دیدار با روحانی از اهمیت تاریخی برخوردار بود

"متئو رنزی"، نخست وزیر ایتالیا در گفتگو با روزنامه "فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ" درباره دیدار اخیری که با حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان داشت اظهار داشت: دیدار با روحانی از اهمیت تاریخی برخوردار بود.حالا این قدرت فرهنگی قدیمی می تواند دوباره خود را در اروپا نشان دهد و همچنین به راه حل های صلح کمک کند. با ایران شانس بیشتری برای حل بحران سوریه، برقراری آرامش یک منطقه بزرگ تا حل مسئله افغانستان و گسترش ائتلاف بین المللی مبارزه با ترور وجود دارد. به نظر من حسن روحانی، رئیس جمهور ایران اهمیت تاریخی این چرخش و دگرگونی را مد نظر داشت.

وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا ما می توانیم به ایران اعتماد کنیم گفت: من بر این باورم که بله. قطعا یک راه دشوار پیش روی ما قرار دارد، اما من به روحانی اطمینان دارم.

رنزی در ادامه با تاکید بر اینکه به اعتقاد من روحانی به طور تصادفی اول به ایتالیا و اروپا نیامده است گفت: این عالم الهیات و حقوق تنها برای تجارت و امضای قرارداد های اقتصادی بیش از 17 میلیارد یورویی به ایران نیامده بلکه به این دلیل که وی در ایتالیا و اروپا یک فرهنگی را می شناسد که فرهنگ خود را دوباره باید منوط به آن معرفی کند. در اینجا بیشتر از تنها مسئله سیاست مطرح است بلکه مسئله تبادل فرهنگی در میان است.

نخست وزیر ایتالیا در بخش دیگری از این گفتگو در پاسخ به این پرسش که آیا ایتالیا به صورت نظامی در لیبی فعال خواهد شد گفت: یک حمایت نظامی تنها می تواند بر اساس درخواست یک دولت به رسمیت شناخته شده بین المللی قانونی در لیبی وجود داشته باشد. در اصل ما برای هر کمکی آماده هستیم؛ بنابراین ما نمی توانیم اجازه دهیم که کشوری که چند صد مایل دورتر از سواحل اروپا قرار دارد این گونه تحت تاثیر ترور و جدایی باقی بماند.

وی همچنین گفت: من فکر نمی کنم ایتالیا در کمک نظامی به لیبی تنها بماند و سهمی را در یک عملیات بین المللی بر عهده خواهد گرفت.

رنزی در بخش دیگری از این گفتگو به مسئله پناهندگان پرداخته و گفت: من در ماه های گذشته برخی از اقامتگاههای پناهندگان را دیدار کرده ام و صورت خواهران و برادران تهدید شده خود را دیده ام. ما با یک مسئله تاریخی مواجه هستیم که راه حل ساده ای برای آن وجود ندارد.

وی خواستار کمک های بین المللی بیشتر برای حل مسئله پناهندگان شده و گفت: ما به همکاری بین المللی بیشتر با کشورهایی که پناهندگان از آنجا می آیند نیاز داریم؛ ما باید در این کشورها جایگاه های شغلی ایجاد کرده و استانداردهای زندگی آن ها را بالا ببریم تا دیگر نخواهند مهاجرت کنند. طبیعتا ما همچنین به راه کاری دیپلماسی مانند نشست وین برای پایان دادن به جنگ در سوریه نیاز داریم.

رنزی همچنین خواستار کنترل بهتر مرزهای اتحادیه اروپا شده ودر بخش دیگری از این گفتگو پیمان دوبلین پناهندگان در اروپا را منسوخ شده ارزیابی کرده و تصریح کرد که ما به یک سیاست مشترک و کلی اروپایی و شرایط یکسان برای همه پناهندگان در سراسر اروپا برای حل این مسئله نیاز داریم.