ایران چگونه حملات سایبری DDoS را دفع می‌کند؟

حملات DDoS (دیداس) یکی از ابزار‌های اختلال در بستر اینترنت است، تقریبا همه کشور‌ها نیز با چنین مشکلاتی مواجه هستند، در ایران نیز به صورت مرتب حملات DDoS انجام می‌شود، اما با برخی اقدامات پیشگیرانه کاربران کمتر آن را لمس و مشاهده می‌کنند.

 

به عنوان نمونه سال گذشته روز نهم اسفند ماه سخت‌ترین حمله منع سرویس «DDoS» در کشور رخ داد، معاون وزیر ارتباطات تعداد این حملات را ۱۶۰ حمله سایبری عنوان کرده بود.

با آغاز سال جدید و اختلال گاه و بیگاه در سرعت اینترنت مجددا برخی افراد در شبکه ایکس با بازنشر خبر‌های قبلی مدعی شدند افزایش چشمگیر حملات منع سرویس در ایام عید نوروز موجب اختلال مداوم در سرویس‌های اینترنت بوده است.

یکی از کاربران با اعلام خبر این حملات در ایام عید، نوشته بود حداکثر توان شرکت زیرساخت برای مقابله با چنین حملاتی، محدود است و با افزایش حملات ممکن است وزارت ارتباطات نتواند از بروز آن جلوگیری کند.

در رابطه با همین مسئله موضوع را از محمد جعفرپور رییس سازمان زیرساخت، پیگیر شدیم. جعفرپور در این خصوص اظهار کرد: از ابتدای امسال نیز مرتبا حمات دیداس داشتیم و نسبت به سال قبل نیز این حملات افزایش داشته، که گزارش دقیق آن در حال آماده شدن است.

وی همچنین در خصوص مقابله با این حملات نیز تاکید کرد: این حملات به هیچ عنوان عاملی برای اختلال اینترنت در کشور نبوده است، زیرا مربوط به این حملات نبوده و در شرکت زیرساخت با استفاده از ابزار‌های سیستم آنتی ddos زیرساخت با همه حملات مقابله شده است.

ایران چگونه حملات سایبری DDoS را دفع می‌کند؟

جعفرپور در ادامه تاکید کرد: اگر اختلالی در اینترنت کشور وجود داشته باشد باید دقیقا بررسی شود.

رئیس سازمان زیر ساخت در پاسخ به این سوال که حملات داخلی و خارجی چه میزان بوده و چقدر توانسته اینترنت را مختل کند؟ خاطرنشان کرد: موضوع حملات منع سرویس همواره وجود دارد، اما با استفاده از سیستم آنتی‌دیدسس زیرساخت به صورت کامل با اینحملات از خارج کشور مقابله می‌کنیم. اما در خصوص حملاتی که از داخل کشور باشد وظیفه مقابله با آنها برعهده اپراتور‌ها است.