سیاست یک بام و دو هوای غرب در برابر قتل عام مسلمانان میانمار

سرویس سیاسی افکارنیوز

- کشتار فجیع مسلمانان میانمار و نسل‌کشی در این کشور آزمونی دوباره برای اثبات مظلومیت مسلمانان و مواضع دوگانه آمریکا و غرب در دنیا است.

آمریکا و کشورهای غربی که برای انجام حکم مسلم و درست اعدام یک قاچاقچی با برگزاری جلسات و صدور بیانیه کار را به جایی می‌رسانند که اتحادیه اروپا وارد عمل می‌شود در مورد نسل‌کشی و کشتار فجیع انسانی در میانمار سکوت کرده و هیچ اقدامی انجام نمی‌دهند؛ این همان مدل حقوق بشری آمریکا و کشورهای غربی است.

اکنون مهم‌ترین موضوع فعال‌تر شدن وزارت خارجه برای حساس و فعال کردن مجامع عمومی و بین‌المللی برای مقابله با این نسل‌کشی‌ها است؛ رویکردی که دستگاه دیپلماسی باید به عنوان مطالبه به حق تمامی مسلمانان دنبال کند.

در همین زمینه خبرنگار افکارنیوز در گفتگو با احمدرضا دستغیب نایب رییس و حسین نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس راهکارهای فعال کردن مجامع بین‌المللی نسبت به کشتار فجیع انسانی در میانمار را بررسی کرده است؛

دستغیب: وزارت خارجه با ارتباط مستمر با کشورهای مختلف مجامع بین‌المللی را فعال کند
نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه وزارت خارجه باید با ارتباط با کشورهای مختلف، مجامع بین‌المللی را نسبت به حوادثمیانمار حساس کند، گفت: البته ایران در میانمار سفارت ندارد و به همین دلیل این موارد را از طریق سفارت‌مان در بانکوک دنبال می‌کند.

احمدرضا دستغیب ادامه داد: در شرایطی که کشتار مسلمانان میانمار با بایکوت خبری توسط لابی‌های صهیونیسم در دنیا به گوش جهانیان نمی‌رسد، نهادهای مردمی نفش بسیار موثری در آگاه کردن مردم دنیا نسبت به کشتار فجیع میانمار دارند.

وی همچنین تاکید کرد که سازمان های مردم نهاد و نهادهای مردمی باید با ارتباط با گروه‌های جهادی و نهادهای انقلابی دنیا رویکرد فعال تری داشته باشند تا تمامی دنیا را از بروز یک فاجعه انسانی آگاه کنند؛ این انتظاری است که جهان اسلام از ما دارد.

نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس فعال تر شدن وزارت خارجه در مواجه با نسل کشی میانمار را امری ضروری خواند.

دستغیب بیانیه اخیر ۲۳۲ نماینده مجلس در محکوم کردن کشتار فجیع انسانی در میانمار را به عنوان یکی از اقدامات عملی قوه مقننه در این راه برشمرد.

نقوی حسینی: سکوت کشورهای غربی در مورد کشتار مسلمانان میانمار مصداق بارز سیاست یک بام و دو هوا است
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز با تاکید بر فعال‌تر شدن شورای امنیت، سازمان ملل متحد، نهادهای حقوق بشر و سازمان‌های مردم‌نهاد گفت: کشورهای عضو کنفرانس اسلامی باید با عمل به رسالت خود، عکس‌العمل جدی‌تری نسبت به کشتار مسلمانان میانمار از خود نشان دهند.

سید حسین نقوی حسینی با اشاره به بیانیه ۲۳۲ نماینده مجلس در محکومیت حوادثمیانمار گفت: مجلس در این بیانیه از مجامع بین‌المللی درخواست جدی داشته تا نسبت به حوادثمیانمار عکس‌العمل نشان دهند.

وی با بیان اینکه کشورهای غربی و اروپایی سیاست‌های دوگانه‌ای نسبت به کشتار و ترور دارند، گفت: سکوت کشورهای غربی و اروپایی نسبت به کشتار مسلمانان میانمار مصداق بارز سیاست یک بام و دو هوای آنها است.

این عضو هیات رییسه کمیسون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اضافه کرد: در شرایطی که با اعدام یک قاچاقچی در اهواز، مجامع بین‌المللی با ایجاد سر و صداهای بسیار کار را به صدور بیانیه محکومیت در دفتر سیاسی اتحادیه اروپا می‌کشاند شاهد هستیم که در مورد کشتار انسانی در میانمار هیچ عکس‌العملی نشان نمی‌دهند که این همان حقوق بشر مدل آمریکا و کشورهای غربی است.

وی در پایان تاکید کرد که دستگاه دیپلماسی باید فعالانه در مساله میانمار ورود پیدا کند.

به گزارش افکارنیوز، ‌ سالها پیش در اسفندماه سال ۷۰ و در طلیعه ایام پربرکت ماه مبارک رمضان، مقام معظم رهبری درباره نسل کشی مسلمانان در میانمار مواضعی اتخاذ کرده اند که که در بخشی از سخنرانی ایشان آمده است؛ «امروز کار به جایى رسیده است که مبارزه با اسلام، زیر پوشش انجام نمى‌گیرد.

تنها دریچه امیدى هم که براى ملتهاى مسلمان باقى مانده، جمهورى اسلامى است؛ آیا ما این دریچه را ببندیم و امید ملتها را کور کنیم؟ آیا ما هم سکوت کنیم؟ آیا ما هم در مقابل فشار قلدرمآبانه قدرتهاى بزرگ تسلیم بشویم؟ آیا حکم خدا این است؟ آیا خدا به این راضى است؟ آیا سنت جهاد در مقابل ظلم، و امر به معروف و نهى از منکر در اسلام، اجازه چنین فکرى را به ما مى‌دهد؟ حاشا و کلّا.

این‌جا پرچم مبارزه با ظلم را حفظ خواهد کرد. ما در مقابل هر قدرت سلطه‌طلب و ستمگرى که در برابر ملتها به سرنیزه خود تکیه مى‌کند، مى‌ایستیم؛ هرکس مى‌خواهد باشد. امریکا که هیچ؛ اگر قدرت و دولتى قدرتمندتر از امریکا هم باشد، در مقابلش مى‌ایستیم؛ کمااینکه ایستادیم. ما یک روز در مقابل قدرت متحد امریکا و شوروى علیه خودمان، ایستادیم.

امریکا و شوروى دو ابرقدرت بودند که مجموعاً قدرتشان از امریکاى فعلى به مراتب بیشتر بود و هر دو علیه ما همدست و متحد بودند؛ ولى ما در مقابل آنها ایستادیم و باز هم مى‌ایستیم؛ اما این ایستادگى، به عمیق‌تر شدن و پُررونق شدن ایمان مردم احتیاج دارد.»

حال بايد منتظر رويكرد و مواضع دستگاه ديپلماسي بود كه چگونه مي خواهند با استفاده از ابرزار رسانه و تشكلهاي مردم نهاد جهانيان را نسبت به اين فجابع انساني و نسل كشي در ميانمار فعال كنند.