به گزارش افکارنیوزبه نقل از ایسنا، حجتالاسلام والمسلمین میرتاجالدینی در سخنان پیش از خطبههای این هفته نماز جمعه تهران گفت: در هفته دولت قرار داریم و باید از همه شهدای انقلاب اسلامی و شهدای دولت و در پیشاپیش آنان دو شهید که نام و خاطرهشان همیشه احیاگر ارزشهاست یادی کنیم. این دو شخصیت که الگوی جاودانه همه دولتمردان هستند اسوه احیاگری ارزشها یعنی شهید رجایی و شهید باهنر هستند.
وی اضافه کرد: وقتی مروری بر شرایط اقتصادی جهان در چند سال گذشته داشته باشیم میبینیم که جهان در این چند سال در یک بحران اقتصادی قرار داشت و مخصوصا کشورهای اروپایی یک شرایط بحرانی داشتند. در برخی از این سالها رشد اقتصادی در جهان منفی بوده است، هرچند در بعضی سالها این نرخ متفاوت بود. نرخ بیکاری در بعضی از کشورها حتی در کشورهای اروپایی دو رقمی شده بود. اینها شاخصهایی است که نشان میدهد وضعیت اقتصادی جهان به وضعیت بیثبات و متزلزل و بحرانی بود و در چنین شرایطی ما میخواهیم مروری به وضعیت اقتصاد کشورمان خودمان داشته باشیم.
معاون رییسجمهور در اجرای قانون اساسی گفت: اولا دشمن برای مقابله با انقلاب اسلامی به عرصه اقتصادی روی آورده است، یعنی در عرصههای سیاسی و فرهنگی مقابله شدیدی با نظام جمهوری اسلامی داشت و نتوانست به همه اهداف خود برسد و به همین خاطر برنامهریزی اصلی خود را در جنبههای مقابله با اقتصاد نظام اسلامی ایران قرار دادند.
میرتاجالدینی گفت: رویکردی که دشمن انتخاب کرد یعنی برنامههای راهبردی دشمن چند چیز بود؛ یکی رویکرد جنگ اقتصادی علیه ملت ایران نه فقط در امسال و سال گذشته بلکه از چند سال قبل آن را به عنوان یک رویکرد اصلی انتخاب کردند. دوم در یک عملیات روانی و رسانهای همواره خواستهاند که نظام اقتصادی ما را یک نظام متزلزل و بیثبات نشان دهند. سوم اینکه برنامهای که دشمن دارد به شدت بر تضعیف روحیه مردم و فعالان اقتصادی تلاش دارد و به تضعیف روحیه اینها دل بسته است.
وی افزود: نکته چهارم و آن یک هشدار به نیروهای خودی در داخل کشور خودمان است که گاهی ناخواسته و نادانسته به این ترفند دشمن میافتند یکی از موذیانهترین راهکارهای دشمن در عرصه اقتصادی این است که آمارهای رسمی دولت و نظام را زیر سوال ببرد و در آن تشکیک ایجاد کند و در واقع با سست نشان دادن آمارهای رسمی کشور میخواهند راه را برای رسانه استکباری و دروغهای خودشان باز کنند و در جامعه تاثیرگذار باشند.
میرتاجالدینی همچنین اظهار کرد: در یک چنین فضا و برنامههای راهبردی دشمن برای مقابله با اقتصاد جمهوری اسلامی ایران و تضعیف ملت ما، رهبر بیداردل و هوشیار از سالها قبل این ترفند و توطئه دشمن را شناخته است. شما اگر عنایت کنید میبینید که از سالهای ۸۵ به این طرف مقام معظم رهبری شعارهایی که برای سالها انتخاب میکنند و اینها شعارهای راهبردی همه در عرصه اقتصادی هستند.
وی با بیان اینکه " در واقع آقا ترفند دشمنان را خوب شناخته و درباره آن به مردم و مسئولان هشدار داده است "، گفت: در یکی از این سالها آقا فرمودند الان جنگ اصلی دشمن علیه اقتصاد ما است. شعارهایی مانند " اصلاح الگوی مصرف "، " جهاد اقتصادی "، " همت و تلاش مضاعف " و بالاخره " تولید ملی " همه در راستای فعالیتهای اقتصادی است که با آنها جهتگیریهای اصلی نظام را رهبر معظم انقلاب تعیین میکند. نکته دوم از برنامههای راهبردی مقام معظم رهبری برای مقابله با توطئه اقتصادی دشمن حمایت از مسئولان اجرایی در جهاد اقتصادی است. با وجود همه برنامههای سیاسی احیانا در داخل منازعات سیاسی و
مخالفتهایی که وجود دارد آن حرکت اصلی و راهبردی مقام معظم رهبری حمایت از مسئولان اجرایی است تا در عرصههای اقتصادی بتواند از عهده این وظیفه بزرگ بربیایند.
معاون رییسجمهور یادآور شد: نکته بعدی هشدار نسبت به ترفندهای دشمن است، از جمله اینکه آقا نسبت به اینکه عدهای آمارهای کشور را تشکیک کنند هشدار دادند و گفتند شما روی آمارهای رسمی که از سوی نظام و دولت ارائه میشود تشکیک ایجاد نکنید. همچنین راهبرد بعدی مقام معظم رهبری در عرصههای اقتصادی که همواره روی آن تاکید داشته و دولت و مجلس را به آن واداشتهاند، اقتصاد مردمی و حمایت از بخش خصوصی بود که سیاستهای اصل ۴۴ را ابلاغ کردند و تبدیل به قانون و عملیاتی شد.
وی با اشاره به مفهوم اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: بخش دیگری که میتوان آن را از آخرین راهبردهای رهبر انقلاب در این عرصه که هم دولت، هم مردم، هم مجلس و همه مسئولان باید در این مسیر گام بردارند، توجه دادن همه به اقتصاد مقاومتی است که این خود به یک بحثطولانی نیاز دارد ولی یکی از کانونها و محورهای اصلی اقتصاد دولتی توجه به تولیدات داخلی و تولید ملی است.
میرتاجالدینی با اشاره به اقدامات دولت برای مقابله با جنگ اقتصادی دشمن گفت: دولت در عرصههای گوناگون به صورت جدی وارد شد. اولا طرح تحول اقتصادی را در هفت نظام مطرح کرد که اولین مرحله آن هدفمندسازی یارانهها بود که به کمک مجلس شورای اسلامی هرچند نزدیک دوسال طول کشید تا قانونش اجرایی شود اما بالاخره اجرایی شد و گام اول آن برداشته شد.
وی افزود: نظام و محورهای بعدی اصلاح نظام مالیاتی، سیستم بانکی کشور، سیستم پولی، مساله بهرهوری و مجموعههای دیگری است که دولت در این عرصه برنامهریزی دارد. یکی دیگر از اقدامات اصلی و اساسی دولت در عرصه اقتصاد برنامههای اقتصادی عدالتمحور بود. همچنین یکی از راهبردهای مقام معظم رهبری در اینباره این بود که اعلام فرمودند دهه جاری دهه " عدالت و پیشرفت " است. یعنی ما در کشور باید این دو هدف را توامان پیش ببریم.
معاون رئیسجمهور در ادامه گفت: طبعا دولت هم باید در راستای سیاستهای مقام معظم رهبری حرکت کند و بحثهای اقتصادی باید با محوریت عدالت باشد یعنی هر کاری در عرصه اقتصادی کشور انجام میگیرد باید برآیند آن را ببینیم. اگر عدالت در بخشی تحقق پیدا کرده باشد آن برنامه، برنامه درستی است ولی اگر برنامهای باشد ولو پیشرفت هم داشته باشد اما با این برنامه عدالت اقتصادی و اجتماعی در جامعه تحقق پیدا نکند، موردنظر رهبر انقلاب و سیاستهای نظام اسلامی نیست.
سخنران پیش از خطبههای نمازجمعه این هفته تهران با بیان اینکه " دولت در همین راستا در جهت توسعه مناطق محروم حرکت کرده است "، خاطرنشان کرد: کسی نمیتواند این را انکار کند که در هفت هشت سال گذشته در این جهت قدمهای بزرگی برداشته شده است. توسعه روستاها از مجموع برنامههای دولت است که در راستای آن قدمهای قابل توجهی برداشته شده است. توسعه فعالیتهای عمرانی در کل کشور هم مورد توجه بوده است. شما ببینید در کل سال ۸۴ میزان اعتبارات عمرانی که در کشور مصرف شد ۱۱ هزار میلیارد تومان بود اما در سال گذشته این عدد به ۲۸ هزار میلیارد تومان رسید. یعنی بیش از دو برابر در این عرصه
فعالیت شده است.
وی ادامه داد: توجه به زیرساختهای اقتصادی کشور از برنامههای اصلی دولت بوده است. سهام عدالت از برنامههای عدالتمحور دولت و سیاستهای کلان نظام بوده است و تاکنون به ۳۵ میلیون نفر سهام عدالت داده شده است. سهام عدالت دهکهای درآمدی پایین و میانی کشور را ارتقاء میدهد و ضریب جینی و فاصله طبقاتی را کاهش میدهد. در سهام عدالت دولت هنوز اجازه نداده است که اینها بروند سهام خود را به طور آزاد در بورس و امثالهم بفروشند، اما در واقع مانند سهام بورس در اختیار مردم است. برای اینکه این به زودی و آسانی از دست افراد خارج نشود و بدهیهای آنها هم از سود سهام عدالت پرداخت شود
فعلا این اجازه جابجایی نیست ولی بعد از چندسال که این اجازه داده شود برای هر فردی که سهام عدالت داده شده است خواهید دید که ۱۰ برابر سرمایه آن فرد بالا رفته است.
میرتاجالدینی گفت: به ۳۵ میلیون نفر یعنی نصف جمعیت کشور سهام عدالت داده شده است و برای ۱۰ میلیون نفر دیگر هم برنامهریزی شده است که سهام عدالت به آنها پرداخت شود. مسکن مهر هم یکی از برنامههای عدالتمحور دولت بود. وقتی مسکن مهر را شروع کردند عدهای در این مساله تردید کردند که آیا امکان تحقق دارد یا خیر، اما اگر شما الان در هر استانی بروید میبینید که اگر فرصت باشد دولت هر هفته میتواند بخشی از این مسکن مهر را افتتاح کند یعنی این پروژهها آماده هستند ولی فعلا فرصت افتتاح آنها وجود ندارد.
معاون رئیسجمهور در اجرای قانون اساسی با اشاره به مساله اشتغال و مشکل بیکاری در کشور افزود: در عرصه اشتغال نیز اگرچه نرخ بیکاری ما دو رقمی است، اما در این سالها تلاشهای زیادی شده است. آخرین آماری که ارائه شد این بود که در هفت سال گذشته حدود هفت میلیون فرصت شغلی ایجاد شده است یعنی به طور میانگین برای هر سال یک میلیون فرصت شغلی وجود داشته است، در حالی که میانگین برنامه حدود ۷۰۰ هزار نفر بوده است. ما یک درصد بهبود در عرصه نرخ بیکاری داشتهایم یعنی از ۱۳/۵ درصد در سال ۸۹ در سال ۹۰ به ۱۲/۳ درصد رسیدهایم که هرچند بهبود داشتهایم هنوز راضیکننده نیست زیرا ما یک
جامعه جوان هستیم و جوانان فارغالتحصیل که به بازار کار میآیند باید برای آنها فرصت شغلی جدید ایجاد شود.
وی اضافه کرد: توسعه تکنولوژی و فعالیتهای دانشبنیان یکی از عرصههایی است که در این دوره خیلی پیشرفت کرده و گسترش داشته است. شما نمونههایی از این پیشرفتها را در گزارشهای رسانه ملی شاهد هستید که فرصت نیست من الان به آنها اشاره کنم.
میرتاجالدینی با اشاره به اقدامات دولت در زمینه زیرساختها نیز گفت: سدها در این دوران یکی از موارد اصلی بوده است و بیش از ۵۰ سد بزرگ و متوسط ساخته شده و به بهرهبرداری رسیده است. جادهها و آزادراهها یکی دیگر از برنامهها بوده است. تاکنون میزان تولیدات برقی ما به ۶۷ هزار مگاوات رسیده است که خیلی قابل توجه است و چندین نیروگاه نیز در آستانه بهرهبرداری است که این ظرفیت را به بالای ۷۰ هزار مگاوات خواهد رساند.
وی ادامه داد: ما از نظر فناوری و تکنولوژی نیروگاه یک کشور کاملا پیشرفته هستیم به طوری که با بعضی از کشورها قرارداد میبندیم. خصوصا نیروگاههای مقیاس متوسط و کوچک را میتوانیم به سرعت بسازیم که این هم یکی از پیشرفتهاست. حوزه نفت و گاز و پتروشیمی یکی از عرصههایی است که به صورت ویژه درباره آن کار میشود. در حال حاضر در عسلویه بیشتر فازها فعال است و شما به زودی شاهد خواهید بود که در همین سال جاری چند فاز افتتاح خواهد شد.
سخنران پیش از خطبه نماز جمعه افزود: طبق برنامهریزی حدود ۷۰۰ میلیون متر مکعب تولید گاز به صورت روزانه را برای عسلویه پیشبینی کردهایم که این از کارهای بزرگ است. معادن کشاورزی و زمینهای دیگر نیز از جمله عرصههای اقتصادی است. ما در معادن جزو ۱۰ کشور دارای معادن در دنیا هستیم و میزان تولیدات ما در این زمینه در سالهای اخیر دو برابر شده است. در کشاورزی در سال ۸۳ حدود ۸۸ میلیون تن مجموعه تولیدات کشاورزی ما بوده است و در سال ۹۰ این عدد به ۱۱۰ میلیون تن رسیده است که یک افزایش قابل توجه است.
وی یادآور شد: صادرات غیرنفتی ما در سال ۸۴،۱۰ میلیارد صادرات غیرنفتی داشتیم که این عدد در سال ۹۰ به ۴۳ میلیارد دلار رسیده است که عددی قابل توجه است. رسیدن ۱۷ هزار خانه بهداشت به ۲۰ هزار خانه قابل توجه است. همچنین در رابطه با تختهای بیمارستانها و اورژانسها آمارهای زیادی است و اینها ۱۳ برابر شدهاند که این امر موجب شده است پایگاههای اورژانس افزایش پیدا کنند و میزان تلفات جادهای هم کاهش پیدا کند.
میرتاجالدینی با بیان اینکه " شهید رجایی و شهید باهنر باید الگوی اصلی دولت باشند "، تاکید کرد: ویژگیهای این عزیزان سادهزیستی و مردمی بودن و ایستادگی در مقابل جبهه استکبار بوده است. ولایتمداری و پیروی از ولایت فقیه از ویژگیهای این شهیدان است که باید الگوی ما باشد. این دولت تلاش کرده است که این چنین عمل کند و بیانات مقام معظم رهبری هم در این عرصه خیلی روشن و گویا بود و امیدواریم که بتوانیم در همه عرصهها بیانات رهبر عزیز انقلاب را تحقق ببخشیم.
معاون رییسجمهور با اشاره به برگزاری اجلاس غیرمتعهدها در تهران گفت: امروز روز آخر برگزاری این اجلاس در ایران است. در هفتهای که گذشت نظام جمهوری اسلامی ایران مطمح نظر کل دنیا بود و به کانون توجهات بینالمللی تبدیل شده بود. و مکرو و مکرالله و الله خیر الماکرین. آمریکای مستکبر خیلی برنامهریزی کرد برای منزوی کردن جمهوری اسلامی ایران.
وی ادامه داد: سالهاست آمریکا روی این کار میکند و در شدیدترین شرایط سیاسی و تحریم اقتصادی ایران را قرار داده بود اما ببنید خداوند چگونه طراحی و برنامهریزی کرده بود. آنها یک مکر و توطئهای داشتند که ایران را منزوی کنند اما خداوند هم یک طراحی داشت که در چنین شرایطی بزرگترین سازمان بینالمللی یعنی جنبش غیرمتعهدها در ایران باشد و ایران ریاست این اجلاس را به دست بگیرد.
معاون رییسجمهور افزود: با وجود همه برنامهریزیهایی که کرده بودند تا اعضای این جنبش به ایران نیایند یا در سطوح پایینتری در اجلاس شرکت کنند دیدید که نه تنها دشمن نتوانست به اهداف خود برسد بلکه در چند روز ایران کانون دیپلماتیک جهان شده بود.
وی با اشاره به حضور نمایندگانی از کشورهای مختلف در اجلاس تهران خاطرنشان کرد: حضور اعضای جنبش غیرمتعهدها از ۱۲۰ کشور در سطوح مختلف خود مصداقی بود برای عدم تعهد. جنبش عدم تعهد برای این ساخته شده است که تعهد در مقابل قدرتهای جهانی ندارند. آمریکا نمیخواست اینها به ایران بیایند و حتی جلوی بعضی از روسای جمهوری که میخواستند بیایند را گرفتند اما آنهایی که آمدند چه در سطح سران و یا ردههای بعدی ثابت کردند که به اهداف جنبش غیرمتعهدها در این موضوع پایبند هستند.
میرتاجالدینی ادامه داد: سخنرانی مقام معظم رهبری در ابتدای این اجلاس یک منشور تاریخی برای این جنبش بود و تاثیرگذاری شگرفی در کل دنیا دارد و این یک حرکت در سطح رهبری جهانی بوده است. من دیروز با جمعی از نمایندگان محترم مجلس و رییس مجلس سنای الجزایر ملاقات داشتم و ایشان در رابطه با این صحبتها عبارت جالبی داشت و در رابطه با آن گفت که این بیانات، بیانات مرجع و محوری برای جنبش بود. رییس مجلس سنای الجزایر اشاره کرد که با این نوع بیانات است که جنبش غیرمتعهدها احیا میشود و به جایگاه اصلی خود برمیگردد.
معاون رييسجمهور در پايان گفت: رهبر معظم انقلاب آمريكا و سلطه جهاني را به صورت جدي به چالش كشاند و نشان داد كه بايد در دنيا نسبت به الاح روشها و روند موجود سياسي حاكم بر جهان اقدام شود و نشان داد كه بيداري مردم در جهان، بيداري اسلامي در منطقه و همه اينها زمينه را براي تحول عظيم و رهبري صالحان آماده ميكند و نظام جمهوري اسلامي در اين راستا گام بر ميدارد و اين سه سالي كه رياست جنبش غيرمتعهدها با ايران است ما تلاش خواهيم داشت كه جنبش غيرمتعهدها را به جايگاه اصلي خود برگردانيم تا اهداف اوليه اين جنبش انشاءالله احيا شود و سخنراني مقام معظم رهبري اين جهتگيري اصلي را
نشان داد.
شناسه خبر:
۱۴۰۶۱۹
میرتاجالدینی:
تشکیک در آمارهای دولت، کار دشمن است
معاون رییسجمهور ابراز امیدواری کرد که ایران در سه سالی که ریاست جنبش غیرمتعهدها را بر عهده دارد، اهداف واقعی و اولیه این جنبش را احیا کند.
۰