کشورهای حاشیه خلیج فارس پس از آنکه به یکی از منابع خوب کشورهای غربی برای فروش سلاحهایشان تبدیل شدند حال به بهانه مقابله با قدرت نظامی ایران به دنبال آن هستند که با کمک آمریکا یک سامانه سپر موشکی در خدمت بگیرند.
روزنامه «الشرقالاوسط» چاپ لندن در این باره نوشت «جان کری» وزیر خارجه آمریکا در نشست مشترک با وزرای خارجه اعضای شورای همکاری خلیج فارس اعلام کرد که روابط واشنگتن و کشورهای خلیج فارس بر پایه منافع مشترک بنا شده و آمریکا هیچ گاه متحدانش را در برابر تهدیدات تنها نخواهد گذاشت.
در ادامه این گزارش آمده است: طی هفته گذشته «حمد آل خلیفه» فرمانده نیروی هوایی بحرین اعلام کرد کمیته وابسته به شورای همکاری برای ساخت یک سامانه دفاعی مشترک تلاش خواهد کرد و نتایج به زودی اعلام خواهد شد و این تصمیم پس از آن صورت میگیرد که تهران پس از رفع تحریمهایش دست به آزمایش موشکهای بالستیک زد.
در همین راستا «راشد الطیبان» تحلیلگر کویتی در تماس تلفنی با الشرقالاوسط گفته است: توافق هستهای با ایران شامل موشکهای بالستیک نمیشود و ایران یک زرادخانه بزرگ از موشکهای با بُرد کم «کروز» در اختیار دارد که امنیت کل منطقه را تهدید میکند، وجود یک «سپر آهنین» نظیر آنچه ناتو در اختیار دارد سپری محکم در برابر هر حمله (موشکی) ایرانی و غیره است.
این روزنامه در ادامه نوشت: فکر یک سپر موشکی به صورت ناگهانی نبوده بلکه پیشتر نیز شاخصهایی برای ایجاد آن وجود داشته اکنون این روند سرعت گرفته است؛ این طرح در جنگ خلیج (فارس) 1990 مطرح شد و همچنین «هیلاری کلینتون» وزیر خارجه سابق آمریکا نیز در سال 2012 در ریاض تاکید کرد که آمریکا به کشورهای خلیج (فارس) برای ساخت یک سامانه دفاعی موشکی کمک خواهد کرد.
بنا به گزارش مذکور عربستان سعودی و امارات در حال حاضر از یک سامانه دفاعی قدرتمند برخوردارند، آمریکا قراردادی به ارزش 1.7 میلیارد دلار با عربستان برای فروش و پیشرفت موشکهای پاتریوت بسته و همچنین قراردادی مشابه با کویت به ارزش 900 میلیون دلار برای فروش پاتریوت بست؛ در سال 2011 آمریکا اعلام کرد قراردادی به ارزش سه و نیم میلیارد دلار با امارات برای فروش یک سامانه دفاعی موشکی بسته که تا پیش از آن اقدام به فروش این سامانه در بازارهای بینالمللی نکرده است.