بی‌توجهی به تأکیدات رهبری در حوزه فرهنگ

به گزارش افکارنیوز، محمد رحمانی فضلی وزیر کشور دولت یازدهم در نهمین نشست ستاد صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندی ضمن تشکر از نمایندگان برای حضور در این جلسه گفت: این نشان می‌دهد که کار با جدیت به پیش می‌رود و همه باید در این مسیر کاستی‌ها و اشکالات را شناسایی کنیم و کاری کنیم که به هدف مطلوب برسیم.

وی با اشاره به وضعیت کنونی جامعه در زمینه عفاف و حجاب اظهار کرد: اگر بتوانیم وضعیت دستگاه‌های کشور را به خوبی مدیریت کنیم این امر بر فضای جامعه نیز تأثیر خواهد گذاشت.

وزیر کشور دولت یازدهم با بیان اینکه مسائل فرهنگی اعم از مسئله عفاف و حجاب است، گفت: این واقعیتی است که باید آن را بپذیریم و آن این که حوزه فرهنگ در همه مسائل کشور دخیل است و مهم‌ترین مشکلی که در مسائل مختلف داریم حوزه فرهنگ است که باید به آن توجه ویژه کرد.

وی ادامه داد: اگر در حوزه اقتصاد با مشکلاتی روبه‌رو هستیم این امر به عدم فرهنگ کار و تلاش در جامعه برمی‌گردد یا اینکه اگر در حوزه اجتماعی با مشکلاتی روبه‌رو هستیم به دلیل آن است که فرهنگ قانون‌مداری را به خوبی درک نکردیم در حالی که اگر همه ما تحلیل کنیم خواهیم گفت که اگر قانون به درستی رعایت شود مشکلی به وجود نمی‌آید.

رحمانی فضلی با بیان اینکه بستر همه مشکلات به حوزه فرهنگ برمی‌گردد، تصریح کرد: مقام معظم در سه مقطع به سه مسئله مهم در حوزه فرهنگ اشاره کردند که به این امور توجه ویژه‌ای نشد.

وی افزود: اولین موضوع بحثتهاجم فرهنگی بود که در سال‌های گذشته به آن اشاره کردند و عده‌ای آن را جدی نگرفته در حالی که به آن توجه شده بود چقدر می‌توانست مؤثر واقع شود در حالی که متأسفانه سازوکار مؤثری برای آن طراحی نشد.

رحمانی فضلی موضوع تغییرات اجتماعی را دومین مسئله‌ای که رهبر به آن اشاره کردند عنوان و اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب در دانشگاه سمنان موضوع تغییرات اجتماعی را در جامعه مطرح کردند اما این امر نیز به آن توجه نشد در حالی که موضوع تغییرات اجتماعی تأثیر به‌سزایی در حوزه‌های سیاسی و اجتماعی دارد و یک بحثبسیار جدی است.

وی با بیان اینکه رفتارهای خشونت‌طلب، افراطی، تکفیری و داعشی از جمله‌ رفتارهایی است که در درازمدت تشکیل می‌شود، تصریح کرد: شکل‌گیری جریانات خشونت‌طلب و افراط‌گری مانند داعش آن هم در جهان اسلام که همواره با عطوفت همراه است آثار تغییرات اجتماعی است که وقتی این گروه‌ها در جامعه اسلامی خود را نشان داد جهان اسلام با بهت‌ و نگرانی مواجه شد و این امری بود که به آن توجه نشد.

وزیر کشور دولت یازدهم سومین مسئله مطرح شده از سوی رهبر را بحثسبک زندگی دانست و تصریح کرد: رهبر انقلاب موضوع سبک زندگی را مطرح کردند هیچ نهادی به درستی به این امر نپرداخته است و درباره آن جریان‌سازی نکرده است.

رحمانی فضلی با بیان اینکه تأکید به بحثعفاف و حجاب موجب می‌شود تا اصول اعتقادی و ارزشی در جامعه محقق شود، بیان داشت: در چارچوب نظام جمهوری اسلامی معقتدیم که هر اتفاق و رفتاری از ما سر بدهد در آن دنیا بازتاب و جزایش را خواهیم دید که همه نگاه‌های ما یک بُعد توحیدی دارد و جامعه خود را در برابر خداوند مسئول می‌داند.

وزیر کشور دولت یازدهم اظهار داشت: تحلیل‌هایی هست که می‌گویند ما باید کارها را مبنایی و ریشه‌ای حل کنیم و نگاه ما به جامعه باید بر این مبنا باشد در صورتی که واقعیت‌های جامعه منتظر تحلیل‌های ریشه‌ای ما نمی‌ماند و باید روش‌های اخلاقی و دینی را اتخاذ کنیم و نمی‌توانیم با فشار و زور کارمان را پیش ببریم.

رحمانی فضلی با بیان اینکه باید با مسائلی که بنیان خانواده را زیر سؤال می‌برد، برخورد شود، خاطرنشان کرد: همان‌گونه که با قتل و سرقت برخورد می‌کنیم باید با مسائلی که بنیان خانواده را زیر سؤال می‌برد نیز برخورد کنیم، برای مثال در حوزه عفاف و حجاب ۲۶ نهاد مؤظف شدند و تنها ما نیستیم اما من شخصاً خدمت رهبری رسیدم و گفتم تا زمانی که این قانون در اختیارم است خود را مسئول هماهنگی این ستاد می‌دانم و آن را به انجام می‌رسانم.

وزیر کشور با بیان اینکه برای حل یک مسئله باید ابتدا آن را به درستی بشناسیم و بعد به جامعه آن را بشناسانیم، اظهار داشت: آمارهای به دست من رسیده است که گفته می‌شود ۵ درصد جامعه به حجاب اعتقادی ندارند و ما در این زمینه با افراد مختلفی سروکار داریم اما من می‌توانم فرمایشات رهبری در تأیید مردم ایران و جوانان این سرزمین بیاورم.

وی ادامه داد: برخی به گونه‌‌ای درباره مسائل صحبت می‌کنند که هرکس از بیرون ببیند می‌گوید ایران از دست رفته است در حالی که اینگونه نیست، ایران از دست نرفته و مردم ایران مردم خوبی هستند.

رحمانی فضلی با اشاره به زمان شاه که بی‌دینی ترویج می‌شد، خاطرنشان کرد: اصالت دینی و فرهنگی مردم با یک ندای حق‌طلبانه امام تبدیل به یک انقلاب شد که باید دغدغه این امر را داشته باشیم.

وزیر کشور با انتقاد از اینکه در مسئله شناخت و علم به مسئله کوتاهی کردیم، اظهار داشت: من وقتی خودم به دانشجویم صحبت می‌کنم مسائل را قبول می‌کند بنابراین باید هرکسی که در هر حوزه‌ای مسئول است باید به وظایف خود به درستی عمل کرده، مسائل را بشناسد.

وی گفت: ما به عنوان حاکمان اینجا نشسته‌ایم و صحبت می‌کنیم ما باید بدانیم بخشی از رفتار و عقاید مردم به اعمال مسئولان برمی‌گردد. وقتی در حوزه‌های مختلف برعلیه یکدیگر افشاگری می‌کنیم یا بی‌اخلاقی انجام می‌دهیم نباید انتظارات بالایی داشته باشیم.

رحمانی فضلی با بیان اینکه مسئله حجاب یک مسئله فطری است، تصریح کرد: در کشورهایی نظیر ترکیه، آلمان و فرانسه تأکید دانشجویان به حجاب جریان لائیک را نگران کرده است بنابراین ما در این زمینه کوتاهی کرده‌ایم و نتوانسته‌ایم مسئله عفاف و حجاب را به خوبی به مردم خود بشناسانیم در حالی که این امر فطری است.

وزیر کشور دولت یازدهم با اشاره به دوران دانشجویی خود در مبارزه با دانشجویان ضد انقلاب گفت: همه باید تلاش کنیم تا بتوانیم در این زمینه با توکل و اخلاص در رفتارمان عمل کنیم و مسئله‌ای که باید به آن توجه کنیم آن است که در مقوله عفاف و حجاب نیازمند بودجه نیستیم چرا که همه دستگاه‌ها بودجه لازم برای پیگیری این امر را در اختیار دارند.

وی با انتقاد از اینکه عادت کرده‌ایم همواره ایده‌پردازی نکنیم، تصریح کرد: پول عامل تعیین‌کننده در این امر نیست و اگر مبانی جدی گرفته شود و به درستی عمل شود می‌توانیم در این زمینه مؤثر باشیم.

رحمانی فضلی با بیان اینکه مقام معظم رهبری الگویی برای وی است، تصریح کرد: اگر برعلیه من رفتار غیرمنصفانهای انجام دهند ذرهای بر رفتار من تأثیر نخواهد گذاشت.