به دنبال تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در ایران، موج تبلیغاتی غرب علیه ایران شدت گرفت و اجازه نداد تا جهانیان صدای حق خواهی ملت مظلوم ایران را بشنوند. در این هنگام دانشجویان ایرانی در هر کجایی از جهان قرار داشتند این رسالت را به دوش گرفتند تا حقایق انقلاب اسلامی و آرمان های آن را به گوش ملت های آزاده جهان برسانند.
نظام استکباری غرب که بار دیگر در این نبرد فرهنگی و تبلیغی خود را شکست خورده میدید، با نقض ادعاهای حقوق بشری خود به اصل وحشیگری اش برگشت و با دستگیری و شکنجه و اخراج دانشجویان ایرانی سعی کرد مانع از روشنگری آنان شود.
«محمدعلی هادی» فرستاده ویژه شورای انقلاب به الجزایر در کنفرانسی مطبوعاتی اعلام کرد از آغاز بحران ایران و آمریکا 15 دانشجوی ایرانی در آمریکا به قتل رسیده اند.
بیژن عطایی آشتیانی یکی از این دانشجویان ایرانی است که پس از سه ماه زندان و شکنجه، در فروردین 59 در ایالت نبراسکای آمریکا به شهادت رسید.
فروردین 1359 پلیس آمریکا اعلام کرد بیژن عطایی آشتیانی دانشجوی ایرانی بدلیل بیماری روانی، در زندان اقدام به خودکشی کرده است!
یکی از کارمندان کنسولگری ایران در شیکاگو که خود در کالبدشکافی عطایی آشتیانی حضور داشته ضمن تأیید خبر درگذشت وی در بیمارستان لینکلن ایالت نبراسکا اعلام کرد متوفی زندانی سیاسی بوده و از شهدای جنگی محسوب می شود. این مقام مسئول همچنین مقامات آمریکایی را متهم کرد در نظر دارند پرونده پزشکی و حقوقی متوفی را از بین ببرند.
پیش از این پلیس آمریکا علت بازداشت عطایی را حمله به صاحبخانهاش با چاقوی آشپزخانه اعلام کرده بود، و او را دچار بیماری روانی دانسته بود.
جعفر صافی از دوستان بیژن با رد ادعای پلیس، در مورد ماجرای دستگیری بیژن میگوید: بعد از ماجرای تسخیر لانه جاسوسی بین بیژن و صاحبخانه اش در مورد مسایل انقلاب و عکس امام خمینی که بیژن در اتاقش زده بود بحث و مشاجره شد و با شکایت صاحبخانه پلیس آمریکا بیژن را دستگیر کرد. ضمناً بیژن هیچگونه ناراحتی روحی یا بیماری روانی نداشته است.
انجمن اسلامی دانشجویان آمریکا و کانادا طی بیانیه ای ضمن رد ادعای پلیس آمریکا اعلام کردند وی پس از سه ماه شکنجه به جرم داشتن عکس امام خمینی در خانه اش توسط پلیس آمریکا به شهادت رسیده است.
یونایتدپرس نیز گزارش داد عطایی آشتیانی زیر شوک الکتریکی به قتل رسیده است. این خبرگزاری در ادامه گزارش خود به نقل از دکتر اورانوس نوشت: «وی قربانی جنگ تبلیغاتی علیه ایران شده است.»
22 فروردین ماه آیت الله خامنهای امام جمعه تهران در خطبههای نماز جمعه با اشاره به این جنایت آمریکا فرمودند: «امروز برادران و خواهران ما تعداد ایرانیانی که در امریکا هستند و دیپلماتهای امریکایی ایرانی که از سفارت امریکا اخراج شدند مورد ستم و تعرض دستگاههای مزدور و پلیس امریکا قرار میگیرند طبق اطلاعی که رسیده این جوانی که در امریکا به عنوان بیماری روانی کشتهشدهاست این بچه ایرانی جوان 25 یا 26 ساله دچار بیماری روانی نبود خانواده او میگویند اصلا دچار بیماری روانی نبود بعضیها ادعا میکنند که آثار شکنجه هم بر روی بدن او بوده اینها به چه معناست؟ آیا به این معنا نیست که امروز اسلام با واقعیت و حیثیت اخلاقی و انسانیاش در مقابل پلیدترین رژیمهایی که در دنیا حکومت میکنند قرار گرفتهاست آیا این کافی نیست برای پیروزی ما در این راه؟ مطمئنا ملت ایران پیروز میشود طبق آیه قرآن ولا تهنوا و لا تحزنوا، سست نشوید اندوهگین نشوید، انتم الاعلون، شما برترین هستید اما ان کنتم مومنین، در صورتی که ایمانتان حفظ کنید.»
سرانجام 28 فروردین ماه سال 59، در حالی که ایران به خاطر قطع رابطه با آمریکا غرق در شادی و سرور بود، پیکر پاک این شهید بزرگوار از دانشگاه تهران تا لانه جاسوسی آمریکا تشییع و در بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شد.