به گزارش افکارخبر ، حسین فتوحی، شهرام جزایری، مهدی کروبی را «مرد خوش طینتی» میداند. شهرام جزایری عرب بیشک یکی از مشهورترین افراد دو دههی اخیر ایران است. حتی کسانی که رابطهی چندانی با عالم سیاست ندارند هم نام او را در گوشهای از ذهنشان ذخیره کردهاند. نام او اما با یک ننگ عجین شده است؛ «فساد اقتصادی» و «ارتشاء». به این ترتیب او در کنار افرادی مانند امیرمنصور آریا، غلامحسین کرباسچی، محمودرضا خاوری و مهدی هاشمی رفسنجانی؛ فردی نام آشنا برای ملت ایران است!
جزایری همان فردی است که در اویل دههی 80 یکی از جنجالیترین پروندههای فساد اقتصادی و رشوهدهی را آفرید؛ پروندهای که لقب برزگترین فساد اقتصادی پس از انقلاب را از آن خود کرد. حجم فساد روی داده در این پرونده، با در نظر گرفتن ارزش پول و تورم، حتی از پروندهی موسوم به 3000 میلیاردی که محصول مشترک امیرمنصور آریا و محمودرضا خاوری بود هم بیشتر بود.
دستگیری جزایری و بزرگترین پروندهی فساد مالی
اوایل دههی 80 زمانی که جزایری دستگیر شد، بیشتر از 29 سال سن نداشت. اما در همین سن نه چندان بالا توانسته بود با بهرهگیری از خلاءهای قانونی و کسب حمایت «افراد ذینفوذ» در دولت و مجلس؛ به ثروتی افسانهای دست یابد. او کمتر از سه سال بود که فعالیتهای مفسدانهی خود را آغاز کرده بود اما در همین مدت کوتاه موفق شده بود تا بسیاری از نمایندگان مجلس ششم و سایر سیاسیون موثر در دولت را نمکگیر کرده و توصیهنامههای متعددی برای هموار کردن راهش به دست آورد تا در کمتر از سه سال از یک دستفروش کنار خیابان، به یکی از ثروتمندترین افراد کشور تبدیل شود.
جزایری طریقهی خریدن مسئولین را خوب بلد بود و به این ترتیب توانسته بود از نمایندگان افراطی و تندروی مجلس اصلاحطلب ششم، کارت موسوم به 500 را تهیه کند تا به راحتی و بدون هیچگونه ممانعتی، بتواند در راهروها و کمیسیونهای مجلس رفت و آمد کرده و با دوستان جنجالآفرین اما مشتاق همکاریاش! دیدار کند. او مبالغی را برای رئیس جمهور وقت ارسال کرده و رئیس مجلس ششم را با 300 میلیون تومان نمکگیر کرده بود.
نخستین اشتباه یک سارق حرفهای
اما باهوشترین و حرفهایترین دزدها هم گاهی دچار اشتباه محاسباتی شده و اقدام نسنجیدهای مرتکب میشوند، اقدامی که تبدیل به آخرین اشتباهشان شده و پرده از تمام فسادهای پیشین آنها بر میدارد. جزایری هم سرانجام دچار این اشتباه محاسباتی شد. او که توانسته بود بخش زیادی از مسئولین دولت و مجلس وقت را بخرد؛ فراموش کرده بود که هنوز لااقل یک مرکز در این کشور وجود دارد که فساد در آن راه نمییابد.
شهرام جزایری چکی به مبلغ 150 میلیون تومان به عنوان «وجوه شرعی»! به بیت رهبر معظم انقلاب میفرستد. بنا به خبرهایی که در برخی از رسانهها مطرح شده است؛ رهبر انقلاب از مسئولین دفترشان خواسته بودند که وجوهات با مبالغ بالا را به ایشان اطلاع دهند. همین مسئله سبب حساسیت به عملکرد جزایری شده و پیگیری دفتر رهبر انقلاب سبب افشای پروندهی فساد بیسابقهای شد که سفرهی بسیاری از مسئولین وقت را آلوده کرده بود.
محمود علیزاده طباطبایی وکیل جزایری که سابقهی وکالت مفسدان اقتصادی دیگری همچون مهدی هاشمی رفسنجانی را نیز در کارنامه دارد؛ یک سال پیش در گفتگو با هفتهنامهی پنجره، بار دیگر به ماجرای «چک درد سرساز» پرداخته و میگوید: "شاید شهرام جزایری بهخاطر ناآشنایی با فضای سیاسی بود که چک کمک به دفتر رهبری را ارسال کرد. حتی مطرح است که اگر این کار را نمیکرد، ممکن بود فعلا گرفتار نشود."
با دستگیری این مفسد اقتصادی پرده از فساد رشوهخواری گستردهای برداشته شد و نام بسیاری از اصلاحطلبان افراطی مجلس ششم که خود را سینهچاک حقوق ملت نشان داده و در رسای دفاع از آن گلو میدریدند؛ به عنوان دریافتکنندگان مبالغی کلان از جزایری؛ مطرح شد. اگرچه بخش مربوط به کمک جزایری به دفتر رئیس دولت اصلاحات هیچگاه رسانهای نشده و ابعاد آن شکافته نشد، اما نام یک فرد در میان دریافت کنندگان رشوه از این جوان پولدار بسیار برجسته بود و خودنمایی میکرد؛ «مهدی کروبی» رئیس مجلس ششم.
ماجرای آن ۳۰۰ میلیون و تلفنی که شنود شد
اگرچه همان روزها زمزمههایی درخصوص دریافت رشوهی 300 میلیونی توسط کروبی از شهرام جزایری مطرح بود اما این مسئله نیز به مانند موضوع مبلغی که به دفتر رئیس جمهور وقت پرداخت شده بود، مسکوت ماند. هشت سال بعد و در جریان مناظرات دهمین دورهی انتخابات ریاست جمهوری اما ماجرای 300 میلیون بار دیگر به فضای سیاسی و رسانهای کشور بازگشت.
هرچند آن روزها شیخ اصلاحات تلاش کرد تا با لطایف الحیل و آسمان و ریسمان بافتن از زیر بار پاسخگویی بگریزد اما بعدها گزارشی از شنود مکالمات منزل شیخ مهدی کروبی منتشر شد که در آن همسر کروبی از امحاء اسناد دریافت 300 میلیون و 200 میلیون رشوههای پرداختی جزایری به کروبی خبر داده و میگوید: "... ما همه مدارک رو از بین بردیم. حالا دیگر هیچ مدرکی وجود ندارد. هم آن 300 میلیون تومان و هم آن 200 میلیون تومان. شما هم بهتر است همه چیز را کتمان کنی. یعنی به نفع خودت است که این کار را بکنی" جزایری در پاسخ میگوید: "خوب حاج خانوم! من که این چیزها را در دادگاه گفتم. یعنی چه که من همه چیز را کتمان کنم. من اعتراف کردهام..." همسر کروبی پاسخ میدهد: "آقای جزایری! این دیگر مشکل ما نیست، حاجآقا هم حواسش جمع است. ما با بانک هم هماهنگیم. آنجا هم دیگر مدرکی پیدا نمیشود. شما هم میتوانی در دادگاه بعدی بگویی که همه آن حرفها را تحت فشار زدی. حاجآقا هم البته از موضع شما حمایت میکند. امروز هم در مجلس حسابی این مسأله را زیر سوال برد ولی حالا ادامه این موضوع به خود شما بستگی دارد..."
بنا به گزارش وطن امروز، صوت این مکالمه در جلسهی سران قوا که در همان روزهای محاکمهی جزایری برگزار شده بود و غیر از آیت الله هاشمی شاهرودی به عنوان رئیس قوهی قضاییه، رئیس دولت وقت و مهدی کروبی به عنوان رئیس مجلس نیز حضور داشتند، پخش شد که سبب بیهوش شدن کروبی گردید.
مفسد با اخلاق هیچگاه یارانش را فراموش نمیکند
به هر شکل شهرام جزایری این روزها از زندان آزاد شده و در حال گفتوگو با رسانههایی است که بعضا افراد پشت پردهی آنها، دوستان همان نمایندگانی هستند که زمانی با پولهای دریافتی از او، روزگار میگذراندند. جزایری اخیرا در مصاحبه با سایت اصلاحطلب خبرآنلاین، کروبی را «مردی خوشطینت» نامگذاری کرده است. جزایری گفته کروبی پولهایی را که از من میگرفت به «نیازمندان» میداد و عدهای را هم برای دریافت وام به من معرفی میکرد.
اگرچه این سخنان شاید مرغ پخته را به خنده وادارد و همچنین اگر کروبی از کمک خودش به نیازمندان با پولهای این مفسد اقتصادی، خبردار بود؛ با شنیدن مکالمهی همسرش با جزایری «غش» نمیکرد؛ اما نمیتوان از جزایری ایراد گرفت که چرا کروبی را خوشطینت مینامد! چراکه به هرصورت کروبی جزو کسانی بوده که راه ثروتمند شدن او را فراهم کرده و انصاف حکم میکند انسان کسانی را که در پیشرفت او نقش داشتهاند را فراموش نکند؛ حتی اگر این حمایت منجر به تولد یک «رابین هود» جدید در جهان سیاست شود!