمایندگان این چنین برایشان تعیینتکلیف شود، همان بهتر که نامشان بردگان سیاسی باشد تا نمایندگان ملت!»
وکیلی در خاتمه تاکید کرد: ما معتقد هستیم با ملت میثاق داریم و بر سر میثاقمان با ملت، با کسی رودربایستی نداریم. اگر بنا باشد از بیرون هر روز برای نمایندگان ملت این چنین شرط و شروط گذاشته شود، اسم این نمایندگان را باید بردگان سیاسی گذاشت نه نمایندگان شرافتمند و آزادهای که در بزنگاهها دِینشان را باید به ملت ادا کنند.