به گزارش افکارنیوز، کیهان نوشت: خاتمی در این ملاقات به روال مشی چند سال اخیر خود - شروع از پله دوم - ادعا کرد مواضع برخی تریبون های ناظر و برگزارکننده انتخابات را که باید بی طرف باشند نگران کننده خواند. اشاره وی به اظهارات صریح آیت الله جنتی دبیر شورای نگهبان است که تصریح کرده فعالان و همکاران فتنه نمی توانند وارد انتخابات شوند.


خاتمی با اشاره به انتشار برخی سخنان در تریبون های رسمی و غیررسمی و اعلام مواضع نگران کننده توسط برخی از افراد که خود باید ناظر و برگزارکننده بی طرف انتخابات باشند؛ افزود: در این موقعیت شاهدیم که جریانات و افرادی که دستشان در امر انتخابات باز است؛ مواضعی می گیرند که نگرانی ها را در جمع کثیری از دوستداران و مدافعان انقلاب دوچندان می کنند. امروز حتی ناظران انتخاباتی هم جانبدارانه برخورد می کنند بنابراین آیا نباید جریان اصلاحات نگران وضعیت موجود و آینده انتخابات باشد؟ بدون شک این موضع گیری ها نمی تواند تضمین کننده برگزاری یک انتخابات خوب و در تراز جمهوری اسلامی ایران باشد.


وی ضمن اشاره به وجود احزاب و جریان های دلسوز انقلاب در جبهه اصلاحات گفت: اگر شرایطی که همه گروه ها و دلسوزان که در چارچوب قانون اساسی هستند و با اصل انقلاب و نظام همسویی دارند بتوانند در عرصه سیاسی کشور فعال باشند مهیا نشود؛ بدون شک انتخابات مطلوبی هم برگزار نخواهد شد. هنگامی که این پرسش مطرح است که آیا اصلاح طلبان که به رغم وجود اصول مصرح قانون اساسی حق برگزاری کنگره و تجمعات دارند؛ می توانند کنگره پیش رو را برگزار کنند یا خیر؟ در این شرایط چگونه باید به حضور پررنگ جریانات سیاسی در انتخابات سال آینده امیدوار بود؟ بنابراین برگزاری کنگره می تواند خود علامت و نشانه ای ولو کوچک از سوی حاکمیت برای حضور همه سلایق در انتخابات باشد.


خاتمی خواستار «تعامل با عقلای اصولگرا» شد و افزود: امیدوارم شرایطی مهیا شود که همه آنهایی که دل در گرو این انقلاب دارند و قلبشان برای نظام و مردم می تپد؛ بتوانند با تمامی قوا در عرصه سیاسی کشور فعال باشند. این کنگره می تواند میزان دلسوزی جبهه اصلاحات نسبت به اصل انقلاب را نیز نشان دهد. من معتقدم نباید اصولگرا و اصلاح طلب را به طور مطلق مقابل هم قرار دهیم. در میان اصولگرایان افرادی هستند اندیشمند، دلسوز و مدافع جمهوریت و اسلامیت نظام؛ هرچند که آنها رقیب ما محسوب می شوند اما هر دو دلسوز انقلابیم و باید گفت و گو کنیم و تعامل داشته باشیم.


دعوت نهادهاي نظارتي و اجرايي انتخابات به بي طرفي در حالي است كه محافل فعالان در فتنه و آشوب ۳ سال پيش- از جمله شخص خاتمي- در طرف جبهه آمريكا و انگليس و اسرائيل و گروهك هاي معاند ايستاده و به نيابت از آنها بسترساز آشوب و اغتشاش بودند. طبيعي است كه در برابر اين جماعت جفاكار و خيانتكار، بي طرفي معنا ندارد. از همين منظر، ادعاي دلسوزي انقلاب و همسويي با نظام با هيچ چسبي به جريان نفاق جديد نمي چسبد و تنها چاره كار، عذرخواهي مقصران و مجازات عوامل اصلي آن خيانت بزرگ است.