سپهر خلجی رئیس شورای اطلاع رسانی دولت به اظهارات تازه منتشر شده حسن روحانی رئیس جمهور سابق درخصوص ماجرای گران شدن بنزین در سال 98 واکنش نشان داد و از او خواست با مردم صادق باشد و تاریخ را درست روایت کند.
اظهارات حسن روحانی ظاهراً در جلسهای در اواخر بهمن سال گذشته گفته شده و در سالنامه نوروزی روزنامه اعتماد منتشر شده است.
روحانی در این اظهارات به تشریح ماجرای گران شدن بنزین در سال 98 پرداخته و در خصوص ماجرای مطلع شدن خودش در روز شنبه (فردای گران شدن بنزین) گفته است:
"...یک روز به آقای رحمانی فضلی گفتم ما که افزایش قیمت بنزین را تصویب کردهایم، سران سه قوه هم امضا کردهاند منتها زمانش دیگر با شما، چون ما هر زمانی میگوییم شما میگویید مناسب نیست، خودتان بروید هر شب جمعهای که میتوانید و مناسب است، در این هفته یا هفتههای آینده اجرا کنید، منتها ظرف سه، چهار هفته آینده این کار انجام شود، دیگر هم لازم نیست زمان آن را با من چک کنید، خودتان بروید و اجرا کنید.
...24 آبان 98 اولین شب جمعه بعد از آن صحبت بود، فکر نمیکردم که آن هفته بخواهند اجرا کنند. گفتم اگر بخواهند اجرا کنند لااقل به من زنگ میزنند و اطلاع میدهند. کسی هم به من تلفنی خبر نداد.
... صبح که بیدار شدم نماز صبح بخوانم دیدم زیرنویس کرده که بنزین دیشب گران شده است. برای من عجیب نبود چون اختیار داده بودم به شورای امنیت کشور. برایم این عجیب بود که چرا شب به من نگفتند. پس اینکه من میگویم صبح متوجه شدم، راست و دقیق است.
... واقعیت این است که من صبح جمعه مطلع شدم. اصل تصمیم، مصوبه سران سه قوه بود و تصمیم را گرفته بودیم. منتها در اینکه آن شب جمعه شود یا شب جمعه بعد، در اختیار شورای امنیت کشور بود. آنها میتوانستند آن را بیندازند به هفته بعد، چون به آنها اختیار داده بودم. صبح ساعت 5 من فهمیدم بنزین گران شده است."
روحانی در بخش دیگری از اظهاراتش که با واکنش رئیس شورای اطلاع رسانی دولت مواجه شده، گفته است:
"...در 98 وقتی بنزین گران شد اولین کسی که توئیت زد و مخالفت کرد، آقای رئیسی، رئیس قوه قضائیه بود که نامه سران قوا را با خط خودش امضا کرده بود! آقای تاجگردون، نماینده مجلس هم که عضو جلسه اقتصادی سه قوه بود جمعه شب مردم را به راهپیمایی دعوت کرد. عدهای از قم جمعه شب اطلاعیه دادند که مردم! شما چرا ساکت نشستهاید؟ برخی نمایندگان مجلس اعلام کردند که ما طرح سهفوریتی میدهیم و قیمت بنزین را برمیگردانیم! خب رئیس مجلس امضا کرده بود، رئیس قوه قضائیه هم امضا کرده بود."
سپهر خلجی در واکنش به این اظهارات در رشته ئوتیتی در شبکه ایکس نوشته است:
"لطفاً با مردم صادق باشید و تاریخ را درست روایت کنید! در 8 سال که با مردم صداقت نداشتید و نتیجه آن سقوط محبوبیت دولت به 7 درصد در پایان دوره ریاستجمهوری شد اما حداقل امروز تمرین کنید که با مردم صادق باشید!
هم وزیر کشور وقت و هم معاون وی بارها گفتند که از زمان دقیق اجرای گرانی بنزین خبر داشتید و معلوم نیست چرا حتی سخنان منصوبان خود را رد میکنید! در جلسه مورد اشاره هم اولاً گرانی بنزین قبلاً در دولتتان تصویب شده بود و صرفا در یکی از جلسات هماهنگی سران قوا از جنبه اطلاعرسانی مطرح شد و نه از جنبه تصویب.
ثانیاً تنها نحوه هزینه کردِ درآمدهای ناشی از افزایش قیمت بنزین در جلسه سران تصویب میشود نه زمان و چگونگی اجرای آن! در همان جلسه و پس از آن بهصورت مکتوب،آقای رییسی پیششرط افزایش قیمت بنزین را صحبت با مردم و اقناع عمومی برای پذیرش ضرورتهای این کار مطرح کردند نه اجرای یک شبه و غافلگیر کردن مردم! طوری مردم را غافلگیر کردید که خودتان هم صبح جمعه فهمیدید! همین دروغگوییهاست که باعث رد صلاحیت میشه!
البته آقای رییسی در هنگامه مسئولیت به توصیه خودش عمل کرد. در سال 1401 برای حذف رانتی 4200 با مردم صحبت کرد و افکار عمومی را جریان گذاشت و اقدامات جبرانی دولت را برای مردم تشریح کرد. بعد طرح بدون تنش اجرا شد."
آیتالله رئیسی نیز در خرداد 1400 در جریان رقابتهای انتخاباتی در این باره گفته بود:
" در رابطه با افزایش قیمت بنزین، آقایان این مسئله را به جلسه شورای هماهنگی آوردند و ما گفتیم که این موضوع ارتباطی به جلسه شورای اقتصادی ندارد. من در آن جلسه سه بار به این موضوع اعتراض کردم. ولی آقایان گفتند ما دو موضوع را به جلسات شورای هماهنگی میآوریم؛ بعضی موضوعات را از باب هماهنگی قوای سهگانه برخی دیگر را از باب تصویب که این مورد {افزایش بنزین} از باب هماهنگی قوای سه گانه است.
بنابراین تصمیم افزایش قیمت بنزین را اساساً از باب هماهنگی در جلسه مطرح کردند و این موضوع پیش از این به تصویب دولت رسیده بود. البته این {افزایش قیمت حاملهای انرژی} قانون است منتها اشکال دولت این بود که این قانون را 5 سال اجرا نکرد و به جای اینکه این قانون را با یک شیبی اجرا کند که در جامعه تنش اتفاق نیفتد این قضیه را یکباره اجرا کرد و جامعه را دچار شوک کرد. بنابراین آنچه که حلقه مفقوده این قضیه بود مدیریتی بود که انجام نشد. "
به گفته آقای رئیسی، "تنها یک بخش از مصوبه دولت در جلسه هماهنگی به تصویب رسید و آن این بود که آقایان پیشنهادشان این بود که پول حاصل از اجرای این مصوبه بین مردم تقسیم شود که کمی از تنشهای احتمالی بکاهد که در این باره نظرات مطرح شد و در نهایت به تصویب رسید و پس از آن مورد تایید مقام معظم رهبری نیز قرار گرفت.
من تا چند روز قبل از اجرا این قضیه اطلاعی از آن نداشتم و زمانی که از این ماجرا با خبر شدم، برای دولت یادداشت رسمی نوشتم و هشدار دادم که شرایط کشور را برای اجرای این مصوبه مناسب نمیدانم و معتقدم که این قضیه بدون اقناع مردم امر درستی نیست."
ماجرای گران شدن بنزین در سال 98 و نحوه برخورد دولت وقت با این موضوع (بخصوص اظهار بی اطلاعی روحانی رئیس جمهور درخصوص اجرای آن ) یکی از حواشی بزرگ دولت دوازدهم بود که به اعتراضات عمومی و کشته شدن چندین نفر در آن انجامید.