انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و همچنین ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری جمعه 11 اسفند 1402 در سراسر کشور برگزار شد.
نمایندگانِ تمامی 88 کرسی نمایندگان مجلس خبرگان رهبری برای یکدورهی هشتساله انتخاب شدند ولی انتخابات مجلس شورای اسلامی به دور دوم کشیده شد. مجلس شورا دارای 290 کرسی است که با رأی مردم در اسفند گذشته، 245 منتخب به مجلس دوازدهم بهصورت مستقیم راه یافتند و 45 نفر هم باید در دور دوم انتخاب شوند.
تکلیف 45 کرسیِ 22 حوزه انتخابیه هنوز بهصورت کامل مشخص نشده و حوزههای «تبریز، آذرشهر و اسکو» ، «شبستر»، «میانه»، «پارس آباد، بیلهسوار و اصلاندوز مغان »، «سمیرم»، «لنجان»، «کرج، اشتهارد و فردیس»، «تهران، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس»، «بیرجند، درمیان و خوسف»، «مشهد و کلات»، «آبادان»، «رامهرمز و رامشیر»، «خدا بنده»، «زنجان و طارم»، «شیراز و زرقان»، «مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد»، «کرمانشاه»، «گنبد کاووس»، «خرمآباد و چگنی»، «قائم شهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی»، «ملایر» و «ورامین» به دور دوم راهیافتهاند.
بر اساس این گزارش، مسئلهی برگزاری انتخاباتِ تمامالکترونیک یکی از مسائلی است که بهعنوان یک مطالبه وجود داشت و چندین سال بود که مطرح میشد؛ در انتخابات اسفند 1402، حوزههای «رشت و خمام»، «ملایر»، «آبادان» و «قم، جعفرآباد و کهک» این شکل از انتخابات را برگزار کردند.
طبق اعلام ستاد انتخابات کشور، جمعه 21 اردیبهشت 1403 مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد. حوزههای «تبریز»، «تهران»، «آبادان»، «شیراز»، «کرمانشاه»، «خرمآباد و چگنی»، «قائمشهر» و «ملایر» هشت حوزهای هستند که انتخابات تمامالکترونیک خواهند داشت.
رئیس ستاد انتخابات کشور درباره شرایط کسانی که میتوانند در این دور شرکت کنند گفته کسانی که در دور اول در همان حوزه انتخابیه رأی دادهاند یا کسانی در مرحله اول انتخابات در هیچ حوزه و شهرستانی شرکت نکرده باشند، مجاز به شرکت در این دور از انتخابات هستند.