به گزارش افکارنیوز به نقل از کیهان ،شبكه بالاترين در مطلبي به قلم يكي از حاميان كروبي (سايت سياست در سايه) نوشت: برخي از دوستان نمي دانم به چه دليل نمي خواهند اصلاح طلبان دوباره به صحنه برگردند و در زماني كه بيش از گذشته ما نيازمند اتحاد هستيم متاسفانه مي شنويم عده اي چوب لاي چرخ اصلاحات مي كنند بدون اينكه واقعيت هاي جامعه و معذوريت هايي كه جبهه اصلاحات دارند را درك كنند و مدام با عينك بدبيني به مسائل نگاه مي كنند. جناب آقاي عبدي اخيرا مقاله اي را كه در جرس منتشر كردند از اين دست نگاه هاي غيرمنصفانه است ايشان بفرمايند كه كجا اصلاحات دچار دوگانگي راهبردي شده است تا
ديگران هم متوجه شوند؟ اصلاح طلبان در سه سال گذشته ضربه اي كه از خود تحريمي ديده اند خيلي بيشتر و مخرب تر از فوائد آن بوده است.
نویسنده با بیان اینکه «تقسیم کار میان جنبش سبز و اصلاح طلبان از اساس اشتباه است چرا که جنبش سبز شاخه ای از اصلاحات است» اضافه کرد: به قول استاد بزرگوار آقای انصاری که گفتند این بار نوبت اصلاح طلبان است، این موضع بهترین و راهبردی ترین موضع برای اصلاح طلبان است و زمانی که بزرگان ما تصمیم خود را برای شرکت در انتخابات گرفته اند با اظهارنظرهای بی مورد نباید در مسیر اصلاح طلبی خلل ایجاد کرد ما می توانیم با تکیه بر ظرفیت های قانون اساسی و نیرو های عظیم وفادار و حامی اصلاح طلبان در داخل و نظر مساعد دولت های خارجی و بویژه غرب نسبت به اصلاح طلبان از این رهگذر و فرصت تاریخی
استفاده کنیم.
وی می افزاید: برای اینکه از تبلیغات سوء اقتدارگرایان در امان بمانیم و به جایگاه قبلی دست پیدا کنیم چاره ای نداریم جز اینکه از برخی از ادعاها و شعارهای قبلی خود عدول کنیم و به همان اصلاحات قبل از انتخابات سال ۸۸ رجوع کنیم هر چند می دانم که این کار برای بزرگان ما بسیار سخت و دشوار است و به مثابه جام زهریست که ناگزیر باید یک نفر آن را سر بکشد و سرزنش ها و دلخوری های نیروهای درون سازمانی و شماتت رقبا و دشمنان بیرون سازمانی را نیز به جان باید خرید تا بتوانیم آب رفته را به جوی بازگردانیم.
همزمان منتجب نیا در مصاحبه با ایسنا گفته است: تلاش می کنیم حزب اعتمادملی بتواند درون نظام، به نظام و ملت و انقلاب خدمت کند.
منتجب نیا اظهار داشت: تلاش ما برای آغاز فعالیت حزب اعتمادملی این است که روزنامه رفع توقیف و سایت رفع فیلتر شود، تا حزب بتواند درون نظام و در چارچوب اساسنامه خود به نظام، ملت و انقلاب خدمت کند. حزب اعتماد ملی با برخی گروه ها و احزاب اصلاح طلب از این جهت متفاوت است که، اعلام انحلال نشده است و بارها از سوی وزارت کشور و کمیسیون ماده ۱۰ احزاب اعلام شده است که حزب اعتماد ملی می تواند فعالیت کند.
اما بر خلاف این مواضع، اغلب رسانه های حامی فتنه سبز، طی روزهای اخیر اصلاح طلبان را به خاطر تلاش برای تغییر فاز و خروج از بن بست مورد حمله و تخطئه قرار داده اند. سایت کلمه که از سوی شورای هماهنگی سبز(اردشیر امیرارجمند) به روز می شود، مدعی «پروژه تولید اصلاح طلبان بدلی از سوی حکومت» شد و به اصلاح طلبانی که مایل به حضور در انتخابات هستند حمله کرد. کلمه ضمن حمله به برخی احزاب اصلاح طلب، نوشت: شرکت در یک بازی انتخاباتی از قبل تعیین شده، چیزی جز نقض غرض نیست.
کلمه، اصلاح طلبانی چون جهانگیری، عارف، انصاری و نجفی را که خواستار حضور در انتخابات شده و بعضا از آنها به عنوان نامزد یاد شده، به عنوان افراد بدلی که بین جنبش سبز اختلاف افکنی می کنند یاد کرد.
در این میان وب سایت رادیو زمانه در تحلیلی خاطرنشان کرد: شانس موفقیت جنبش سبز با استفاده از فرصت انتخابات بسیار اندک است. حاکمیت اراده اصلاحات ندارد. شانس ایجاد فرصت در انتخابات پیش رو بسیار اندک است در حالی که عواقب منفی آن مانند عمیق تر شدن شکاف در اردوگاه دموکراسی خواهان و سرخوردگی های بیشتر را نمی توان دست کم گرفت.
علی کشتگر از سران گروهک فدائیان خلق نیز از طریق سایت گویانیوز به اصلاح طلبانی چون محمد و محمدرضا خاتمی حمله کرد و نوشت: برخی اصلاح طلبان در هماهنگی با حاکمیت درصدد دور زدن موسوی هستند. باید دید آقای محمدرضا خاتمی چگونه وکالت آن هزار نفری را که نظام به آنها حساس است و باید گوشه نشینی اختیار کنند به دست آورده که از طرف آنها قول می دهد؟ آیا آنها همان اعضای حزب مشارکت و سازمان مجاهدین و دفتر تحکیم و امثال کروبی و موسوی و تاج زاده نیستند؟
رضا خاتمی اخیراً گفته بود: «ما می آئیم تضمین می کنیم که مثلاً اگر نسبت به این پانصد نفر، هزار نفر حساسیت وجود دارد ما قول می دهیم این ها در انتخابات شرکت نکنند. اما بقیه را بگذارید بیایند».
کشتگر در واکنش به این قبیل مواضع می نویسد: برخی از اصلاح طلبان درصدد کوتاه آمدن از مطالبات حداقلی و پایین آوردن سطح آن هستند، حاکمیت می خواهد عده ای اصلاح طلب در انتخابات شرکت کنند، کسانی که با سران فتنه یعنی موسوی و کروبی و زندانیان تعیین تکلیف کرده و حساب خود را از آنان جدا کرده باشند. هدف از این نقشه تبدیل اصلاح طلبان به شریک کوچک و تحقیر شده و نابود کردن جنبش سبز از راه ایجاد شکاف و تفرقه در میان فعالان این جنبش است. برای عملی کردن این نقشه باید عده ای از اصلاح طلبان حساب خود را از موسوی، کروبی و سایر زندانیان سیاسی(سران فتنه) جدا کنند. به نظر می رسد که حاکمیت
برای پیاده کردن این نقشه به مواضع دو پهلو و لغزنده محمد و محمد رضا خاتمی امید بسته است. محمد خاتمی هر چند که هنوز مواضع خود را برای شرکت اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده علنی نکرده، اما تجربه زمامداری ۸ ساله آقای خاتمی، برداشت تسلیم طلبانه و منفعلانه او را از اصلاح طلبی به نمایش گذاشت.
کشتگر در پایان نوشت: آقایان خاتمی وقتی که هم دولت و هم مجلس را در اختیار داشتند، تسلیم حاکمیت شدند، حالا با تلاش برای تبدیل نشدن به زائده کوچکی از قدرت چه دردی از دردهای ما را دوا خواهند کرد.
گویانیوز در تحلیل دیگری با اشاره به اخراج اصلاح طلبان از حاکمیت و پرداخته شدن هزینه این اخراج از سوی حاکمیت نوشت: حاکمیت چرا باید بعد از پرداخت آن هزینه، دوباره بپذیرد که اصلاح طلبان به قدرت برگردند.
این رسانه وابسته به اپوزیسیون افزود: می تواند با گذاشتن شرط «موضع گیری در مقابل فتنه» که این روزها از زبان برخی عناصر نظام مطرح می شود ترک ایجاد شده در بدنه جنبش سبز را که با رأی دادن خاتمی نمایان شد به شکافی عظیم بدل کند. با وجود چنین شرطی در واقع اصلاح طلبان بدون لجن مالی کردن خود نمی توانند در انتخابات شرکت کنند. در چنین شرایطی هر گروهی از اصلاح طلبان که بخواهند در انتخابات شرکت کنند ناچار به موضع گیری در برابر عملکرد گذشته و «فتنه ۸۸» و به تبع برانگیختن واکنش سبزها خواهد شد. اصلاح طلبان نباید سبب خودسوزی سیاسی در جنبش سبز شوند.
همچنین شبکه بالاترین در نوشته ای تصریح کرد: چند وقت پیش آقای خاتمی صحبت از تندروی برخی نیروها در داخل و خارج کرد ولی معلوم نیست مفهوم تندروی مد نظر آقای خاتمی چیست؟ یا عده ای شرکت نکردن و تحریم انتخابات را انفعال دانستند آیا واقعاً تحریم انتخابات انفعال بود؟ شرکت در انتخابات با وضعیت فعلی خودکشی سیاسی است.
شناسه خبر:
۱۲۶۸۵۰
اصلاح طلبان بالاخره باید جام زهر عدول از ادعاها را سر بکشند
تقلای اصلاح طلبان برای بازگشت به فضای سیاسی و انتخابات با اعتراض موتلفان آنها در میان اپوزیسیون و حامیان فتنه سبز مواجه شده است. این در حالی است که یکی از اصلاح طلبان حامیان کروبی تصریح کرده اصلاح طلبان چاره ای جز نوشیدن جام زهر و عدول از برخی ادعاها و مواضع ندارند.
۰