به نظر شما غرب به چه دلیل فتنه 88 را طراحی و پیاده سازی کرد؟
به نظر من بهترین ورود به مسأله فتنه 88 و برای اینکه زوایای آن بهتر تبیین شود، می باید به تشریح فضای آن روز ایران و مختصات بین المللی جمهوری اسلامی در آن سال تشریح شود. اگر این گونه به بحث ورود شود جوانانی که آن زمان را خیلی خوب درک نکرده اند می توانند بیشتر با علل پیدایش چنین فتنه ای در کشور آشنا شوند. در سال 87 کشور در زمینه انرژی هسته ای و صنعت هسته ای پیشرفت های بسیار خوبی داشت و کارخانه های ما روز به روز به ثمر می نشستند و دانشمندان ما آخرین تکنولوژی ها را پیاده سازی می کردند. از نظر منطقه ای نیز وضعیت کاملاً به نفع ما در جریان بود و با شکل گیری بیداری اسلامی که برگرفته از الگوی انقلاب اسلامی بود، موج اسلامی خواهی به سرعت در منطقه در حال در نوردیدن علیه حاکمان دیکتاتور منطقه بود. از لحاظ بین المللی نیز وضعیت ما بسیار عزت مندانه بود و عنصر اقتدار به وضوح در عرصه بین المللی نمایان بود. در آن سال شرایط به گونه ای بود که اوباما رئیس جمهوری آمریکا، پیش از انتخابات ریاست جمهوری نامه ای را خدمت مقام معظم رهبری ارسال کرد که در آن از پذیرش ایران هسته ای سخن گفته بود.
وقتی اوباما به عنوان رئیس جمهوری آمریکا که مدعی ابر قدرتی در جهان است مجبور می شود با عقب نشینی از مواضع قبلی خود از ایران درخواست کند که در مسائل منطقه با او همکاری کند و او نیز ایران هسته ای را بر خلاف رویه سابق خود و سایر روسای جمهوری آمریکا بپذیرد، نشان می دهد که از نظر اقتدار در چه وضعیت مناسبی قرار داشتیم. پس یکی از عوامل جایگاه بین المللی و منطقه ای ایران در آن سال ها بود که استبکار تلاش کرد با طراحی یک فتنه این معادله را بهم بزند. ولی از طرف دیگر استکبار جهانی یک سابقه ای نیز در برابر ایران اسلامی داشته است و کینه هایی که از پیشرفت های انقلاب اسلامی در سال های گذشته داشته و الگو دهی ایران به سایر کشور های منطقه و جهان، نیز موثر بود.
شاید کمتر کسی در عرصه بین الملل پیدا شود که معتقد نباشد بیداری اسلامی برگرفته از انقلاب اسلامی ایران بوده است و جمهوری اسلامی برای اولین بار امکان شکل گیری نظامی بر مبنای ارزش های اسلامی را اثبات کرده است. به همین دلیل آمریکایی ها و همفکرانشان و برخی از کشور های مرتجع که از این شرایط می ترسیدند و به تجربه آزموده بودند که در جنگ رو در رو با ایران چه در دوران دفاع مقدس و چه در عرصه دیپلماسی شکست خورده اند، مجبور به یک طراحی پیچیده شدند که انقلاب را از درون با مشکل مواجه کنند. فایده این طراحی نیز این بود که در رویارویی های گذشته نه تنها نتوانسته بودند جمهوری اسلامی را شکست دهند بلکه هر وقت دشمن علیه ایران برنامه را اجرا می کرد، مردم ایران متحد تر می شدند و همین اتحاد و همبستگی ملی، وزن ایران را در نظام بین المل بالاتر می برد.
نقش رهبری را در کنترل این فتنه چه طور می بینید؟
رهبری وقتی دیدند که فضا فتنه گون شده، وارد عمل شدند و هشدار ها و انذار های خود را به فراخور زمان خطاب به معترضین و فتنه گران مطرح می کردند. دو هشدار رهبری به نظر من تاریخی بود و مردم را متوجه منشأ و اصل ماجرای فتنه کردند. یکی زمانی بود که در همان روز های ابتدایی فتنه در حالی که شاید کمتر کسی توجه اش به سمت طراحی و برنامه ریزی شدن این فتنه در خارج از کشور نبود، ایشان توجه مردم را به این مسأله جبل کردند و زمینه اینکه زوایای فتنه و منشأ آن برای مردم روشن شود را فراهم کردند. البته با گذشت زمان نیز مشخص شد که کدام سفارت خانه ها پول هایشان را برای چه افرادی خرج کرده بودند و چه کسانی برای اقداماتشان پول گرفته بودند. زمانی که رهبری بحث منشأ خارجی فتنه را مطرح کرده بودند هنوز مهدی هاشمی به انگلیس نرفته بود تا بقیه به نقش انگلیس در فتنه پی ببرند.
به نظر شما رسانه های خارجی و شبکه های اجتماعی تا چه حد در این فتنه نقش داشتند؟
بخشی از سرمایه گذاری سناریو نویسان فتنه 88 بر روی رسانه های خارجی و شبکه های اجتماعی بود که دیدیم در طول فتنه فعالیت های زیادی انجام دادند. رسانه ها وظیفه تحریک و تهییج مردم و همچنین آموزش اقدامات خرابکارانه به آشوب گران را بر عهده داشتند. شاهد بودیم که در طول ایام فتنه، رسانه های فعال در این حوزه به شدت بر روی تخریب شخصیت های نظام کار می کردند. از طرف دیگر اقدامات خرابکارانه و فریب کارانه فتنه گران را به طور مداوم توجیه می کردند تا مردم از اطراف آنها دور نشوند. اما این برنامه فقط در دوران پس از انتخابات نبود، در پیش از انتخابات نیز برنامه ای توسط این رسانه ها اجرا شده بود و آن زمینه سازی برای پذیرش تقلب در انتخابات بود. در برنامه های مختلف افرادی را می آورند تا از امکان تقلب در انتخابات صحبت کنند و بگویند دولت مستقر احتمالاً قصد تقلب در انتخابات را دارد تا ذهن ها را برای پذیرش دروغ بزرگ مهیا کنند.
به نظر شما انتخابات 88 چه درس هایی برای امروز ما دارد؟
ما نباید ظلم هایی که به کشور و نظام انجام شد در آن سال را فراموش کنیم. این هزینه هایی که به مردم تحمیل شد به علت قدرت طلبی عده ای از افراد داخل بود که زمینه را برای سوء استفاده بیگانگان فراهم کردند. اما امروز می بینیم متأسفانه افرادی در برخی از پست ها و مسئولیت ها قرار گرفته اند که زمانی در فتنه عملکرد مناسبی نداشتند.