آزادگی و حق‌طلبی از خصوصیات دانشجو است

به گزارشافکارنیوز،غلامعلی حداد عادل نماینده مجلس شورای اسلامی با حضور در مراسم بزرگداشت ۱۶ آذر که به همت بسیج دانشجویی دانگشاه تهران در دانشکده ادبیات این دانشگاه برگزار شد، اظهار داشت: در ابتدا باید به این موضوع اشاره کنم که این هجوم افتخارآمیز مردم ما برای زیارت کربلا و پیاده رفتن از نجف تا کربلا یک اخلاصی به ساحت امام حسین(ره) است و پیامی نیز به استکبار دارد که آنان بدانند ملت ایران همچنان حسینی است و دنباله‌رو راه خمینی(ره) است.

حداد عادل تصریح کرد: در حقیقت در آن دوران کودتای ۲۸ مرداد ۳۲ به آمال و آرزوهای ملت ایران در مبارزه با استعمار انگلیس و ملی کردن صنعت نفت خاتمه داد و تلاش‌هایی که در طول چندین سال صورت گرفته بود با کودتا برباد رفت که ۲۵ سال بعد از آن خون از چشم ملت ایران آمد تا انقلاب اسلامی به پیروزی رسید.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه کودتای ۲۸ مرداد برای ملت ایران بسیار سخت بود، گفت: در آن دوران فضای اختناق با طراحی آمریکا و خباثت و دسیسه‌بازی‌های انگلیس در آن دوران وجود داشت و دولتی که می‌خواست نفت را ملی کند سرنگون و دولت طراحی شده توسط آمریکا به قدرت رسید که در ادامه هیچ کس جرات نفس کشیدن نداشت.

وی افزود: در آن دوران تنها خبر از چوبه‌های اعدام، محاکمه و زندانی شدن بود. از دانشگاه نیز دانشجویان دلشان خون بود و بغض‌ها در گلو نگه داشته بودند تا در فرصت مناسب پرده ظلمت را بدرند و فریاد و اعتراض خود را اعلام کنند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سفر نیکسون(معاون وقت رئیس جمهور آمریکا) به ایران گفت: این سفر نیکسون گویی این بود که سردار فاتحی می‌خواهد کشور فتح‌شده را بازدید کند و ببیند طرح‌ها به کجا رسیده است.

حداد عادل با اشاره به اعتراض دانشجویان به سفر نیکسون به ایران گفت: این سفر بسیار تلخ بود به همین خاطر دانشجویان به آن اعتراض می‌کردند و سربازان گارد شاهنشاهی نیز سه نفر از دانشجویان را در دانشکده فنی شهید کردند.

وی در ادامه افزود: کسی که این ماجرا را از نزدیک مشاهده کرده و راوی صادق آن ماجرا بوده شهید چمران است که باید آن را به حق اسوه استادان و دانشجویان بسیجی بدانیم. ایشان در آن زمان دانشجوی دانشکده فنی بود و از نزدیک آن حادثه را دیده است و این اتفاق در سراسر ایران پیچید. بعد از آن نیز سال‌های سال ۱۶ آذر را گرامی می‌داشتند و این روز را روز دانشجو نامیدند و از این سه شهید به عنوان سه قطره خون یاد می‌کردند.

حداد عادل در ادامه خاطرنشان کرد: روح مبارزه‌ای که اوج آن در ۱۶ آذر متجلی شد مبارزه همزمان با استعمار و استبداد بود یعنی دانشجویان هم با آمریکا به عنوان طراح کودتا و هم با شاه به عنوان مزدور آمریکا مبارزه می‌کردند.

نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: عجیب این است که نیکسون در سال ۵۰ نیز دوباره به ایران سفر کرد اما دانشجویان با خاطره‌ای که از ۱۶ آذر ۳۲ داشتند وقتی ماشین نیکسون از کنار دانشگاه عبور می‌کرد به ماشین وی سنگ پرتاب کردند که همان شب ساواک به کوی دانشگاه حمله کرد.

وی در ادامه تصریح کرد: بعضی‌ها وجود داشتند که اصلا مبارزه نمی‌کنند، بعضی تنها به مبارزه با استبداد داخلی می‌پرداختند و بعضی نیز می‌گفتند اولویت اول مبارزه با استکبار خارجی است اما دانشجویان هم با استعمار و هم با استبداد همزمان مبارزه می‌کردند.

حداد عادل با بیان اینکه روحیه حق‌طلبی طبیعت دانشجو است، گفت: دانشجو هنوز آلوده به تعلقات دنیوی نشده است به همین خاطر آزادگی و حق‌طلبی از خصوصیات دانشجو است.

وی افزود: استقلالطلبی و علاقه به استقلال کشور و دشمنی با هر کسی که در سرنوشت کشور دخالت کند از خصوصیات دانشجویان است البته ما شاهد بودیم این دانشجویان در انقلاب نیز فعال بودند.