به گزارش افکارنیوز، ساعد مشکی، دبیر یازدهمین دوسالانه جهانی پوستر برخلاف آنچه در مطلب آن روزنامه عنوان شده، در نخستین دوره جشنواره «پوستر برای فردا» در سال ۲۰۰۹(۱۳۸۸) حضور نداشته است. دعوت از او برای داوری به اوایل سال ۱۳۸۸ برمیگردد. قرار بوده که موضوعات پوستر برای فردا بر مواد اعلامیه حقوق بشر جهانی و مسائل و مشکلات انسان معاصر تأکید داشته باشد. پس از برگزاری انتخابات سال ۸۸ و مسائل پیش آمده، ساعد مشکی در داوری شرکت نمیکند و از آن کنارهگیری میکند. بدیهی است که به دلیل عدم حضور ساعد مشکی در داوری این رویداد، ارتباطی نیز با «مرجان
ساتراپی» نداشته است. تصاویری هم که از پوسترهایی علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی منتشر شده هیچ ارتباطی با دبیر یا اعضای شورای دوسالانه پوستر ندارد.
جشنواره «پوستر برای فردا» درباره موضوعات جهانی و معاصر که مورد توجه سازمان ملل و سازمان یونسکو نیز هست، برگزار میشود و مجید عباسی، در دورهای که جشنواره با موضوع آموزش برای همه برگزار شده حضور داشته و پریسا تشکری نیز با رعایت اصول داوری این جشنواره را برعهده داشته است. یازدهمین دوسالانه جهانی پوستر با رویکرد حرفهای و با توجه به قوانین و مقررات و ارزشهای فرهنگی کشور با حضور طراحان ایران و جهان در راستای تعامل و ارتباط بینالمللی هنری برگزار خواهد شد و در زمان برگزاری دوسالانه و پس از آن، این رویداد میتواند توسط کارشناسان نقد و تحلیل شود.
پاسخ کیهان: ظاهرا برخی مسئولان وزارت ارشاد قصد دارند تعمدا چشم بر حقایق ببندند. در متن نامه ارسالی آمده است: پس از برگزاری انتخابات سال ۸۸ و مسائل پیش آمده(!!) ساعد مشکی در داوری شرکت نمیکند. علیرغم این ادعا پس از گذشت ۵ سال هیچ خبری مبنی بر انصراف آقای مشکی به عنوان داور جشنواره «پوستر برای فردا» در خبرگزاریهای داخلی و خارجی و حتی در وبسایت شخصی ایشان منتشر نشده است و ما برای اولینبار خبر عدم حضور آقای مشکی در این جشنواره را در نامه ارسالی وزارت ارشاد میبینیم! در این زمینه انتظار میرفت روابط عمومی وزارت ارشاد با دقت بیشتری پاسخ میداد.
این در حالی است که نه تنها خبر حضور آقای مشکی به عنوان داور جشنواره معاند «پوستر برای فردا» به وفور در خبرگزاریها یافت میشود بلکه ایشان در سال ۲۰۱۱ و پس از اینکه ماهیت جشنواره پوستر برای فردا با برگزاری پروژههایی نظیر «آزادی بیان» و «مرگ] اعدام[عدالت نیست» آشکار میشود با ارسال اثر خود در این جشنواره شرکت میکند؛ جشنوارهای که صراحتا حکم قرآنی قصاص را ناعادلانه خوانده و به بهانههای مختلف نظیر آزادی بیان، حقوق بشر، برابری زن و مرد و… جمهوری اسلامی ایران را محکوم میکند. این موارد در کنار حضور مستمر داوران اسرائیلی در جشنواره پوستر برای فردا جای هیچ
توجیهی را باقی نمیگذارد.
علاوه بر این دفتر هنرهای تجسمی وزارت ارشاد در نامه ارسالی خود خبر داوری دو تن دیگر از اعضای شورای سیاستگذاری دوسالانه پوستر ایران در جشنواره پوستر برای فردا را کاملا مسکوت گذاشته و هیچ اشارهای به آن نکرده است. پریسا تشکری در سال ۲۰۱۰ در کنار یوسی لمل از اسرائیل داوری این جشنواره را با موضوع ضداسلامی «مرگ] اعدام[عدالت نیست» در محکومیت حکم قصاص و مجید عباسی نیز در سال ۲۰۱۲ داوری این جشنواره را با موضوع «برابری جنسی» برعهده گرفتهاند.
اکنون مسئولین وزارت ارشاد باید پاسخ دهند که با کدام منطق و دلیل حکم انتصاب این افراد را امضا کردهاند و آیا چنین اقدامی با ادعای آقای وزیر که فرمودند: قطعا از بیتفاوتها و مخالفان انقلاب حمایت نمیکنیم قرابتی دارد؟ بهتر نیست برخی مسئولان وزارت ارشاد به جای ارسال چنین جوابیههایی که عذر بدتر از گناه است اقدامی عملی هر چند کوچک را در راستای تثبیت و ترویج فرهنگ انقلاب اسلامی انجام دهند؟
عذر بدتر از گناه وزارت ارشاد در پاسخ کیهان
پس از انتشار خبر «وزارت ارشاد باز هم دست گل به آب داد» در ستون اخبار ویژه روزنامه کیهان مورخ ۲۱ مرداد ۱۳۹۳ که در آن به انتصاب ساعد مشکی که سابقه حضور و همکاری با جشنوارههای معاند جمهوری اسلامی ایران را دارد به عنوان دبیر دوسالانه پوستر ایران اعتراض شده بود؛ وزارت ارشاد نامهای را به شرح زیر برای روزنامه کیهان ارسال کرده است: