به گزارش افکارخبر، کسی گمان نمی کرد که آنچه چند سال قبل تحت عناوین بهار عربی و بیداری اسلامی به وقوع پیوست به وضعیت خشونت آمیز امروز منجر شود و هیچ یک از نخبگان غرب و جهان اسلام چنین وضعیتی را از منظر پیدایش جریان نوظهور رادیکالیسم پیش بینی نکردند.
به گزارش ایلنا، او در ادامه صحبتهای خود همچنین گفته است: ما امروز در منطقه با دو جنگ روبه رو هستیم. یکی جنگ نظامی نظیر آنچه که اتحاد غرب در مقابل داعش را ایجاد کرده و معتقدم چندان نتیجه بخش نخواهد بود و دیگری جنگ عقیدتی و ایدئولوژیک میان بین تفکر رحمانی! و تفکر خشونت آمیز که مهم تر از جنگ اول است.
صالحیامیری تصریح کرده است: امروز یک فرصت تاریخی برای ایران شکل گرفته تا تصویر جدیدی از خود ارائه کند. نه ایران نفتی و نه ایران هسته ای، بلکه ایران عقلانی، ایران رحمانی و در یک کلام ایران فرهنگی که با ارزش های انسانی و اخلاقی سازگار است.
* مسئله «بیداری اسلامی» مورد تأکید جدی و صریح مقام معظم رهبری قرار دارد.
آنچه که به بروز خشونتهای امروز در منطقه غرب آسیا منجر شده است نیز «بیداری اسلامی» نیست بلکه به گواه اسناد، ثمره دهها سال سرمایهگذاری استکبار جهانی در پرورش تفکر وهابیت، حمایت سران کشورهای مرتجع منطقه از مشی تکفیر و عملگری سرویسهای جاسوسی آمریکا است.
این خشونتها همچنین از قبل از بیداری اسلامی بروز و ظهور داشتند، همچنانکه نگاهی به تاریخ القاعده در عراق و افغانستان و تولد داعش از رحم آن مؤید همین حقیقت است.
در واقع، فرایند بیداری که امروز جلواتی از آن به گواه مقام معظم رهبری در غرب نیز قابل مشاهده است و در منطقه هم آرام آرام ابعاد واقعی خود در محور مقاومت و سایر اضلاع به ثبوت میرساند، در نفی همین تفکرات و خشونتها بروز یافت و همچنان نیز در حال جریان است.
با این توضیحات واضح، مشخص نیست که صالحی امیری چگونه خشونتهای موجود را به بیداری اسلامی مرتبط میداند؟!
در اشاره به قسمت دوم اظهارات صالحی امیری و مسئله «تفکر رحمانی» و «ایران رحمانی»! که جملگی مؤید عبارت موهوم اسلام رحمانی! هستند! نیز گفتنیست که انتظار آن بود که اصلاحطلبان و چهرههای جریان سیاسی خاص پس از نهیب مقام معظم رهبری در زمینه عبارت موهوم اسلام رحمانی! نزاکت سیاسی را رعایت کرده و دیگر اشارهای به این عبارت نداشته باشند و یا اگر هم اشاره دارند به معنای صحیح اشاره داشته باشند نه عبارتهای موهوم چندپهلو را باز هم بر زبان بیاورند.
مسئله اسلام رحمانی که چندین سال است مورد اشاره گسترده چهرههای اصلاحطلب قرار دارد و معصومه ابتکار نیز در یک سخنرانی از آن با عنوان «اسلام فراشیعه»! یاد کرده است، چندی قبل اینگونه از سوی مقام معظم رهبری مورد هشدار قرار گرفت:
«گاهی یک شعارهایی داده میشود، شعارهای بهظاهر اسلامی که باطناً اسلامی نیست؛ از جملهی چیزهایی که اخیراً خیلی رایج شده و انسان میشنود در نوشتهها و در گفتهها، «اسلام رحمانی» [است]؛ خب، کلمهی قشنگی است، هم اسلامش قشنگ است، هم رحمانیاش قشنگ است؛ امّا یعنی چه؟ تعریف اسلام رحمانی چیست؟ خب، خدای متعال، هم رحمان و رحیم است، هم «اشدّالمعاقبین» است؛ هم دارای بهشت است، هم دارای جهنّم است. خدای متعال، مؤمنین و غیر مؤمنین را یکجور به حساب نیاورده؛ اَفَمَن کانَ مُؤمِنًا کَمَن کانَ فاسِقًا لا یَستَوون. اسلام رحمانی که گفته میشود، قضاوتش در مورد مؤمن، در مورد غیر مؤمن، در مورد کافر، در مورد دشمن، در مورد کافرِ غیر دشمن چیست؟ همینطور پرتاب کردن یک کلمه بدون عمقیابی، کاری است غلط و احیاناً گمراهکننده. بعضیها که در حرفها و نوشتجات و اظهارات این تعبیر «اسلام رحمانی» را به کار میبرند، انسان مشاهده میکند و خوب احساس میکند که این اسلام رحمانی یک کلیدواژهای است برای معارف نشئتگرفتهی از لیبرالیسم... اگر معنای اسلام رحمانی این است که ما با دشمنانی که علیه اسلام، علیه ایران، علیه ملّت ایران، علیه پیشرفت ایران دارند تلاش میکنند و از هیچ کوششی فروگذار نمیکنند، بایستی با چهرهی محبّتآمیز، با دل صاف و پاک برخورد کنیم، نه، این اسلام نیست. اینجور معارفِ مندرآوردیِ خودساخته را من توصیه نمیکنم، امّا به معارف واقعی اسلامی توصیه میکنم.»
(بیانات حضرت آیتالله خامنهای در تیرماه امسال و در جمع دانشجویان)
صالحی امیری در مقاطع مختلف 2 و نیم سال گذشته، اظهارات دیگری نظیر «نام نلسون ماندلا در ایران بسیار مقدس است!»، «در ذهن ایالات متحده، دوست و دشمن دائمی وجود ندارد»، «اگر امروز انتخابات برگزار شود، رأی آقای روحانی از 24 خرداد 92 بیشتر خواهد بود»، «نوع نگاه ساختار رسمی و ساختار غیر رسمی -در ایران- دارای شکافی عمیق است!»، «روحانی نمادی مشابه شهید بهشتی است» و «جنبش قومی در ایران جنبشی خفته است!» را نیز بر زبان رانده است.
یادآور میشود، در زمان بررسی صلاحیت یکی از چهرههای معرفی شده از سوی رئیسجمهور روحانی برای تصدی پست وزارت ورزش و جوانان، الیاس نادران، نماینده اصولگرای مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، خطر بروز «مشاییهای جدید» را هشدار داده بود.