یدالله جوانی معاون سیاسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طی یادداشتی در روزنامه جام جم نوشت: این شکست قطعا تأثیرات ویژهای بر معادلات منطقه، آینده آن و سرنوشت محور مقاومت خواهد گذاشت. جنگ صهیونیستها در غزه، مقاومت مردم و دیگر اضلاع مقاومت در مقابل حملات رژیمصهیونیستی، حدود ۱۱ماه به درازا کشید و صهیونیستها درنهایت تن به توافقی دادند که تمامی شروط مقاومت را پذیرفتند.
این آتشبس معنای ویژهای دارد: به این معنا که مقاومت به اهداف خود دستیافت، درحالیکه صهیونیستها به هیچیک از اهدافی که از روزهای نخست پس از عملیات طوفان الاقصی اعلام کرده بودند، نرسیدند. این موضوع نشاندهنده شکست رژیم صهیونیستی و پیروزی مقاومت است. درواقع، در همان ماههای اولیه پس از عملیات طوفان الاقصی، مذاکرات چندین بار مطرح و انجام شد اما هر بار صهیونیستها از توافق شانه خالی کرده و مذاکرات را با شکست مواجه نمودند.
آنها معتقد بودند که تندادن به چنین توافقی در آن شرایط، به معنای شکست برایشان است و به همین دلیل به جنگ ادامه دادند تا شاید بتوانند شکستهای خود را جبران کرده، روندها را تغییر دهند. درواقع این مقاومت بود که اراده و شروط خود را به رژیمصهیونیستی تحمیل کرد. امروز موجی از شادی را میان مردم غزه میبینیم و این شادمانی حق آنهاست، زیرا مقاومت آنها نتیجه داده و رژیمصهیونیستی مجبور به عقبنشینی و تندادن به خواست مقاومت شده است.
حال این سؤال مطرح است که با توجه به این آتشبس و توافق، آینده منطقه و مقاومت چگونه خواهد بود؟ آینده مقاومت بسیار روشن به نظر میرسد. این مقاومت در تحقق مهمترین اهداف خود همچون نابودی رژیمصهیونیستی، اخراج نیروهای آمریکایی و پایاندادن به نفوذ بیگانگان در منطقه، به گونهای قویتر، پویاتر و مؤثرتر از امروز عمل خواهد کرد. در دو قرن گذشته، غربیها با نفوذ در منطقه ما، رژیمصهیونیستی را به نفع منافع خود ایجاد کرده و به چپاول منافع ملتها پرداختهاند.
با پیروزی انقلاب اسلامی، مقاومت با فرهنگ و ادبیات جدیدی شکلگرفت. آنچه امروز در منطقه بهعنوان مقاومت مطرح است، گروههایی در داخل سرزمینهای اشغالی مانند حماس، جهاد اسلامی و مجموعههایی همچون حزبا... لبنان و انصارا... یمن، اکنون یک نگاه مشترک دارند و آن این است که فلسطین باید آزاد شود، رژیم جعلی صهیونیستی باید نابود گردد و مردم فلسطین باید ادارهکننده سرزمین خود باشند.
در سالهای نهچندان دور صهیونیستها میتوانستند حرکات اینچنینی را سرکوب کنند اما در سالهای اخیر شاهدیم در هر مرحلهای که مقاومت فلسطین وارد رویارویی نظامی با رژیم صهیونیستی شده است، این رژیم تحت فشار افکارعمومی و ناتوانی در سرکوب و نابودی کامل مقاومت، تن به توافق و آتشبس داده است.
امروز میتوان به وضوح مشاهده کرد که مانند رویه چندین سال گذشته، مقاومت پس از هر آتشبس قویتر شده است. این جنگ ۱۶ماهه نهتنها هیچیک از اضلاع مقاومت را تضعیف نکرده، بلکه آنها را تقویت کرده است. حماس امروز ممکن است ضرباتی از حیث تجهیزات و برخی اعضا متحمل شده باشد، اما از نظر نیروی انسانی قویتر خواهد شد، زیرا مردم غزه با انگیزه و عزم بیشتری به عضویت حماس درمیآیند.
همینطور انصارا... در مسیر این کمکی که در طول یکسال و ششماه به غزه انجام داد، با توجه به رویایی مستقیم نظامی با دور زدن پدافند موشکی اسرائیل و آمریکا، پویایی بیشتر و دانش و تجربه بهروزی از جنگ با ابرقدرتهای جهانی بهدست آورده است. همین امر درباره حزبا... هم صدق میکند.
در طرف مقابل، رژیمصهیونیستی آسیبهای جدیای متحمل شده است که هرگز قادر نیست آنها را جبران کند. گذشته از شکستهای فاحش و بیسابقه نظامی، امنیتی و اطلاعاتی بهاضافه تعمیق بحران سیاسی و اجتماعی و ایجاد بحران اقتصادی و همینطور بحران بیاعتباری و بیحیثیتی در سراسر دنیا ازجمله ضرباتی است که این رژیم دریافت کرده است.
صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت از سوی دادگاه لاهه و این امکان که در ادامه بررسیها فهرست حکم بازداشتها بیشتر شود، نشان میدهد که این رژیم قادر نخواهد بود این بیاعتباری بیسابقه خود را تغییر دهد. قطعا صهیونیستها در بدو جنگ چنین پیامدهایی را متصور نبودند.