عضو شورای عالی علمی مرکز دایرةالمعارف بزرگ اسلامی با بیان اینکه « وقف » در همه جای دنیا حتی در کشورهای پیشرفته امری پسندیده است، گفت: دانشگاه هاروارد یا استنفورد در آمریکا با چند ۱۰میلیارد دلار موقوفات اداره میشود، اتفاقا با همین هزینه دانشگاههای معتبر و معروفی شدند.
علیاکبر صالحی در گفتوگو با خبرنگار اوقاف ایرنا اظهار داشت: وقف امری پسندیده در همه جای دنیا است حتی در کشورهای پیشرفته وجود دارد، آن زمان که در آمریکا تحصیل می کردم و دانشجو بودم در بیشتر دانشگاههای آمریکا وجود داشت.
عضو شورای عالی علمی مرکز دایرهالمعارف بزرگ اسلامی گفت: مثلا دانشگاه هاروارد یا استنفورد در آمریکا با چند ۱۰میلیارد دلار موقوفات اداره میشود، اتفاقا با همین هزینه دانشگاههای معتبر و معروف شدند، این طور نیست که با اعتبار دولتی اداره شوند و فعالیت کنند.
وزیر پیشین امور خارجه تصریح کرد: موضوع وقف در کشور ما از دیر باز بوده و همچنان هم ادامه دارد، البته به صورت سنتی خودش اداره میشده است، خوشبختانه سازمان اوقاف در سالهای اخیر به مراکز علمی توجه ویژه داشته و با تغییر رویکرد و برنامهریزیه مناسب در حال خارج شدن از مدیریت سنتی به سمت مدیریت پیشرفته و به روز است.
صالحی با تاکید بر اینکه تمرکز سازمان اوقاف و امور خیریه بر مراکز و مراجع علمی و شرکتهای دانشبنیان گامی بسیار مهم، مطلوب و ارزشمند است، سرمایهگذاری مناسب صورت گرفته و بازگشت سرمایه خوبی هم صورت گرفته است.
عضو شورای عالی علمی مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی ادامه داد: وقف سبب پیشبرد اهداف و ارتقاء سطح مسایل فرهنگی، علمی، اجتماعی در جامعه خواهد شد و به هر میزان در این عرصه اطلاعرسانی شفاف و صحیح انجام گیرد سبب جذب افکار عمومی و گسترش وقف خواهد شد، رسانه ها باید توجه بیشتری در اطلاع رسانی دستاوردهای اوقاف به مردم از خود نشان دهند.
وی با تاکید بر اینکه سازمان اوقاف و امور خیریه طی سالهای اخیر در هزینه کردن مناسب سرمایه و در جای خود، شناسایی موقوفات و احیا این سنت حسنه حرکتی مطلوب از خود نشان داده است، گفت: رسانهها با ارائه عملکرد شفاف در عرصه موقوفات سبب ترغیب جامعه به سمت وقف خواهند شد، زیرا اطلاع رسانی شفاف موجب جلب اعتماد بیشتر می شود.
چهارمین دوره نمایشگاه دستاوردهای سازمان اوقاف و امور خیریه با حضور حدود 40 شرکت دانش بنیان از پنجم تا نهم اردیبهشت در هتل ارم تهران برگزار شد.